Chris Rock, Will Smith'in attığı Oscar tokadı hakkında ilk kez konuştu: Ben kurban değilim

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 28, 2022 11:40

Bu yıl mart ayında 94'üncü kez düzenlenen Akademi Ödülleri (Oscar) töreninde Will Smith'in şoke eden tokadını yiyen Chris Rock bu konuyla ilgili olarak ilk kez konuştu.

Haberin Devamı

SURATINA HİÇ YUMRUK YEMEMİŞTİR
Bugüne kadar bütün dünyanın tartıştığı bu olay hakkında hiç konuşmayan Chris Rock, bir sahne gösterisi sırasında olaya gönderme yaparak "Sözlerden incindiğini söyleyen hiç kimse yüzüne yumruk yememiştir" dedi.

Chris Rock, Will Smithin attığı Oscar tokadı hakkında ilk kez konuştu: Ben kurban değilim

SAHNE GÖSTERİSİNDE O OLAYA GÖNDERME YAPTI
Üzerinden beş ay geçmesine rağmen bu olay hakkında hiç konuşmayan Chris Rock, New York'taki Madison Square Garden'da Kevin Hart ve Dave Chapelle ile birlikte bir stand up gösterisinde yer aldı. İşte o gösteri sırasında da ilk kez 94'üncü Oscar töreninde Will Smith'ten yediği tokat hakkında yorum yaptı.

Chris Rock; Oscar töreninde yediÄŸi yumruÄŸa gönderme yaparak "Sözcüklerden incindiÄŸini söyleyenler çok belli ki suratlarına hiç yumruk yememiÅŸler" diye konuÅŸtu. "Ben bir kurban deÄŸilim" diye sözlerini sürdürdü.

Â

Chris Rock, Will Smithin attığı Oscar tokadı hakkında ilk kez konuştu: Ben kurban değilim

Haberin Devamı

'KARIMIN ADINI AÄžZINA ALMA'
Oscar tarihinin hiç unutulmayacak olaylarından biri olarak hafızalara kazınan bu tokat olayı 28 Mart'taki törende gerçekleşti. Herkesin gerçek mi yoksa şovun bir parçası mı olduğunu anlayamadığı o anlarda Will Smith, törenin sunucularından Chris Rock'a tokat attı. Chris Rock şakasında "Dua ediyorum Will Smith kazansın diye" dedi gülerek. Sonra da Smith'in yanında oturan karısına "Jada seni çok seviyorum. G.I Jane 2 sabırsızlıkla bekliyorum" diye seslendi. Bu sözlerin ardından Jada Pinkett Smith'in yüzündeki hoşnutsuzluk dikkat çekti.

TV TARÄ°HÄ° Ä°ÇÄ°N MUAZZAM BÄ°R GECEYDÄ°: Rock sahnede gülmeye devam ederken Will Smith yerinden kalkıp sahneye çıktı ve Chris Rock'a bir tokat attı. Rock ise ilk ÅŸoku atlattıktan sonra "Will Smith beni dövdü" dedi. Yerine dönüp oturan Smith küfür de ederek "Karımın adını aÄŸzına alma" dedi. Rock ise "Dostum G.I. Jane ÅŸakasıydı" dedi. Smith bunun üzerine daha yüksek sesle "Karımın adını aÄŸzına alma" diye bağırdı. Chris Rock bu tepki üzerine "Tamam" dedi ve sonra da ÅŸunları ekledi: "Bu televizyon tarihi için muazzam bir geceydi."

Chris Rock, Will Smithin attığı Oscar tokadı hakkında ilk kez konuştu: Ben kurban değilim

TWITTER'DA 'ŞOV DEĞİL, GERÇEKTİ' MESAJI
İlk anda kimse neler olduğunu anlayamadı. Herkes bunun gösterinin bir parçası olup olmadığını merak ederken kamera o iki oyuncudan uzaklaşıp seyircilere döndü. Fakat sonra salonda bulunan Vanity Fair yöneticisi Ramin Setoodeh'in Twitter mesajıyla bu olayın gerçek olduğu ortaya çıktı. Setoodeh mesajında "Bunun olması planlanmamıştı. Bu gerçek" diye yazdı.

