Kathleen Turner: Kürtaj kadının hakkı

Güncelleme Tarihi:

Kathleen Turner: Kürtaj kadının hakkı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 16:47

Oscar’lı yıldız Kathleen Turner, Uluslararası Antalya Film Festivali’nde soruları yanıtladı. Kadınlar dair çarpıcı açıklamalarda bulunan dünyaca ünlü oyuncu, “Kürtaj kadının hakkı” dedi.

Haberin Devamı

“Amazon’da Fırtına” ve “Masumiyetin İntiharı” filmleriyle tanınan, “Peggy Sue Got Married” ile Oscar’a layık görülen Kathleen Turner, dün sabah saatlerinde Antalya’da bir grup gazeteci ile bir araya geldi.

Görüşmede kendisini “ABD’de yaşayan bir aktivist” olarak tanımlayan Turner, Amerika’daki özgürlükleri ve dini hakları korumaya çalıştığını, New York’ta 18 bin yaşlıya her gün 3 öğün yemek sağlayan bir sivil toplum kuruluşunun başkanlığını yürüttüğünü söyledi.

Kathleen Turner: Kürtaj kadının hakkı

ABD’de tartışılan “kürtaj hakkı”nı savunduklarını da açıklayan Turner, “Amerika’daki dindar hareket, kadınların kürtaj olmasına engel olmaya çalışıyor ve kürtaj hakkını savunan tek ulusal kurum bizimki (Planned Parenthood). Bizim inancımız çok basit, her çocuk istenerek doğmalı. Kürtaj kadının hakkı” dedi. 

Haberin Devamı

Sözlerine “Sıkı bir feministim. Çok sıkı” diyerek devam eden Turner, sinemada cinselliğin sömürüsü ile kadının özgürlüğü arasında ince bir çizgi olduğunu ileri sürdü: “Bu iki yanı keskin bir kılıç. Kadınla erkek arasındaki ilişki en eski öykü. Hep bu öyküye döneceğiz. Fakat kadınların sinemadaki temsili, doğal olmayanın sınırına dayandı artık. Belli başlı medya kurumları, kadınları son derece çelişkili bir biçimde gösteriyor. Mesela bedenler artık kadınsılığı hiç yansıtmıyor, hiç kadınsı bir görünüşe sahip değil ama çok seksi olmaları bekleniyor. Kadınlar geliştikçe, erkekler iktidarlarını kaybetmekten korkuyor. Artık Amerika’da kadınlar daha eğitimli, ailelerini onlar geçindiriyor. Bu durumdan da erkeklerin ödü kopuyor.”

Kathleen Turner: Kürtaj kadının hakkı

TÜRK SİNEMASINI ANTALYA’DA TANIDIM

Sinema salonlarında çok fazla film izlemediğini belirten Kathleen Turner, tiyatroya gitmeyi ve okumayı daha çok sevdiğini söyledi. Turner, Antalya Film Festivali gibi etkinlikler sayesinde farklı yapımları görme şansı yakaladığını da belirtti: “Antalya’da Türk sinemasından farklı örnekler gördüm, ama daha fazla izlemediğim için utanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!