Lipozom cildi yeniliyor

Güncelleme Tarihi:

Lipozom cildi yeniliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cildin genç kalmasını sağlayarak yaşlılık belirtilerini geciktirmek için hem kozmetik hem de dermatolojide lipozomlara yüklenen kollajen ve elastinlerden yararlanılıyor. Çünkü lipozomlar cildin en alt tabakasına kadar istenen her maddeyi taşıyor.

Lipozomlar nedir?

Estetik cerrah Dr. Sinan İbiş, lipozomları kozmetik dünyasının yüzünü güldüren kapsüller olarak tanımlıyor: ‘‘Lipozomlar ancak elektron mikroskobu ile görülebilen kapsüllerdir. Bu kapsüllerin duvarının temel yapısını soya fasulyesinden elde edilen bir madde oluşturur. Kozmetik sektöründe bu kapsüllerin içine sıklıkla ana madde olarak kollajen, elastin, çeşitli bitki özleri ve vitaminler yüklenir. Cildin üretken tabakasına kadar inebilen tek kozmetik ürünü lipozomdur. Cilde sağladığı eşsiz yararlar çeşitli araştırmalarla ortaya konmuştur.’’

Lipozomların etkisi

Cilt yıpranmasının temel nedenlerinden biri olan, kollajen ve elastin eksikliği. Bu nedenle, cildin gençliğini korumak için kozmetikte olduğu kadar dermatolojide de lipozomlardan yararlanılıyor. Lipozomların içerdiği kürelerin duvar yapısı soya fasulyesinden ise cilt yüzeyine yayılmalarıyla cildin nem kaybı önlenmiş oluyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!