Ne haliniz varsa gülün

Güncelleme Tarihi:

Ne haliniz varsa gülün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 14:24

Başrollerini Sermiyan Midyat, Devrim Yakut, Melisa Sözen ve Murat Başoğlu’nun paylaştığı komedi dizisi “Anasının Oğlu” bu akşam Kanal D’de başlıyor. Midyat’ın aynı zamanda senarist ve yönetmen olarak imza attığı yapım, aşiret ağası Cano Derikfan’ın, annesiyle yaşadığı torun kavgalarının ardından İstanbul’a göçmesiyle başlayan komik olaylar dizisini konu alıyor. İşte “Ne haliniz varsa gülün” sloganıyla sunulan “Anasının Oğlu”nun kahramanları...

Haberin Devamı

Cano Derikfan (Sermiyan Midyat):
Anadolu kadar samimi, sahici, saf, aynı zamanda komik ve sıcaktır. Cano Ağa, ağalığın hükmünden gelen sert mizaca sahip biri olsa da, onu çok yakından tanıyanlar nasıl büyük bir vicdana ve kalbe sahip olduğunu bilir. Tanımayanlar da Cano Ağa’yı tanıdıkça, o büyük adamın içinde nasıl çocuksu bir naifliğin yattığını görür.

Sidar Derikfan (Sidar Ana) Devrim Yakut
Sidar Ana, evlatlarını her daim koruyup kollayan geleneksel bir annedir. Cano’yu daha 15’inde, Fırat’ı 17’sinde kucağına almış ve çocukları daha küçükken kocası Abdo tarafından terk edilmiştir. Çocukları Cano ve Fırat’a hem annelik hem babalık yapmıştır. Sidar Ana’nın en büyük arzusu, ağalığı devam ettirecek bir erkek torundur. Eğer bir erkek toruna sahip olmazsa, ağalık mertebesi aşiretin başka bir ailesinin eline geçecektir. Sidar Ana, sivri dili ve kıvrak zekasıyla herkese zor anlar yaşatacaktır.

Haberin Devamı

Ece Güzelyalı (Melisa Sözen)
Fırat’ın psikiyatrist sevgilisi Ece, kariyer odaklı, açık sözlü bir genç kadın ve İzmirli Güzelyalı Ailesi’nin de tek çocuğudur. Tamamen batı kültürüyle yetişmiş ve Fırat’ı tanıdıktan sonra doğu kültürünü tüm iyi niyetiyle anlamaya ve kavramaya çalışmıştır. Derikfan Ailesi’nin İstanbul’a gelmesiyle birlikte, alıştığı ve bildiği tüm ezber bozulacak, dengeler altüst olacaktır.

Fırat Derikfan (Taner Rumeli)
Sidar Ana’nın küçük oğlu Fırat, daha 18 yaşındayken memleketinden ayrılıp Amerika’ya yerleşmiştir. Sevgilisi psikiyatrist Ece Güzelyalı ile orada tanışmıştır. Son bir yıldır da İstanbul’daki ultra modern mimariyle dekore edilmiş evinde, sevgilisi Ece’yle birlikte yaşamaktadır.

Merdan Yıldırım (Durul Bazan)
Cano Ağa’nın sadık sağ koludur. Dar gelirli, umut dolu, saygılı halk adamı Merdan, Cano Ağa’nın İstanbul’u fethetme sürecinde hep yanında kalacak ve ona destek olacaktır.

Cüneyt Yıldırım (Onur Buldu)
Cano Ağa’nın sol koludur. 27 yaşına gelip de hâlâ kendine kısmet bulamayan Cüneyt, babası Merdan’a bir türlü yaranamaz. Çünkü hep bir sakarlık ve aksilik yaşamaktadır.

Haberin Devamı

Abdurrahim Derikfan (Erdal Tosun)
Sidar Ana’nın “Ekmek almaya gidiyorum” deyip giden ve 30 yıl sonra geri dönen kocasıdır. Her yaptığı işi batırır ve her şeyin bir işaret olduğuna inanır.

Rukiye Dişcan (Gülhan Tekin)
Aşiret sermayesi dışarı gitmesin, ailelerin varlıkları birleşsin diye, Cano istemediği halde Sidar Ana’nın kumpasıyla, Cano Ağa uyurken imam nikahı kıyılan eşidir. Nikahı kıyan kişinin gerçek imam olmadığı anlaşılınca hem Cano hem Rukiye bekar kalmıştır. Ancak Rukiye’nin Cano saplantısı devam etmektedir. Cano’yu elde etmek için sürekli ayak oyunlarına başvurur.

Kadim Hakim (Köksal Engür)
Kadim Bey, geniş çaplı uluslararası bir nakliyat firmasının sahibidir. Aşırı liberaldir ve zenginlik iliklerine kadar işlemiştir.

Haberin Devamı

Vildan Hakim (Çiğdem Tunç)
Doğuştan zengin, aristokrat, kendi dünyasının dışındaki herkese uzaylı gibi bakan, sportif, sosyal sorumluluk insanı ve güzel Lal’in biricik annesidir.

Lal Hakim (Sera Tokdemir)
Lal... Su gibi dupduru bir güzelliktir. İyi bir eğitim almış, dünyanın en seçkin okullarında okumuştur. Balesini de, piyanosunu da öğrenmiştir. Hayatı boyunca hiç sorun çözmek zorunda kalmamış, politik bir fikre sahip olmamıştır. İç mimar sevgilisi Haluk ile uzun süredir keyifli ve özgür bir ilişki yaşamaktadır.

Haluk İşbilir (Murat Başoğlu)
Lal’in yakışıklı, karizmatik, sportif erkek arkadaşıdır. İstanbul jet sosyetesinin de beğenilen simalarındandır.

Haberin Devamı

Gözde Gelişigüzel (Burcu Gönder)
Ece’nin çocukluk arkadaşı Gözde, beraber büyüdüğü arkadaşından çok farklı bir yol izlemiş, sosyetenin gözbebeği, estetik bağımlısı bir ikoncana dönüşmüştür. Fırat’ı baştan çıkarma çabaları yüzünden Ece’yle sürekli tartışacaktır.

Afet Fettan (Mehtap Bayri)
Cano’ya geçmişten beri saplantılı bir şekilde ilgi duyar. Bu uğurda, İstanbul’da Rukiye ile bir olup çeşitli dolaplar çevirecektir.

Müsvette Gibi (Duygu Yetiş)
Fırat ve Ece’nin kliniğinde çalışan, IQ’su 50’nin altında gibi görünse de 180’in üzerinde gezen, çok konuşan, iyi niyetli bir sekreterdir. İsmiyle başı dertte olan Müsvette Gibi, en çok anlaşılmamaktan yakınır.

Haberin Devamı

İleri Gelenler: Baran Ağa (Kahtalı Mıçe), Nazım Ağa (Deniz Erdoğan), Şiwan Ağa (Mehmet Yaşıru)
Üç kişiden oluşan İleri Gelenler ekibi, “Töreler bize sevgiyi ve iyi enerjiyi evrene aktarın diyor” şiarıyla ileri fikirler üretirler. Onlar birer aşk ağasıdır. Bütün eylemleri töre, sanat, ilim ve bilim içindir.

Veysi Can (Caner Alkaya)
Mardin’den yıllar evvel gelmiştir ve Sidar Ana’nın 30 yıl evvel evi terk eden kocası Abdo Ağa’nın yanında çalışacaktır.

Nublu Vit (Patrycja Wıdlak)
Saf ve iyi niyetli Nublu, Belarus’tan gelen bir göçmen işçidir. Fırat ve Ece’nin de yardımcısıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!