Karanlık bir mücadele

Güncelleme Tarihi:

Karanlık bir mücadele
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 08:08

“Maymunlar Cehennemi” serisinin son filmi “Maymunlar Cehennemi: Savaş” (War For The Planet Of The Apes) 14 Temmuz’da vizyona girdi. Barbaros Tapan, filmin başrol oyuncularından Woody Harrelson ve Andy Serkis ile bir araya geldi, filmle ve diğer çalışmalarıyla ilgili merak edilenleri konuştu.

Haberin Devamı

BU FİLMİN FANIYDIM

* Filmde sert, otoriter, acımasız bir albayı canlandırıyorsunuz. Sizin tersiniz bir karakter. Böyle bir karakteri nasıl canlandırıyorsunuz?
- Öncelikle ilk iki filmi beğeniyle izleyen, üçüncü filmi sabırsızlıkla bekleyen biri olarak filmin gerçek bir fanıydım. Projede yer alacağım fikri bile yoktu kafamda. Belki iyi adam rolünü oynamayı tercih ederdim ama kötü adam rolü geldi. (Gülüyor) Karakterin doğası aslında iyi bir amaç uğruna kötü şeyler yapan bir adam, benim de başlangıç noktam bu oldu.

* Han Solo filmi geliyor. Star Wars sorusuna cevap verebiliyor musunuz bilmiyorum ama ben dahil tüm Star Wars hayranları merak içerisinde?
- Genç Han Solo’nun esrarengiz yol göstericisini oynuyorum, tek söyleyebileceğim bu... Böyle projelerde gizliliğin ne kadar önemli olduğunu biliyorsun. O yüzden daha fazla bir şey açıklayamayacağım...

* Oyuncu seçmelerine gittiniz mi Star Wars için?

- Hayır, gitmedim. Londra’daydım, kendim yazıp yönettiğim “Lost in London”u çekiyordum. Çekimlerin sonuna yaklaşmışken filmin yönetmenleri Phil Lord ve Chris Miller geldi benimle görüşmeye. Buluştuk, anlaştık.

Haberin Devamı

Karanlık bir mücadele



İŞİN KORKUNÇ YANI OYUNCU SEÇMELERİ

* Oyuncu seçmelerine giren genç oyunculara neler önerirsiniz?
- Oyuncu seçmeleri bu işin en korkunç tarafı, hatırlamak bile istemediğim dönemler. Rolü alamayınca umurunda değil gibi davranıyorsun, ama aslında günlerce aklından çıkmıyor. Gençlere tavsiyem, mümkün olduğu kadar rahat olsunlar. Gitmeden yoga, meditasyon, rahatlamak için ne gerekirse yapsınlar. Sonra odaya girip umutsuzca rolü almak için çabalamak yerine eğlensinler.

* Gelelim “Lost in London”a... Nasıl bir film?

- Londra’da geçirdiğim, unutmak istediğim korkunç bir geceydi, sonra düşündüm “Bu korkunç gece aslında iyi bir komedi filmi olabilir” dedim. Ana kahramanı yani kendimi sevdim ve film yapmak istedim...

* U2 ile yaptığınız videoyu çok sevdim. Bir oyuncu olarak müzikle aranız nasıl? Neler dinliyorsunuz?

- Birçok oyuncunun içinde müziğe ilgi vardır. Birçok oyuncu da gerçekten iyi şarkı söyler. Alt-J, Elbow, U2, Red Hot Chili Peppers, dinlemekten bıkmayacaklarım arasında...

Haberin Devamı

Karanlık bir mücadele


 

EN AZINDAN GÜLÜMSEYiN

* Aynı zamanda çevreci bir aktivistsiniz...
- Hemen araya girmek istiyorum, herkes bu konuda sorumluluk sahibi olmalı. En küçük bir iz bırakmak bile önemli. Benim gibi elektrikli araba ya da evinizde güneş enerjisi kullanın demeyeceğim. En basitten başlayın, israfa karşı bilinçli olun. Hani o kahveleri içip çöpe fırlattığımız kağıt bardaklar var ya, onların da kendilerine ait bir hayatları vardı, soluduğumuz havayı temizliyorlardı... Çevrecilik dışında bir şey de eklemek istiyorum; birbirinize karşı nazik olmaya çalışın. Küçük bir gülümseme karşındakine enerji vermekle kalmıyor senin vücuduna da pozitif bir enerji veriyor, harika değil mi!

* Ağaçsız kağıt ürettiğiniz bir fabrikanız vardı, hâlâ duruyor mu?

- 15 yıllık mücadelemin sonucunda kapatmak zorunda kaldım. Eninde sonunda kağıt için ağaç kesmeyi bırakacağız. Kendi adıma birçok şey yaptım. 15 yıl boyunca bu amaç uğruna çok para harcadım. Ağaçsız kağıt yaptık ama olmadı...

Haberin Devamı

Karanlık bir mücadele

 

Andy Serkis

* “Maymunlar Cehennemi: Savaş”ta Caesar’ın hikayesini anlatıyorsunuz. Merak ettiğim şu: Gollum, King Kong, Supreme Leader Snoke, Ceasar, yani filmlerde oynadığınız karakterler aslında insan değil. Bu tip rollere nasıl hazırlanıyorsunuz?
- Caesar gibi karakterlerde kendini soyutlayıp başka varlıkların yaşantısını anlatıyorsun. Bir maymunu yansıtıyorum ama yine de insanım. Kimyasal olarak vücudumu ve aklımı kandırıyorum.
Geri dönülmez bir şekilde oynadığım karakter tarafından değiştiriliyorum. Çektiğimiz sahneleri soruyorlar bazen hatırlamıyorum, geri dönemiyorum çünkü ben Caesar
olarak yaşadım o şeyleri, o yüzden hazırlanma aşamasında kendimi başlangıç noktasına koyuyorum ve karaktere nasıl yaklaşmalıyım diye düşünüyorum...

* Son filmde neler bekliyor bizi?

- Bu film maymunların savaşı ama aynı zamanda Caesar’ın duygularının, ruhunun da bir savaşı. O yüzden yoğun, duygusal, karanlık bir mücadele izleyeceğiz...

* Hollywood’da oyuncular sürekli üretiyor. Sizin yeni projeleriniz var mı?
- Her zaman yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Gösterime girecek filmler var ayrıca “The Ritual” isimli bir korku filminin yapımcılığını yaptım. “Breathe” adlı bir film yönettim.
Andrew Garfield ve Claire Foy başrolde oynuyor. İnsan ruhunun zorluklara karşı zaferini anlatan güzel bir aşk hikayesi, ekim ayında vizyona girecek.
Jungle Book devam ediyor, Royal Shakespeare Company ile yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Karanlık bir mücadele

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!