Mimari ve tasarım bir arada

Güncelleme Tarihi:

Mimari ve tasarım bir arada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 01:44

Zeynep Ilıcalı ve Melda Aksu, Ulus’taki Thanx Co. mağazasını, şimdilerde Levent’teki yeni yerlerinde Thanx Mimarlık şirketiyle birlikte yürütüyor. İkili, çalışmalarını Marie Claire dergisine anlattı.

Haberin Devamı

Levent’teki Ebulula Mardin Caddesi’nin köşesinde mutlaka dikkatinizi çekecek daha eğlenceli ve yeni bir Thanx Co. var. Yetişkinler için tasarlanmış bir sirk atmosferine sahip mağazanın üst katında, Thanx Mimarlık ofisi bulunuyor.
Zeynep Ilıcalı ve ortağı Melda Aksu, yeni projelerini ve planlarını artık buradan yürütüyor.
Zeynep Ilıcalı ile Melda Aksu, Ulus’taki ofislerini yedi ay önce Levent’teki yeni yerlerine taşımış ve üç aylık bir çalışmanın ardından mekân şimdiki halini almış. İkili, tamamen kendi zevklerine göre ve özel ürünler seçmeye dikkat etmiş.

AKSESUVARLAR DÜNYANIN ÇEŞİTLİ YERLERİNDEN

Thanx Co. mağazası, çoğunlukla Thanx Mimarlık ile işbirliği halinde çalışıyor ve yaptıkları projelerde de, ev sahiplerinin zevkine uygun ürünler kullanmaya devam ediyorlar.
10 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Thanx Co. mağazası ve Thanx Mimarlık, beş yıldır hayatımızda.
Profesyonel anlamda mekânlar tasarlamak ve mekânlar için hem özel hem de ithal tasarım aksesuvarları sağlamak için yola çıkan Zeynep Ilıcalı ve Melda Aksu, dünyanın çeşitli yerlerinden seçtikleri aksesuvarları Türkiye’de satışa sunuyor.
Ürün yelpazesi, birçoğunu sadece Thanx Co.’da bulabileceğiniz aksesuvarlardan oluşuyor.

Haberin Devamı

Mimari ve tasarım bir arada



YENİ PROJELERİ BUTİK OTEL


Bu yılki projeleri arasında, çalışmalarına başladıkları bir butik otel bulunuyor. 10 bin metrekarelik bir alana kurulan televizyon kanalı, bir otelin spa ve fitness bölümleri, Çubuklu Vadi Konakları’nda bir villa da projeleri arasında.
Bunların dışında, Bodrum’da yapımı devam eden örnek daireler üzerinde de çalışıyorlar.
İkili, bu örnek dairelerin, kendilerini çok heyecanlandıran projelerden biri olduğunu söylüyor.
Renkler, üstlendikleri projelerin hemen hepsinin ortak noktası. Her projenin kendine has bir ruhu olsa da Thanx Co. markasının, her projede farklılığını yansıttığını söyleyen ikili, renkleri mekân içerisinde kullanmakta çok başarılı olduklarına inandıklarını ifade ediyor.

FUARLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR

Farklı ve başarılı projelere imza atmak için kendilerine has bir ilham metotları var. Yurtdışındaki hemen hemen tüm fuarları yakından takip ediyor ve iş ya da tatil amaçlı olarak oldukça sık seyahat ediyorlar. Buradaki mekânları incelerken de ilham perilerini yanlarından ayırmıyorlar.
Yerel ve yabancı tüm dekorasyon dergilerini her ay dikkatle okumaya ve mimari yeniliklerden haberdar olmaya da özel bir önem veriyorlar.
Çalışma tarzlarını “kendi çizgilerinin dışına çıkmadan ama müşterinin ihtiyaçlarına göre projeler tasarlamak” olarak tanımlıyorlar.

Haberin Devamı

ŞIK, UYUMLU, KONFORLU

Müşterilerinin yaşam tarzlarına ve zevklerine uygun mekânlar tasarladıklarını söyleyen Zeynep Ilıcalı ve Melda Aksu, şöyle diyor: “Bizim için önemli olan, bizim zevkimize göre değil, müşterilerimizin kendi zevklerine göre yaşayacakları alanlar yaratmak ve tabii ki bunu yaparken şık, uyumlu ve konforlu evler ve ofisler tasarlamak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!