Chris Rock, Will Smithin attığı Oscar tokadı hakkında ilk kez konuştu: Ben kurban değilim

Haberin Devamı

AĞLAYARAK AKADEMİ'DEN ÖZÜR DİLEDİ, AMA ROCK'IN ADINI BİLE ANMADI
Bu olayın ardından King Richard filmiyle kazandığı en iyi erkek oyuncu Oscar'ını almak için sahneye çıkan Will Smith, teşekkür konuşmasında bu olaya da değindi. Konuşmasının bir bölümünde gözyaşlarını tutamayan Smith, ödülü veren Akademi'den de özür diledi. Smith "Akademi'den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu güzel bir an" dedi. Smith'in tokat attığı Chris Rock'tan özür dilememesi dikkat çekti.

G.I Jane, ABD'de kadın askerlere verilen isim. Bu isim en çok da Demi Moore'u ve onun oynadığı aynı adlı filmi akıllara getiriyor. Ülkemizde Jane'in Zaferi adıyla gösterilen filmde Moode ABD Deniz Kuvvetleri'ne çok gizli operasyonlarda kullanılmak üzere alınan bir askeri canlandırıyor. Moore, 1998 tarihli bu film için saçlarını kazıtmıştı.

Chris Rock, Will Smithin attığı Oscar tokadı hakkında ilk kez konuştu: Ben kurban değilim


'SEVGİ, SİZE ÇILGINCA ŞEYLER YAPTIRIR'
Smith, konuşmasında canlandırdığı Richard Williams karakterine de gönderme yaparak onun ailesinin en büyük koruyucusu olduğunu söyledi. Will Smith kendisinin de sevdiği insanları korumak istediğini ekledi. Oyuncu "Sanat, hayatı taklit eder. Ben çılgın bir baba gibi görünebilirim. Ama sevgi size çılgınca şeyler yaptırır" dedi. Akademi'nin Will Smith'e ceza verip vermeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

ÃœNLÃœLERDEN DE TEPKÄ° GELDÄ°
Will Smith'in Chris Rock'a attığı tokada ünlüler dünyasından da tepkiler geldi. Birçok Hollywood ünlüsü sosyal medya hesaplarından bu konuyla ilgili yorumlar yaptı. Bunlardan biri de Judd Apatow. Will Smith'in Chris Rock'ı öldürebileceğini belirten Apatow "Bu tamamen kontrol dışı bir öfke ve şiddet. 30 yıldır kendileriyle ilgili milyonlarca şaka duydular. Hollywood'da ve komedi dünyasında yeni değiller. O (Will) aklını kaybetti" diye yazdı. Apatow, bir başka mesajında da 1998 yapımı filme gönderme yaparak "Ayrıca GI Jane harikaydı. Demi (GI Jane filminin yıldızı Demi Moore) ile kıyaslanmanın ne gibi bir aşağılayıcı yanı olabilir" diye yazdı.

Haberin Devamı

ÇOK KÖTÜ BİR DAVRANIŞ
Kathy Griffin de Twitter paylaşımında "Size bir şey söyleyeyim. Sahneye yürüyüp bir komedyene saldırıda bulunmak çok kötü bir davranış. Şimdi hepimiz bir komedi kulübünde ya da tiyatroda kimin Will Smith'in bir sonraki kurbanı olmak isteyeceği konusunda endişe duyabiliriz" diye yazdı.

ŞİDDET ASLA SEVGİNİN KANITI DEĞİL
Mandy Moore ise Instagram hesabında Glennon Doyle'un bir mesajını tekrar paylaştı. Mesajda "Şiddetin asla sevginin kanıtı olmadığı" belirtiliyor. Mandy Moore bir başka paylaşımda da Smith'in teşekkür konuşmasında yer alan "Aşk size çılgınca şeyler yaptıracaktır" sözlerine gönderme yaparak bunun 'toksik' bir yaklaşım olduğunu savundu. Sonra da "Umarım hiçbir çocuk televizyondan izleyip de ondan (Will Smith) bunu öğrenmemiştir.

