Türker İnanoğlu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Türker İnanoğlu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 12:03

Yeşilçam ve Türk Sinemasının duayen ismi Türker İnanoğlu’nun hayatı merak konusu oldu. Filiz Akın’ın eski eşi, ‘Yumurcak’ filmlerinin çocuk yıldızı İler İnanoğlu’nun babası Türker İnanoğlu hakkında detayları derledik. Peki, Türker İnanoğlu kimdir?

Haberin Devamı

Türker İnanoğlu, 18 Mayıs 1936 tarihinde Safranbolu'da dünyaya geldi. Türker İnanoğlu'nun yaşamının ilk 15 yılı Safranbolu ile İstanbul arasında geçti. Okul ve ilk gençlik yıllarında futbol ve sinemayla ilgilendi. Futbolculuk yönünü okul takımlarında ve semt kulüplerinde sürdüren İlker İnanoğlu, lise eğitimi sonrasında devam ettiği Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi grafik bölümündeki yüksek öğrenimini tamamlamadan çok sevdiği sinema mesleğine geçti.

Ö. Lütfi Akad ve Nişan Hançer'e 9 filmde asistanlık yaptı. 1959 yılında ‘Senden Ayrı Yaşayamam’ adlı filmle yönetmenliğe başladı. Yeşilçam'da çeşitli yapımcılara 10 adet film çektikten sonra 1960'ta kendi şirketi Erler Film'i kurdu ve Erler Film bünyesinde bugüne dek 200'ün üzerinde siyah-beyaz ve renkli film çekti.

Ayrıca ülkemizde uzun metraj ve belgesel çekimleri yapan Amerikan, Japon, Fransız ve Alman yapımcıların yürütücü yapımcılığını üstlendi.
1964 yılında Türk sinemasının efsanevi oyuncularından Filiz Akın'la hayatını birleştirdi. Çiftin, ileride çocuk yıldız olarak “Yumurcak” filmleriyle ünlenecek İlker adlı bir oğulları oldu. Ancak evlilikleri on yıl süren çift 1974'te ayrıldı. 1975 yılında ise Türker İnanoğlu halen evli olduğu Gülşen Bubikoğlu ile yaşamını birleştirdi. Bu evlilikten kızları Zeynep dünyaya geldi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!