Tiyatro oyuncusu Handan Ertuğrul hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro oyuncusu Handan Ertuğrul hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2021 12:22

10 gün önce Darüşşafaka Cemiyeti’ne 5.5 milyon TL bağışta bulunan Türk sahne sanatının önemli isimlerinden Handan Uran Ertuğrul vefat etti. Ertuğrul’un acı haberi sevenlerini yasa boğdu.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları emekli oyuncusu, Devlet Tiyatroları’nın ilk genel müdürü Muhsin Ertuğrul’un eşi Handan Ertuğrul (94) dün hayatını kaybetti. 10 gün önce Darüşşafaka Cemiyeti’ne 5.5 milyon bağış desteğinde bulunan ve kendisini öğrencilerin eğitimine adayan usta isim, bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Darüşşafaka’dan yapılan açıklamaya göre Ertuğrul, yaptığı bağışla kız kardeşi ve yeğeninin adını taşıyan “Perran ve Pınar Uran Burs Fonu” kurulmasına öncülük ederek, kurulacak fonla anne veya baba kaybı yaşamış öğrencilerin eğitimine destek olacak. Katıldığı törende Ertuğrul, “Bütün isteğim okumak için mücadele veren çocuklara yardım etmek” demişti. Bağış sonrasında Ertuğrul’a “Nar Plaketi” ve “Kurucu Bağışçı” sertifikası takdim edildi.

Haberin Devamı

Tiyatro oyuncusu Handan Ertuğrul hayatını kaybetti

BENİ ÇOK SEVERDİ

Türker İnanoğlu, Handan Ertuğrul’un vefatından üzüntü duyduğunu belirtti: “Beni çok severdi. Ben de onu çok severdim. Son olarak bir ay önce telefonla görüşmüştüm, bana Darüşafaka’ya bağış yaptığını söylemişti. Yıllar önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sokak çocukları yararına bağış yapmıştı. Mekanı cennet olsun.”  

HANDAN ERTUĞRUL KİMDİR?

1927 yılında İstanbul Fatih'te doğan sanatçı ortaokula giderken Ankara Radyosu tiyatro kolunda çalışmış, 1942'de Ankara Devlet Konservatuvarına girmiş, tiyatro ve opera bölümünü 1948'de bitirmiştir. 1949 yılında Devlet Tiyatrolarında stajyer olarak göreve başlamıştır. 1950 yılında sanatçı kadrosu alan Ertuğrul, 1992 yılında yaş haddinden emekli olmuştur. Operada Mozart'ın Figaro'nun Düğünü'nde Barbarina rolünü oynayan sanatçı, birçok müzikalde de önemli rollerde kendini göstermiştir. Türk tiyatrosunun başarılı oyuncularından biri olan Handan Ertuğrul, Goethe, İbsen, Montherland, Thornton Wilder gibi yazarların yapıtlarını canlandırmıştır. Sesi ve oyunculuk gücüyle sahneye egemen olan sanatçı, altmışlı yıllarda Muhsin Ertuğrul ile evlenmiştir.

Haberin Devamı

 GÖREV ALDIĞI OYUNLARDAN BAZILARI:

Faust, Köşebaşı, Çığ, Fatih, Çayhane, Genç Osman, Üçüncü Selim, Misafir, Cengiz Han'ın Bisikleti, Hizmetçiler, Kördüğüm, Andorra, Martı, Üç Kuruşluk Opera…

 

BAKMADAN GEÇME!