Los Angeles’ta Oscar provası

Güncelleme Tarihi:

Los Angeles’ta Oscar provası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2006 00:00

Bu sene 79’uncusu düzenlenecek olan Oscar’a "En İyi Yabancı Film" kategorisinde aday adayı olan Türk filmi "Dondurmam Gaymak", Los Angeles’ta düzenlenen özel bir gösterimle Oscar’lardan sonraki en önemli etkinlik olan Golden Globe’un (Altın Küre) üyelerine tanıtıldı.

 

Haberin Devamı

Fine Arts Theater’da düzenlenen gösterime, Altın Küre üyelerinin yanı sıra filmin yapımcısı Elif Dağdeviren, Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Engin Ansay, oyuncular Meltem Cumbul, Tuba Ünsal ve 200’e yakın Türk izleyici katıldı.

/images/100/0x0/55ea0e3df018fbb8f8680b1e
Filme sponsor olan Los Angeles’ın sevilen dondurma markalarından Mashti Malone, gösterimden sonra konuklara dondurma dağıttı. İkramlar bununla kalmadı; Akdeniz yemekleri ile bilinen ve sahibi Türk olan Cravings Restaurant'ta da filmin şerefine Golden Globe üyelerine Türk yemekleri ziyafeti verildi.

Altın Küre üyeleri "Dondurmam Gaymak"ın "Borat"a rakip olması gerektiğini belirterek, "Demek ki bir ülkenin olumlu yönleri kullanılarak da insanlar güldürülebiliyormuş. Bu film ABD’de eğitim amaçlı olarak gösterilmesi gerek" dediler.

 

Haberin Devamı

Los Angeles’ta Oscar provası
Â
Los Angeles’ta Oscar provası

ABD için hazırlanan yeni afişinde "Dondurmam Gaymak"ın adı "Ice cream I sceam" olarak geçiyor.

Filmin yapımcısı Elif Dağdeviren, ünlü oyuncu John Savage ile birlikte "Dondurmam Gaymak" filminin afişinin önünde poz verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!