Lütfen beni süperstarlıktan azad edin

Güncelleme Tarihi:

Lütfen beni süperstarlıktan azad edin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 00:00

Ajda Pekkan, MTV Türkiye’nin özel programı MTV eksTRa ile canlı yayındaydı.MTV Türkiye açılışında yaş sınırı spekülasyonlarıyla gündeme gelen Ajda Pekkan videolarının MTV Türkiye’de yer alıp almayacağı merak konusuydu.

Haberin Devamı

Ajda Pekkan fotoğrafları için tıklayın

Lütfen beni süperstarlıktan azad edin

Ajda Pekkan-Esra Oflaz

Ajda Pekkan, MTV'nin kendisine uyguladığı yayın yasağını kaldırmasının ardından MTV Ekstra'da programına konuk oldu. Pekkan, "Amazon" adlı şarkısının klibinin MTV standartlarına uygun olması nedeniyle programa konuk edildi. MTV Türkiye'nin kurucusu Esra Oflaz Güvenkaya, "MTV Türkiye, diğer tüm dünya MTV'lerin global yayın politikasına uymakta, müzik ve görüntü standardına uyan her videoyu da MTV'de parasız yayınlamaktadır. Ajda Hanım'ın klibi de bu kriterlere uygun olduğu için yayınlanmaktadır" açıklamasını yaptı. Programda, "Süperstar" kavramına bir açıklama getirmek istediğini dile getiren Pekkan, "Bu kavram beni kendimden çok uzaklaştırıyor. Önceleri bu yıldızlar, apoletler hoşuma gitti, fakat daha sonra bu kavram çok yapay ve üzerime yapıştırılmış geldi. Bu gece benim miladım olacak. Lütfen beni süperstarlıktan azad edin. Ben sadece doğduğum gündeki gibi Ayşe Ajda Pekkan olmak istiyorum. Çünkü artık süperstarlık bana hakaret gibi gelmeye başladı" diye konuştu.

