Usta oyuncu Filiz Akın'dan sevindiren haber!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2021 16:58

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Filiz Akın, geçtiğimiz hafta geçirdiği bir akciğer rahatsızlığının ardından hastaneye kaldırılmıştı. Sepsis nedeniyle ateşi 42 dereceye çıkan sanatçı yoğun bakıma alınmış ve midesine tüp takılmıştı. Üç gün yoğun bakımda kalan Akın, sağlık durumunun iyiye gittiğini sosyal medyadan duyurdu.

Haberin Devamı

Instagram’da bir post yayınlayan Filiz Akın, tedavisini üstlenen sağlık çalışanlarına da teşekkür etti: “Bende bu sağlık meleklerinin gayretiyle iyileşmede bir hızlanma var. Daha önce bilseymişim keşke bu ekibi. Belki de ateş komasına girmeden daha hızlanırdı tedavi. Gene de şükür; başta Fatih Çakır olmak üzere Burçak Uzuntaş ve Gamze Sarıkaya’ya çok teşekkür ediyorum.”

Sepsis nedir?

Sepsis, vücudun bir enfeksiyona karşı verdiği tepkinin neden olduğu, bazı vakalarda potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir duruma verilen isimdir.

Bağışıklık sistemi normalde vücutta görülen bir enfeksiyonla savaşmak için kan dolaşım sistemine çeşitli kimyasal maddeleri salar. Sepsis, vücudun bu kimyasal maddelere karşı tepkisi dengesiz olduğunda ve birden fazla organ sistemine zarar verebilecek değişiklikler tetiklendiğinde ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Devam eden sepsis daha ağırlaşarak septik şoka ilerlerse, bireyin tansiyonu, yani kan basıncı önemli ölçüde düşer. Bu da bireyin ölümüne yol açabilir.

 

BAKMADAN GEÇME!