Kuzguncuk’taki saklı hazine

Güncelleme Tarihi:

Kuzguncuk’taki saklı hazine
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2010 00:00

Artölye, İstanbul Kuzguncuk’un sakin bir sokağına saklanmış, gizli hazine gibi. Altın ve gümüş ipinden dokunmuş benzersiz takılar satılıyor

Haberin Devamı

Artölye’de satılan tasarımlar benzersiz, çünkü her biri tek. Tüm takıları Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sanatçı lisanslı Nilgün Berber tasarlıyor. Tek bir takı için bazen bir hafta harcayan Berber, “Eskiye dair her şeyden esinleniyorum, motifler tamamen bu topraklara ait” diyor. Osmanlı tarihinden esinlendiği ‘Sultan’ serisinde dantel kolyeler öne çıkıyor. Küpe ve bileklikler de var.
Tasarımlarda saf gümüş ve altın iplik kullanılıyor. Dokunulduğunda dokuma kumaş hissi veren takılar, mercan, inci, yakut, turkuvaz, sedef ve akik gibi yarı değerli taşlarla süslü. Nilgün Berber’in iddiasına göre; bu takılar saf yapılarından ötürü hem mikrop ve bakteri tutmuyor, hem de yarı değerli taşlar sayesinde vucuttaki kötü enerjiyi dışarı atıyor.

HERKES BİLMİYOR MÜŞTERİSİ AZ

Artölye, herkesin bildiği bir yer değil. Müşterisi de az ve öz. Ama buradan bir kez alışveriş yapan bir daha geliyor. Yolu Kuzguncuk’a düşen turistlerin gözdesi. Sadece kadınlar değil, erkekler de ziyaret ediyor. Eşine, sevgilisine, annesine ‘tek ve özel’ bir takı almak isteyenler tercih ediyor. Kolyelerin fiyatları 250-1000, küpe ve bileklikler 90-200 lira.

CANI SIKILINCA TAKI TASARIMI YAPANLARDAN DEĞİLİM

Nilgün Berber, ilk atölyesini bundan 10 yıl önce Sultanahmet’te açmış sonra Kuzguncuk’un sakinliğine kaçmış: “Ben canı sıkılınca takı tasarımı yapmaya başlayanlardan değilim. Bu işe gönül verdim. Bir takı için bazen 10 günümü harcıyorum. Burada kullanılan saf gümüş ve altın ipleri başka hiçbir yerde bulamazsınız. Daha önce ipekle çalışmıştım. Ama altın ve gümüş ipi hayalimdi, ulaşması da zor oldu. Tamamen bizim motiflerimiz var. İsmini veremeyeceğim ünlü müdavimlerimiz de var. Amacımız Sultan serisini yurtdışına taşımak.”

Haberin Devamı

Katalog yola çıktı kulağınız kapıda olsun

60. yaşını kutlayan IKEA kataloğunun eylül sayısı, yeni fikir ve önerileriyle yola çıktı

Banu Tuna
Gazete, dergi içinden çıkan, kapıya bırakılan kataloglara tekrar tekrar bakmaktan zevk almayan, tarihi geçtiği halde atmaya kıyamayan birine alışverişçi demem ben; kimse kusura bakmasın. Alışverişi seven insan, katalog da sever. Hatta hafta sonu gazeteyi eline alınca önce arasında katalog var mı diye bakar, bulamazsa sabah keyfi yarım kalır.
Katalog bakmak insana hayal kurdurur. Ben özellikle dekorasyonla ilgili olanlara bakmayı severim. Kafamın içinde evi yıkarım, boyarım, eşyaların yerini değiştiririm, balkona çiçek ekerim, koltuklara yeni döşemelik seçerim, bir testere alırsam mutfak masası yapabileceğime inanırım.
Bu koca katalog güzellemesini boş yere kaleme almadım, lafı katalogların efendisi İKEA’ya getirmeye çalışıyorum.
Bu yıl 60. yaşını kutlayan IKEA kataloğunun eylül sayısı, yeni fikir ve önerileriyle yola çıktı.