/images/100/0x0/55eab267f018fbb8f890ece1
Canlı yayın Ajda Pekkan’ın, MTV Türkiye’nin sunuculuğunu üstlenen Murat Boz’un sorularına verdiği samimi cevaplarla şöyle devam etti.
Murat Boz:
Eserleri hem kendi stilinizle yorumluyorsunuz hem de notaları en doğru şekilde basabiliyorsunuz. Buna rağmen şan dersleri aldığınızı biliyoruz. Neden şan dersi alma ihtiyacı hissettiniz?
Ajda Pekkan : Çeşitli şartlardan dolayı o zamanlar konservatuara gitme şansım olamadı. Bu zamanla benim içimde yer etti herhalde. Bu mesleğin içinde bu kadar uzun yıllar olacağımı farkettiğim andan itibaren, bu kararı aldım. Bu eksikliğimi hissettiğim için şan dersi almaya başladım. Şanla sesimin nerelere gidebileceğini farkettim. Kendi sesime daha uygun şarkıları seçip onları söylemeye başladım.  
Murat Boz: Pek çok sanatçı hatta Madonna bile evlendi ve çocuk sahibi oldu. Siz evlenmek ve çocuk sahibi olmayı istemediniz mi?
Ajda Pekkan : Çok zor bir çocukluk dönemi geçirdim. Babamın mesleği nedeniyle sürekli seyahat eden bir haldeydik. Bu süreçlerden geçtiğim travmatik bir kararla tercihimi bu yönde kullanmadım. Çocuğumun kulislerde büyümesini istemedim doğrusu. İstikrarlı bir hayatım olsaydı gerçekten çok isterdim. Ama artık çocuk yapmak benim için çok geç. Çocuk özlemim her zaman var, her an delirip
evlat edinebilirim. Hatta yarın evlat edinebilirim. Şu an empati kurabildiğim, enerjimi paylaşabildiğim, iletişim kurabildiğim bir sürü canlı besliyorum evimde şimdilik.
Lütfen beni süperstarlıktan azad edin
Murat Boz:
Ajda Pekkan, hayatında çok önemsediği birşeyden, süperstar olmak ya da kalmak için vazgeçti mi?
Ajda Pekkan:
Bu “süper star” kavramına bir açıklama getirmek ve sizlerden birşey rica etmek istiyorum bu gece. Öncelikle “Süper star “ kavramı beni kendimden çok uzaklaştırıyor. Önceleri bu yıldızlar, apoletler hoşuma gitti. Fakat kendimi farkına vardığımda çok yapay ve üzerime yapıştırılmış geldi bu kavram. İnsanları ve sizleri bu kadar seven biri olarak çok önemli bir şey rica ediyorum. Bu benim miladım olacak bu gece. Lütfen beni “süper starlık”tan azad eder misiniz? Ben sadece doğduğum gündeki gibi “Ayşe Ajda Pekkan” olmak istiyorum. Çünkü artık bu kavram bana hakaret gibi gelmeye başladı. Ben şaşalı bir insan değilim böyle yaşamıyorum. Hayata bakışım, duruşum öyle değil. Star ama süper değil. Ben sadece sizin Ajdanızım.
Murat Boz: Hayatın size en büyük sürprizi nedir?
Ajda Pekkan :
Bunca yıl Ajda Pekkan olarak varolacağımı bilmiyordum. Bana en büyük sürpriz sizlersiniz. Bunca zamandır katlanarak büyüyen bir sevgi var, bu da bana yaşama sevinci veriyor. Ajda Pekkan olabilmem ve sizlerin sevgisiyle buralara gelebilmem.
Murat Boz: Müzikal kariyerinizde kendinizi görmekten hoşlanmadığınız bir dönem oldu mu?
Ajda Pekkan : Eurovision dönemi. Çünkü ne olduğunu anlamadı insanlar. Politik stratejilerin de içinde bulunduğu bir organizasyon. Aslında 3 şarkı vardı. “Petrol” benim istediğim şarkı değildi. Fakat jüri onu seçmişti, istemeden söyledim. Bu durumdan da alındım ve bir dönem küstüm. Çok politik, ben bunlarla başa çıkabilecek biri değilim. O dönemki hislerim öyleydi, şimdi baktığımda çok önemli değil diyorum.

Lütfen beni süperstarlıktan azad edin

Ajda Pekkan-Murat Boz

Murat Boz: “Süper star” olmasaydınız ne olurdunuz?
Ajda Pekkan : Modacı olmak isterdim. Çok seviyorum bu işi, fakat asla marka giymeyi sevmiyorum. Ben kendim Ajda Pekkan olarak bir markayım zaten. Benim önüme geçecek bir markayı kullanmak ya da onunla özdeşleşmek istemiyorum.Göksel in de konuk sanatçı olarak katıldığı programda, Göksel Ajda Pekkan’ a hoş bir süpriz yaptı. Ve Ajda Pekkan ile ilk görüşmesinden sonra kendisinden çok etkilenip Ajda Pekkan için Kardan Adam şarkısını yazdığını fakat bunu şimdiye kadar kendisine söylemediğini, çekindiğini ifade ettikten sonra bunu ilk defa MTV Türkiye stüdyolarında itiraf etti ve parçayı gitar eşliğinde Ajda Pekkan a seslendirdi. Bundan çok etkilenen Ajda Pekkan, şarkıyı çok beğendiğini ve Rock tarzında söylemek istediğini dile getirdi. Canlı yayın 6 Ağustos’ta Açık Hava Tiyatrosunda R&B tarzında Ajda Disco da adı altında konser verecek olan Ajda Pekkan’ın Hancı parçasını R&B tarzında Aytekin ile ilk kez ve sadece MTV Türkiye izleyicileri için seslendirmesiyle son buldu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!