Amacımız mutluluk vermek

Güncelleme Tarihi:

Amacımız mutluluk vermek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2015 14:40

Nükhet Duru ve Yaşar, televizyon programlarının ardından “Hayat Şarkılarda” konseriyle aynı sahnede buluşuyor. 18 Eylül akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak olan iki sanatçıyla konserin detaylarını konuştuk.

Haberin Devamı

* 18 Eylül’de Harbiye Açıkhava’da olacaksınız. Öncelikle nasıl bir araya geldiniz?
Yaşar: İlk defa birlikte konser vereceğiz ama daha önce birlikte çok şarkı söyledik. Nükhet’in televizyon programlarında vardım mesela. Konser vereceğimizi duyunca internete birlikte şarkı söylediğimiz o görüntüleri yükleyenler olmuş. “İspanyol Meyhanesi”ni bile söylemişiz programda. Unutmuştum. O videolara dönüp baksaydık, repertuvara yeni şeyler eklerdik.
Nükhet Duru: Yaşar, benim kendime müzikalite olarak en uygun bulduğum şarkıcılardan. O da eskimeyen şarkıların şarkıcısı, ben de. 20 yıl önce söylediği şarkı hâlâ aynı alkışı alıyor. Alkış, gururdur. O alkışları susmayan biri, bu yüzden partner olduk sahnede... Bir de bizim bu konserde amacımız, oraya gelenleri mutlu göndermek...
Yaşar: Evet, Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç bizi bu noktada buluşturdu...

* Repertuvarı nasıl belirlediniz?
Yaşar: Bu işe ben kafa patlattım. Konsepti “Hayat Şarkılarda” olacağı için geçmişten günümüze birçok şarkıyı listeledim. Hazırladığım ilk repertuvarda 70 şarkı vardı. Nükhet Hanım görünce “Sahnede 5-6 saat mi kalacağız” diye sordu hatta. (Gülüyor) Ben de “Buyurun siz azaltın, ben hiçbirini çıkaramıyorum” dedim.
Nükhet Duru: Yaşar’a kalsa 1 hafta kalacaktık Harbiye sahnesinde. (Gülüyor) Listeyi azalttık ama çıkardığımız şarkıları daha sonra yine söyleyeceğiz.

* O zaman sahnelerde yeniden bir araya geleceğinizi söyleyebiliriz?
Yaşar: İnşallah, neden olmasın? Repertuvara dönersek; ikimizin de çok sevdiği, Türk müziğine damgasını vurmuş isimlerin eserlerini seçtik. Kayahan, Selda Bağcan, Barış Manço, Tanju Okan, Zülfü Livaneli gibi...

* Toplamda kaç şarkı seslendireceksiniz?

Yaşar: Toplamda 40 şarkı olacak.

* Konserde sevenlerinizi ne gibi sürprizler bekliyor? Repertuvarda sıfır bir şarkı da var mı mesela?
Nükhet Duru: Ben yeni albümümden şarkılar söyleyeceğim.
Yaşar: Kimsenin bilmediği bir şarkı okumayacağız.

Amacımız mutluluk vermek


İNSANLAR BİRBİRİNİ SEVİNCE UYUM KENDİLİĞİNDEN GELİYOR

* Daha önce televizyon programlarında düet yaptınız, ancak sahne farklı bir deneyimdir eminim. Provadaki izlenimlerinize göre; sizce enerjiniz tuttu mu?
Yaşar: Provalar güzeldi. Nükhet Hanım, orkestrayı hızlıca yönetebiliyor. Ben de bir şeyi hemen akış değişikliğine sokabiliyorum. İkimiz de uzun zamandır sahnelerde olduğumuzdan bu konuda tecrübeliyiz. O uyumu da sağladığımızı düşünüyorum.
Nükhet Duru: Ben daha repertuvarı düzenlerken enerjimizin tuttuğunu anladım. Adamın beynini yedim o süreçte! (Gülüyor)

* Nükhet Duru sahnede gösterişi, hareketi seven bir sanatçı, Yaşar ise daha sakin. Bu konuda nasıl uyum sağlayacaksınız birbirinize?
Nükhet Duru: İnsanlar birbirini sevince, birbirinin müziğini ve yaptığı işi onaylayınca uyum kendiliğinden geliyor.
Yaşar: Ben de sahnede hareketliyimdir. Mikrofonu eline alıp hiç kıpırdamadan duran biri değilim. Bu yorumdan beni duran adam zannetmesinler. (Gülüyor)

* Nükhet Hanım, siz daha önce Timur Selçuk’la, Cenk Eren’le aynı sahneyi paylaştınız. Bu konserle yeni bir müzik ikilisi doğar mı sizce?

Nükhet Duru: Yaşar, tam sesi ve gırtlağıyla söylüyor şarkıları, teknik söylemiyor. O yüzden bu, ayrıcalıklı bir beraberlik. İkili olmak demeyelim de, istendikçe şarkılar söyleyeceğiz biz.

YAŞAR, DELİKANLI MUHABBETİ YAPABİLECEĞİN BİR ADAM

* Müzikal anlamda ortak noktalarınız neler?

