Ece Seçkin ve Kolpa aynı projede buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ece Seçkin ve Kolpa aynı projede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 16:12

Ece Seçkin ve Kolpa, güçlerini birleştirerek “Hoşgeldin Ayrılığa” dedi. Rock grubu ile pop şarkıcısı bir araya gelince neler oldu, sırada neler var, gelin onlardan dinleyin.

Haberin Devamı

◊ “Hoşgeldin Ayrılığa” isimli ortak çalışma nasıl doğdu?

- Barış Yurtçu: Ece bizim eski arkadaşımız zaten. Ben bu şarkıyı ilk yaptığımda, sözleri yazarken de hep aklımda düet olsun fikri vardı. Şarkıyı Ece’ye götürdük, o da çok beğendi. Ve bu proje başlamış oldu.

- Ece Seçkin: Kolpa grubu, düet fikriyle yaptıkları şarkıyı bana iletti, çok sevdim. Hemen Barış’la beraber stüdyoya girip okuduk şarkıyı. Akabinde de klibimizi çektik. Çok keyifli oldu.

◊ “Kolpa ve Ece Seçkin güçlerini birleştirdi” mi diyoruz bu düet için?

- Ece Seçkin: Kesinlikle öyle diyebiliriz. “Kolpa ve Ece Seçkin tarzlarını birleştirdi” de diyebiliriz. Çünkü bu şarkıda hem benim tarzımın sözleri ve melodileri, hem de Kolpa’nın asi rock sound’u var.

- Barış Yurtçu: Evet diyebiliriz, hatta ses rengimizin ve enerjimizin bu kadar da uyacağını beklemiyorduk.

◊ “Hoşgeldin Ayrılığa” iyi geri dönüşler alıyor. İnternette çok izleniyor. Nedir bu işin sırrı? Fanlarınızın ortak paydada birleşmesi mi? Barış’ın sözleri mi? Uzun zamandır düet yapılmaması mı?

- Ece Seçkin: Hem Kolpa’nın hem de benim kitlemin ortak görüşte olduğuna inanıyorum. Onları da gençler dinliyor, beni de...

- Barış Yurtçu: Normalde de bizim ve Ece’nin çok ciddi takipçilerimiz var. Bundan önceki video kliplerimiz de 50 milyonu aşkın izlenme rakamlarına ulaşmıştı. Ama bu şarkı çok kısa sürede sevildi, nedeni de enerjimizin tutmuş olması bence. Video klip de şarkı da tam istediğimiz ve kafamızdaki gibi oldu.

◊ Bir rock grubu ile bir popçunun işbirliği dezavantaj da olabilirdi. Bunu nasıl avantaja çevirdiniz?

- Ece Seçkin: Projeye başlarken dezavantaj olabilecek tüm ihtimalleri ortadan kaldırmaya gayret ettik. Mesela şarkının içinde ben de olduğum için Kolpa’nın genel sound’unu biraz yumuşattık. Klipte de ben onlara uydum, siyah ve deri ağırlıklı giyindim, siyah gözlük taktım. Ortak paydada buluşmak için karşılıklı ufak dokunuşları harmanladık diyebiliriz.

- Barış Yurtçu: Evet özellikle bizim için epey riskli bir durumdu, ama yaptığınız iş kaliteli olunca ve insanlar şarkıda kendilerinden bir şeyler bulunca bu soru işaretleri ortadan kalkıyor. Galiba en büyük avantaj, işimizi pozitif enerjiyle, severek yapmamız...

Haberin Devamı

Ece Seçkin ve Kolpa aynı projede buluştu


◊ Şarkı biraz atarlı giderli. Ece’nin stiline daha yakışan ancak Kolpa’nın romantik duruşuna biraz ters gibi geldi bana...

- Ece Seçkin: Evet, genele bakıldığında Kolpa bir erkek rock grubu olmasına rağmen benden daha romantik. Ben seviyorum sanırım atarı gideri. Bu projede bir araya gelmeden önce de onları dinlerdim. “Gurur Benim Neyime” favori şarkılarımdandı. Sanırım bu romantik çocukları kendime benzettim. Daha önce “Gel desen gelirim” diyen adamlar “uza artık boylu boyunca” demeye başladı.

- Barış Yurtçu: Evet aynen öyle. Üst üste çok fazla romantik şarkı yapmıştık ve aslında hayatın biraz da bu tarafı var. Yani ilişki sonrası üzülmek ve depresyona girmek kadar, bu şarkıdaki gibi atar yapmak da var hayatta. Hepimiz yaşamışızdır daha önce. Biraz da bu kısmı ön plana çıkarmak istedik. Bazı aşklar siz içindeyken daha depresif oluyor, haliyle böyle bir aşk bitince “Hoşgeldin Ayrılığa” diyorsunuz. “Nihayet bitti” der gibi yani... Biz de bu defa ayrılınca mutlu olanların şarkısını yaptık. Hepimizin hayatında en az bir tane “iyi ki bitti, kurtuldum” dediği ilişkisi vardır.

Haberin Devamı


◊ Birlikte yeni projeler yapmayı düşünür müsünüz? Sahne çalışması mesela?

- Ece Seçkin: Evet nisan ayında İstanbul’da bir konser vereceğim. Repertuvar ve sahne görselleri için aylardır çalışıyorum. O gün sahnemde Kolpa’yı ağırlamak istedim, onlar da kırmadılar sağ olsunlar. Gelecekler, birlikte çalacağız.

- Barış Yurtçu: Tabii ki projelerimiz arasında bu da var, birlikte konserler vermeyi çok isteriz. Zaten bu yönde teklifler de var.

SÜRPRİZLER ARKA ARKAYA GELECEK

◊ Peki sırada neler var?

- Ece Seçkin: Ben uzun süredir üstünde çalıştığım yeni maksi single projemi dinleyicimle buluşturmak için harıl harıl çalışıyorum. Nisan ayı içinde çıkarmayı planlamıştım ama sanırım bu şarkı (Hoşgeldin Ayrılığa) biraz hızlı yükseldi ve bana zaman kazandırdı. O nedenle daha sakin ilerleyeceğim. Bunun dışında da yeni projemin ilk şarkısının klibini menajerim Ufuk Ergin’le birlikte Meksika’da çekmeyi planlıyoruz. Kendisi orada çalışmayı düşündüğümüz prodüksiyon ekibiyle flört halinde.

- Barış Yurtçu: Şu an için Kolpa olarak bol bol konser vermek, daha önce gitmediğimiz yerlere gitmek, oradaki sevenlerimizle buluşmak istiyoruz. Bu arada sıkça oyunculuk teklifleri alıyoruz, açıkçası biraz kafamız karıştı... Önümüzdeki günlerde oyuncu olarak karşınıza çıkabilirim, şaşırmayın... Müzikal anlamda ise sürprizler arka arkaya gelecek...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!