Lapseki'de kiraz ağacı çiçek açtı

Güncelleme Tarihi:

Lapsekide kiraz ağacı çiçek açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 15:57

Lapseki ilçesine bağlı Yeniceköy'de, çiçek açan kiraz ağacı, görenleri şaşırttı.

İlçede meyve üreticiliği yapan Ahmet Bigalı (38), kiraz ağacının çiçek açtığını duyduğunda buna inanamadığını ve Arap Ovası mevkisine gelerek ağacı incelediğini söyledi.

Ailece uzun yıllardır meyvecilik yaptıklarını ifade eden Bigalı, “Bu mevsimde kiraz ağacının çiçek açtığını dedelerimizden bile duymadık” dedi.

Birçok üreticinin çiçek açan ağacı görmek için köye geldiğini ifade eden Bigalı, “Bu mevsimde açan kiraz ne olur bilemem. Çiçeklerin arasında küçük küçük meyveler de var ama kiraz yapar mı bilemiyorum” diye konuştu.

Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem de Yeniceköy'de kiraz ağacının çiçek açtığını duyduğunu ancak görmediğini söyledi.

Son günlerde termometrelerin mevsim normallerinin üzerini gösterdiğine dikkat çeken Özdem, özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında hava sıcaklıklarının oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

Özdem, “Ağaç gün boyu hava sıcaklığını alıyor ve fazla rüzgar almıyorsa tekrar çiçek açabilir. Hatta belki bir süre havalar bu şekilde devam ederse tam olmasa da kiraz bile yapar ama fazla büyütmez. Ayrıca ağaçta hastalık veya yanlış gübreleme yapılmış olabilir. Eylül ayında kiraz ağacının çiçek açmasına açıkçası ben de şaşırdım” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!