Yaşar: Çok fazla var. Müziği bilen, söz yazan, beste yapan, üreten isimleriz. Şarkı seçerken de iyiyiz. Belki de ileride beraber bir şarkı yaparız.
Nükhet Duru: Evet, taçlandırabiliriz bu birlikteliği. Şu konseri bir atlatalım da...

* Yaşar Bey, Nükhet Duru’yla çalışmak nasıl?
Yaşar: Şahane valla. Nükhet çok eğlenceli, çok pozitif. Sadece çalışmak değil, onunla vakit geçirmek de çok güzel.

* Nükhet Hanım, size de soralım aynı soruyu; Yaşar’la çalışmak nasıl?
Nükhet Duru: Ben Yaşar’ı seviyorum. Yaşar’ın hayattaki duruşu, mesleğindeki titizliği çok hoşuma gidiyor. Benim yeni arkadaşım çok azdır, ben hep eski arkadaşlarımla görüşürüm. Yeni birini hayatıma zor sokarım. Ama bazı insanlar vardır, onunla pek sohbet etmesen de görüşebileceğini anlarsın. Ben o hissi alıyorum Yaşar’dan. Yaşar, benim gibi bir kadının delikanlı muhabbeti yapabileceği bir adam.

Haberin Devamı

YİNE ŞUH KADIN OLACAĞIM

Haberin Devamı

* Nükhet Hanım, sizin sahne kıyafetleriniz her zaman gösterişlidir. Dekolte de olmazsa olmazınızdır. Harbiye Açıkhava’da giyeceğiniz kostümleriniz nasıl?
Nükhet Duru: Gülşah Saraçoğlu, çok konuşulacak kıyafetler hazırladı. Yine şuh kadın olacağım. Dekolte herhalde olacak canım.

KONSER İPTAL OLUNCA EN AZ 100 KİŞİ EKMEKSİZ KALIYOR

* Konunun dışına çıkacağım ve biraz canınızı sıkacağım ama; malum ülkemiz zor günler geçiriyor, konserler, etkinlikler birer birer iptal ediliyor. Siz ise haftaya Harbiye Açıkhava sahnesinde olacaksınız. Neler söylemek istersiniz bu konuyla ilgili?
Yaşar: Biz de bu haftaki konserlerimizi iptal ettik. Bu meselenin sadece müzik sektörünü vurması benim canımı sıkıyor aslında. Şimdi daha da büyüdü iş; barlar, tatil bölgeleri kapanıyor. Buralarda kaç kişi çalışıyor düşünen var mı? Sadece müziğe yüklenilmesin. Biz de o sıkıntıyı, hüznü dışarıya yansıtmadan içimizde yaşıyoruz...

* Nükhet Duru: En kısa zamanda bu durumun noktalanmasını, bir sonuca varmasını diliyorum. Ama bu, sadece dilemekle olacak bir şey değil. Bugün hakikaten el ele, kol kola gelmemiz lazım. Birlikle çözülür bunlar. Sanatçıların da öncü olup örnek teşkil etmesi gerekli. Sorulması gereken o kadar şey var ki. O akil insanlar nerede? Neden verilen sözler tutulmuyor? Hayatlar çalınıyor... Öte yandan konserler iptal olunca en az 100 kişi ekmeksiz kalıyor. Kazançsız kalmak ne demek? Bunca acıyla bir de buna mı tahammül edilsin? Sinema kapanmıyor, düğünler de oluyor. Sadece eğlence sektörü adı altında çalıştığımız için bizi vuruyor olaylar. Oysa biz yaraları sarmaya çalışan, seyirciye gönülden saygı ve bağlılık gösteren sanatçılarız. Kimin konserinin iptal olacağına da biraz dikkat etmek lazım...

* Tüm bunlar dışında hayat nasıl gidiyor?
Yaşar: Ben iş haricinde sadece spor yapıyorum ve ailemle ilgileniyorum bu aralar. Zaten başka bir şeye fırsat da kalmıyor.
Nükhet Duru: Ben de albümün ikinci klibini çekeceğim, onunla ilgileniyorum.

Haberin Devamı

HERKES HAFIZASINI MI KAYBETTİ?

* Nükhet Hanım, Bülent Ersoy ve Ajda Pekkan’ın yıldızlarının barışmadığı bilinen bir durum. Ancak geçtiğimiz ay ikili arasında 25 yıl önce yaşanan bir tokat olayını anlattınız, bu da küslük haberlerini yeniden gündeme getirdi. Sizin Bülent Hanım veya Ajda Hanım’la bir küslüğünüz mü var?
Nükhet Duru: Ben ikisiyle de iyi arkadaşım. Ama orada bana bir soru yöneltildi, ben de sadece uçakta yaşanan o olayı anlattım. “Bir fuara giderken, böyle bir münakaşa, el hareketi oldu” dedim. Sonra bunu gündem yaptılar, mahcup oldum. İkisini de çok severim, özel insanlardır ama birbirleriyle olan ilişkilerinde ben araya girmedim. Benim anlattığım, herkesin bildiği bir olay. Herkes hafızasını mı kaybetti? Olmuştu ve hatırlattım sadece...

BAKMADAN GEÇME!