Lüks tüketimin yeni adresi Rusya ve Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Lüks tüketimin yeni adresi Rusya ve Türkiye
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 00:00

ABD ve Avrupa ekonomide durgunluk korkusu yaşarken, Türkiye lüks tüketimde rekora koşuyor.2007’de Rusya’daki lüks tüketim fuarı sonrası ilki İstanbul’da yapılan A Plus Lüks Markalar Fuarı’nda bu yıl 2 günde 1.5 milyar dolarlık satış yapılacağı tahmin ediliyor.

Geçen yıl fuarda yine 2 gün içinde ulaşılar satış hacmi 900 milyon dolar olmuÅŸtu. JNR Fuarcılık tarafından 30-31 Mayis tarihlerinde Hilton Convention Center’da yapılacak olan fuara bu yıl da lüks tüketimin en tanınan markaları ve dünya sosyetesinin önde gelen isimleri katılacak.    Â

3 MİLYON DOLARA TAKI: Özellikle 3 milyon dolar tutarındaki kişiye özel mücevher takımları, 700 bin dolarlık el yapımı özel saatler, alınması için sıra beklenen 750 bin dolarlık lüks otomobiller fuarın yine en gözde sektörleri arasında yer alacağı ifade ediliyor. Bu kez ayrıca Bodrum’da özel yatların önüne park edilebileceği 23 milyon dolar tutarındaki ultra lüks villalar, ABD’deki Miami ve Virgin Adaları’ndaki villalar, 7 yıldızlı oteller, SPA merkezleri, VIP uçak kiralama ve Harley Davidson motorları satışa sunulacak.

LİMUZİN SERVİSİ: VIP konuklara yönelik olarak gerçekleştirilen fuara gelecek ziyaretçiler ilkinde olduğu gibi özel davetiyelerle limuzinlerle evlerinden alınarak yine evlerine bırakılacak. JNR Genel Müdür Yardımcısı Elif Keleş, değeri milyar dolarla ifade edilen farklı sektörlerdeki şirketlerin her birinin kendi alanında iddialı ünlü markalarıyla fuara katılacağını belirterek "Dünya genelinde yıllık bazdaki cirosuyla 100 milyar doların üzerindeki rakamlarla ifade edilen lüks tüketim, özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki giderek pazar payını büyütmeye başladı. Paralel olarak ülkemizde de lüks tüketim pazarı ciddi bir büyüme gösteriyor. Sektör temsilcileri bu nedenle Türkiye’de de A Plus tüketicilerin yaşam tarzlarını kolaylaştıracak en son ürünlerini önümüzdeki fuarla birlikte görücüye çıkaracak. Fuarda konuklar için fashion-TV’den naklen yayınlacak bir defile de yapılacak" dedi.

HANGİ SEKTÖRLER VAR: Keleş fuarda, mücevherat, saat, yatlar, lüks arabalar, mobilyalar, Bankalar ve kredi kartları, spa otelleri, elektronik ve elektrikli ev aletleri, antikalar, içkiler ile moda ve moda eksesuarları ile lüks yaşam tarzındaki tüm ürün temsilcileri yer alacağını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!