Deniz Akbulut kimdir? Yeşilçam'ın önemli ismi Deniz Akbulut

Güncelleme Tarihi:

Deniz Akbulut kimdir Yeşilçamın önemli ismi Deniz Akbulut
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2019 10:22

Deniz Akbulut, ekran karşısındaki birçok kişinin araştırdığı isimler arasında yer almaya devam ediyor. Yeşilçam'da bir dönemin ünlü oyuncuları arasında yer alan Deniz Akbulut, çok genç yaşlardayken görme yetisini kaybetti. Peki, Deniz Akbulut kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Deniz Akbulut, 1965 yılında varlık bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Henüz 20'li yaşlarındayken Yeşilçam'a damgasını vuran Deniz Akbulut,

İngiltere'de özel bir Lady okulunda öğrenim görmüş, önce tiyatro sahnelerinde daha sonra sinema filmlerinde yer alarak başarılı bir kariyere sahip olmuştur. Ancak ünlü oyuncunun bu kariyeri maalesef uzun sürmemiştir.

Nejat Uygur Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlayan Akbulut, daha sonra da 1976 yılında "Yirmidört Saat" adlı filmle sinemaya ilk adımını attı.

Kısa sürede başarıyı yakalayan oyuncu, "Kaderi Zorlama"nın da aralarında bulunduğu 50'ye yakın filmde rol aldı.

1991 yılında henüz 31 yaşındayken bir film setinde aniden görme yetisini kaybetti. Sebebinin ne olduğu bilinmeyen rahatsızlık için kimileri tansiyon dedi, kimileri ise kullandığı bir ilacın buna yol açtığını söyledi.

Haberin Devamı

Bir süre kariyerine de ara vermek zorunda kaldı. Gözlerinin açılması için ameliyat olması gerekiyordu ama yeterli maddi imkanları olmadığı için ameliyat şansını hala kullanamadı.

Çöpten Kalpler, Deniz Sınır gibi bir çok başarılı yapımda yer alan Deniz Akbulut'un özel hayatı da oldukça çalkantılı geçmiştir. Henüz yıldızının parlak olduğu dönemde, Cüneyt Arkın'ın aracılığı ile yine Cüneyt Arkın'ın arkadaşı ile nişanlanmış, ancak nişanlısının alkolik olması sebebiyle nişanı atmış

Daha sonra yeniden mutluluğu yakalamaya çalışan Akbulut, bir nişanlılık daha yaşamış. Ancak düğününe iki gün kala nişanlısı Deniz Akbulut'u hareket halindeki araçtan atmış ve yerlerde sürüklenmesine sebep olmuş.

Bu olayın ardından üçüncü kez nişanlanan Akbulut, bu nişanlısından kayınvalidesi yüzünden ayrılmış. Bir türlü mutluluğu yakalayamayan Akbulut, dördüncü nişanlısı ile evlenmiş. Ancak kendisinden 17 yaş büyük olan eşi tarafından şiddete maruz kaldığı için boşanmış.

Hayat mücadelesine devam eden Akbulut, şimdilerde halen yeterli miktarda parayı bularak gözlerinin açılacağı günün hayalini kuruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!