İÇİNDE 1400 ÜRÜN VAR

* 373 sayfalık kataloğun tüm dünyada toplam tirajı 197 milyon 500 bin.
* İçinde 76’sı daha düşük fiyatlı olmak üzere toplam 1.400 ürün bulunuyor.
* Markanın Türkiye’ye geldiği 5 yılda İstanbul, Bursa ve İzmir’de toplam 16 milyon 300 bin tüketiciye ulaştı.
* Bu yıl toplam 4 milyon 300 bin tane basıldı.
* İstanbul’da 2 milyon 560 bin, İzmir’de 680 bin ve Bursa’da 40 bin katalog kapıya ücretsiz olarak dağıtılacak.
* Yeni katalogda 260 yaşam alanı ve 1.400 adet ürün yer alıyor.
* Bu yıl İKEA’da toplam 1.748 yeni ürün var. 1.650’den fazla ürün geçen seneden daha düşük fiyatla satılacak.
* Katalogdaki fiyatlar 2011 Ağustos’a kadar sabit kalacak.

TATİL DÖNÜŞÜ YENİLENİN

Yaz boyunca güneş, klor ve tuzlu suyun yıprattığı cildinizi ve saçlarınızı yoğun bir bakıma sokmanın vakti gelmedi mi?

Saçtaki hasarlar için

Saç bakım ürünleri satan John Frieda’nın, Yoğun Nemlendirici Besleyici Bakım Maskesi, içeriğindeki süt proteini ve avokado yağı ile ilk kullanımda saçtaki hasar görmüş bölgeleri hedef alarak onarmaya yardımcı oluyor. Saçlara tam bir bakım sağlayan bu ürün ayrıca saçı elektriklenme ve kabarmaya karşı korumayı da destekliyor. Hem normal bir nemlendirici bakım kremi olarak, hem de yoğun bir bakım için nem maskesi olarak kullanabilirsiniz.

Tek seferde komple bakım

Murad’ın Vitamin C Infusion Home Facial Kit isimli haftalık bakım kürü, bir kez uygulanıyor ve etkisi anında görülüyor. Ciltteki ton farklılıklarını düzenlemek ve cildin elastikiyet artışını sağlamak için. Fiyatı eczanelerde 225 TL.

Çantanızdan eksik etmeyin

Yatıştırıcı, tahriş giderici ve anti-enflamatuar özelliğine sahip Avene Termal Su ile cildin pH dengesini sağlayabilirsiniz. Özellikle hassas ve aşırı hassas cilt tipleri için öneriliyor. Kızarıklık, kaşıntı ve gerginliğe karşı kullanılabilir. Güneş yanıklarında tamamlayıcı bakım yapıyor. 50 ml fiyatı 12, 150 ml fiyatı 22.50 TL.

Elleri unutmayın

La Mer’in el bakım kremi, en kuru elleri, ayak, dirsek ve tırnak kenarlarındaki deriyi iyileştirerek, cilt dokusunu düzeltiyor. İçeriğindeki deniz yosunu, nemi tutarak cilde yeni ve tazelenmiş bir doku sağlıyor. Düzenli kullanıldığında, ciltte meydana gelen renk değişimlerini ve yaş lekelerini gözle görünür şekilde azaltıyor. Fiyatı (100 ml) 180 TL.

Organik ilk yardım

Organix’in nar ve yeşil çay özlü şampuanı ile güneşten cansızlaşan ve yıpranan saçlarınızı eski haline getirebilirsiniz. İçeriğindeki organik nar ve yeşil çay özleri, saçlarınıza detox etkisi yapıyor. Yalnız eczanelerde bulunan, sülfat ve paraben gibi kimyasal maddeler içermeyen Organix Nar&Yeşil Çay Canlandırıcı Şampuan 28.50 TL.

Lekelerden kurtulabilirsiniz

Dermatolog Dr. Perricone’un geliştirdiği Pigment Corrective adlı ürün, güneş sonrası ve yaşa bağlı oluşan kahverengi lekeleri azaltıyor. Kısa sürede gözle görülür sonuçlar vaat ediyor. Ürünün içerisinde bulunan Pycnogenol (Güney Fransa’da yetişen bir çam ağacı türünün özü), güçlü antioksidanlara sahip. Cildin sıkılaşmasını da sağlıyor. Fiyatı 106 - 212 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!