Haberin Devamı

AÇIK EVLİLİK SAĞLIKLI GÖRÜNÜYOR
Nikki Glaser ise Smith çiftinin daha önce defalarca tekrarladığı " açık evlilik" yürüttükleri açıklamalarına gönderme yaparak "Açık ilişki sağlıklı görünüyor" diye ironi yaptı.

ÃœNLÃœLER SORUMLULUK SAHÄ°BÄ° OLMALI
George Takei de bu duruma kayıtsız kalmadı. Takei, birçok insanın özellikle de çocukların, aktörleri rol model olarak benimsediğini belirtip, bu tür ünlü kişilerin sorumluluk sahibi olması gerektiğini savundu.

AŞK BUGÜN KÜRESEL SAHNEDE SERGİLENEN ŞEY DEĞİL
Arnold Schwarzenegger'ın eski eşi Maria Shriver da yine Smith'in konuşmasına gönderme yaparak "Aşkın ve sevginin şiddet olmadığını" belirtti. Shriver "Aşk bugün küresel sahnede sergilenen şey değil" diye yazdı.

Ä°KÄ°SÄ° DE SAKÄ°N OLMALI
Sophia Bush ise her iki aktörün de hatalı olduğunu belirten bir mesaj paylaştı "Şiddet doğru değil. Saldırı asla cevap değil. Başka? Bu Chris'in Jada hakkında Oscar sahnesinde yaptığı ikinci şaka. Birinin bağışıklık sistemiyle ilgili şaka yapmak doğru değil. Bunu bilerek yapmak yanlış. İkisinin de biraz nefeslenmeye ihtiyacı var."

 

Sophia Bush'un sözünü ettiÄŸi ÅŸaka 2016 yılında yine Chris Rock tarafından Jada Pinkett Smith için yapılmıştı. Ä°ddiaya göre de altı yıl önceki bu olay Will Smith ile Chris Rock arasında bir gerilime yol açtı. 2016 Oscar gecesinde Chris Rock töreni açarken yaptığı ÅŸakada yine Jada Pinkett Smith'in adını geçirdi. O gece iÅŸin içine kendi karısını da karıştırdı. Rock, hem Smith'in hem de kendi karısının Oscar'da yeteri kadar siyahi aday olmamasını boykot ettiklerini belirtip "Bu sene ne oldu? Ä°nsanlar çılgına döndü. Spike Lee çılgına döndü, Jada Pinkett Smith çılgına döndü, Will Smith çılgına döndü. Jada protesto edip törene gelmeyeceÄŸini söyledi. O bir TV ÅŸovunda oynamıyor mu? Jada'nın Oscar'ı boykot etmesi, benim Rihanna'nın iç çamaşırlarını boykot etmeme benzer" demiÅŸti. Chris Rock, Will Smith'in oynadığı filmlerle Oscar'a aday gösterilmediÄŸi için karısı Jada'nın töreni boykot ettiÄŸini belirtmiÅŸti. "Jada'nın eÅŸi Will, Concussion filmi için aday gösterilmedi. Bu adil deÄŸil, Will bu kadar iyi ve aday gösterilmedi. Ayrıca Will'in Wild Wild West filmi için 20 milyon dolar alması da adil deÄŸil" diyerek ÅŸakasını sürdürmüÅŸtü Chris Rock. Bunun da Will ve Jada Pinkett Smith'in hoÅŸuna gitmediÄŸi belirtilmiÅŸti. Yani iddialara göre Will Smith, 2016'dan beri içinde biriktirdiÄŸi öfkesini bu yıl çıkardı.

Chris Rock, Will Smithin attığı Oscar tokadı hakkında ilk kez konuştu: Ben kurban değilim


SAÇINI NEDEN KISA KESTİRDİĞİNİ ANLATMIŞTI
Jada Pinkett Smith geçen yılın aralık ayında saçını neden kısa kestirdiğini sosyal medya hesabından anlatmıştı. Genellikle eşiyle özel hayatları hakkında açıklamalar yapan Smith, o paylaşımında sağlık sorununu masaya yatırdı. "Kimse benim beyin ameliyatı geçirdiğimi düşünmesin ya da durmadan soru sormasın diye bu açıklamayı yapıyorum" diyen Pinkett Smith, Alopesi adlı hastalık yüzünden yaşadığı saç kaybını Instagram hesabından paylaştığı bir videoda anlattı.

