Murat Ünalmış kimdir? Deli Gönül’ün Mehmet Kadir’i oldu…

Güncelleme Tarihi:

Murat Ünalmış kimdir Deli Gönül’ün Mehmet Kadir’i oldu…
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 16:48

Murat Ünalmış, yeni projeleriyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Daha önce Yer Gök Aşk, Sevda Kuşun Kanadında ve Şöhret gibi dizilerin kadrosunda yer alan Murat Ünalmış, Deli Gönül dizisinde edebiyat öğretmeni Mehmet Kadir’i canlandırıyor. Yakışıklı oyuncuya başrolda Tuvana Türkay eşlik ediyor. Peki, Deli Gönül’ün Mehmet Kadir’i Murat Ünalmış kimdir?

Haberin Devamı

Son dönemlerin popüler ismi Murat Ünalmış, 23 Nisan 1981 tarihinde Kayseri'de doğdu. Aslen Kayseri'li olan Murat Ünalmış, ortaokul bittikten sonra İstanbul'a geldi. 14 yaşında Kayseri Meysu'da oynarken Fenerbahçe'ye transfer olunca İstanbul'a taşındı. Lise yıllarında profesyonel olarak Fenerbahçe Kulübü'nde basketbol oynadı. 20 yaşında basketbol oynamayı bıraktı. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nü okuyarak bitirdi. Ardından "Akademi İstanbul"da oyunculuk eğitimi aldı.

1.96 cm'lik boyu olan Murat Ünalmış, basketbol kariyerinden sonra başladığı oyunculuk hayatı, birkaç dizinin ardından ilk sinema filmi Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği Güneşi Gördüm filminde tanınarak değişti. Yine Mahsun Kırmızıgül'ün New York'ta Beş Minare filminde de rol aldı. ATV'de yayınlanan "Şöhret" adlı dizide başrol "Mert" karakterini canlandırdı. Murat Ünalmış, kendi kendine hobi olarak Klarnet çalmayı öğrenmiş.
2010 yılında Fox Tv dizisi Yer gök aşk dizisinde başrolü birlikte oynadığı Birce Akalay ile 17 Mayıs 2011 tarihinde evlendi. 1,5 yıl sonra 29 Aralık 2012 tarihinde boşandı.

 

BAKMADAN GEÇME!