Lal Gece’ye Berlin’de gala

Güncelleme Tarihi:

Lal Gece’ye Berlin’de gala
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2012 00:00

Uluslararası 62. Berlin Film Festivali Berlinale’deki iki Türk filminden biri olan Reis Çelik’in yönettiği ‘Lal Gece’nin galası önceki gün Dünya Kültürler Evi salonunda yapıldı.

Galaya yönetmen Reis Çelik’in yanı sıra, uzun bir aradan sonra sinemaya geri dönen filmin başrol oyuncusu İlyas Salman ve Dilan Aksüt ile filmin yapımcıları ve görüntü yönetmeni de katıldı. ‘Generation’ kategorisi kapsamında gösterilen film, salonu dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Filmde, kan davalısı iki aile arasındaki düşmanlığı ortadan kaldırmak için evlendirilen 14 yaşındaki bir kız çocuğu ile hapishaneden çıkan yaşlı bir adamın gerdek gecesinde yaşadıkları anlatılıyor.
Aşkın katlini anlatıyor
İzleyicinin büyük beğenisini kazanan filmin yönetmeni ve oyuncuları gösterim sonrası sahneye çıkarak izleyicilerin sorularını yanıtladı. Reis Çelik, “Bu filmi tüm dünyada acı çeken, zorla evlendirilen kadınlara adıyorum“ dedi.
Ünlü oyuncu İlyas Salman ise “Aslında filmde anlatılan hikaye yaşları farklı iki insanın evlendirilmesi değil, aralarındaki yaş farkı ne olursa olsun zorla biraraya getirilen iki insanın dramını anlatıyor. Bu hikaye aşkın katlini anlatıyor” dedi. Filmin küçük oyuncusu Dilan Aksüt ise, filmle birlikte ilk kez kamera karşısına geçtiğini beliritirken, “Kendimi hikayeye o kadar çok kaptırdım ki, sürekli ağladım. Filmi bir oda içinde 2 hafta içinde çektik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!