Chris Rock, Will Smithin attığı Oscar tokadı hakkında ilk kez konuştu: Ben kurban değilim


'SORU SORMAMANIZ İÇİN...'
"Şimdi bu noktada sadece gülebiliyorum" diyen Jada Pinkett Smith "Hepsi bir gün aniden oldu" diye her şeyin başlangıcını anlattı. Videoda takipçilerine "Alopesi ile mücadele ettiğimi hepiniz biliyorsunuz" diyen Jada Pinkett Smith, kafasındaki bir izi göstererek sözlerini şöyle sürdürdü: " İşte böyle ortaya çıktı. Ve benim için bunu saklamak biraz daha zor bir hale gelecek. O yüzden soru sormamanız için bu videoyu paylaşmaya karar verdim."

'BÄ°Z ARKADAÅž OLACAÄžIZ': Sürekli ve tutam tutam döküldüÄŸü için saçlarının tümünü kazıtan Jada Pinkett Smith, kimsenin "beyin ameliyatı geçirdiÄŸini düÅŸünmemesini" istediÄŸini söyledi. Sonunda da "alopesi ve ben arkadaÅŸ olacağız" diye konuÅŸtu.

Chris Rock, Will Smithin attığı Oscar tokadı hakkında ilk kez konuştu: Ben kurban değilim


'AVUCUM DÖKÜLEN SAÇLARIMLA DOLDU'
Jada Pinkett Smith, saç kaybıyla ilgili ilk açıklamalarını 2018 yılında Red Table Talk adlı programında yapmıştı. Bu sorunun nasıl başladığını da şöyle anlatmıştı: "Başlangıcı korkutucuydu. Bir gün banyodaydım ve bir avuç dolusu saç elime geldi. Bu, hayatım boyunca korkuyla titrediğim anlardan biriydi." Pinkett Smith, o süreçte daha kısa saç modellerini denediğini bazen de saçını örttüğünü anlattı.

Chris Rock, Will Smithin attığı Oscar tokadı hakkında ilk kez konuştu: Ben kurban değilim

'ELMASLARLA SÜSLEYECEĞİM'
Sonunda da saçını kazıtmaya karar verdi Jada Pinkett Smith. Bu konuda da kızı Willow'un kendisine cesaret verdiğini anlattı. Pinkett Smith, saçında hastalıktan etkilenen bölgeyi göstererek oraya elmaslar dizip kaç yapacağını da esprili bir şekilde anlattı.

ALOPESÄ° AREATA NEDÄ°R? Tıpta alopesi areata halk arasında da saçkıran ya da kılkıran hastalığı olarak bilinir. Saçlı deri, sakal bölgesi, kaÅŸlar, kirpikler ve diÄŸer vücut kıllarının, belli bir belirti olmaksızın, tüm vücuda yayılmış bir biçimde dökülmesiyle kendini gösteren bir hastalıktır.Hastalığın sık yinelemesi ve nasıl seyredeceÄŸinin bilinmemesi nedeniyle hastaların yaÅŸam kalitelerini etkilemesi olasıdır. Hastalığın nedenleri olarak genetik, psikolojik stresler, hücresel ve humoral bağışıklık, endokrin, bulaşıcı ve sinirsel etkenlerin rolü olduÄŸu öne sürülmekle birlikte, altta yatan neden tam olarak bilinmemektedir.Özellikle stres altında, otoimmun hastalıklarda veya androjen, testosteron benzeri hormonların baskılaması sonucunda agresifleÅŸen bağışıklık sistemi kendi hücrelerini yabancı olarak görüp bu hücrelerle savaÅŸmaya baÅŸlar. Bu durumda kıl kökleri etrafında bulunan lenfosit denen hücreler sitokin diye adlandırılan kimyasallar salgılarlar ve bu da saçlarda dökülmeye neden olur.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!