Kurban Bayramı tatili için 10 alternatif mekân

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı tatili için 10 alternatif mekân
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2012 00:00

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Önümüzde yurtdışı gezilerden memlekette el öpmeye dek geniş bir yelpaze var. Geriye bir tek siz kaldınız! Sakin olun, yalnız değilsiniz!

Haberin Devamı


1. Öğrenciler için:
Kurban pazarları
Küslerin barıştığı, dostlukların üleştiği o biricik bayram sabahı babanız için de apayrı önemli dostlar. Kurban pazarına gelip, tosunu göbek yanlarından iki eliyle kavrayarak şöyle bir sarsan, “Yok baba, suyu basmışlar buna” diyen evlat yiğitlerin yiğididir o babanın gözünde. Babanız için bir günlüğüne o sosyoloji master’ına ara verin. Şu günü bir atlatın, siz yine Alan Parsons Project dinleyen sizsiniz. Bir bilseniz o Alan Parsons’lar şöyle taze bir kavurma için müziği, edebiyatı bırakırlar yeminle. O yüzden babanızla kurban pazarına gidin, küçükbaşların, büyükbaşların fiyatlarını sorun, arada “Şu kenardaki spikerleri, muhabirleri kaçtan veriyosun dayı?” diyerek gündeme yakışır esprilerle günü tatlandırın.

Haberin Devamı

2. Maceraseverlere:
Hindistan
Dünyamızın cennet köşelerinden Hindistan, Kurban Bayramı’nı farklı bir şekilde kutlamak isteyenler için ideal bir tatil beldesi. Hindistan’a vardığınızda bizim buralarda ‘Kurban pazarı’ dediğimiz mevhumun orada pek de hayra alamet algılanmadığını göreceksiniz. “Abi küçükbaşları da tam olarak tanrıdan sayıyor musunuz?” deyin, ortama neşe saçın.

3. Saygıda kusur etmeyenlere:

/images/100/0x0/55ea537ef018fbb8f87899dd

Huzurevleri
İşte bayramın bir başka anlamı, bir başka güzelliği: Yılda hiç olmazsa birkaç güncük hatırladığımız yaşlılarımız. Onların yalnızlıklarına en büyük çare sizlersiniz. Bu bayram huzurevlerine gidin. O hipertansiyonlu sevimli mi sevimli, biraz da aksi diyabetiklere dayayın kavurmayı, baklavayı. İyicene ittirin, birçoğunun ağızlarında diş yok, sorun çıkarmayacaklardır.

4. Meraktan çatlayanlara:
Türk Hava Kurumu
Her bayram onların size gelmesinden artık biraz yüzünüz kızarmadı mı? Haydi! Bu bayram bir değişiklik yapın ve siz Türk Hava Kurumu’na gidin. Bunca yıldır tonlarca deri verdik bir bakın bakalım bitmemiş mi o yaptıkları uçağın koltuk döşemeleri hala?

5. Geniş ailelere:
Sinema
Kuzenler, genellikle ikili gruplar halinde yaşarlar ve hayatımıza bayramların ikinci günü öğleden sonraları girip akşamında bir sonraki bayrama dek görünmemek üzere kaybolurlar. Bayram tipi kuzenlerle yapılabilecek yegane şey, herkesin gönül rahatlığıyla sustuğu sinema salonlarına gitmektir. Nice Maskeli Beşler, nice Hababam Sınıfı’nın yeni uyarlamaları hep bayramda sinemaya gelen kuzenlerin gişesiyle ayakta durabilmiştir.

Haberin Devamı

6. Bayramı Fırsata Çevirmek İsteyenlere:
Anneanne Evi
Ortalama bir anneanne evi, kurban bayramında trink 50 TL demektir. Bu devirde iyi para, “Yok gitmem” demeyin. Bayramda evde oturup Kral TV’de Sibel Tüzün klibi bekleyen ergen gibi kalmanın alemi yok. Yaprak sarması, kavurması, böreğiyle annane evi candır, ihmal etmeyin.

7. Esprililere:
Kurban konseri
Hehe... Gerçekten çok şakacı olduğunuzu sanıyorsunuz di mi?


8. Farklılık arayanlara:
Vejetaryen lokantaları
Evet, işte resmen kaynağı buldunuz! Bayramda ortalıkta görünmeyen tüm kızlar burda. Şöyle güzel bir brokoli çorbası, ardından bir de ıspanak söylediniz. Yan masayla “Anlamıyorum ben bu insanları, bir canlıya nasıl böyle bir şey yapılabilir”ler başladı, çok hoş. Tam da “kızı alır burdan bi kahve içmeye giderim” derken kürdanınıza gelen sabah kahvaltısından kalma o kavurma parçasını neyle izah edeceksiniz? Gidin, gitmeyin demiyorum ama lütfen dişleri fırçalayıp, kanıt bırakmadan gidin.

Haberin Devamı


9. Sınır tanımayanlara:
İşkembe salonları
İşte Kurban Bayramı’nın resmi geri dönüşüm kutusu. Bir hayvanı acaba neresine dek yiyebiliriz sorusunun net cevabı. Sizin kurbanı kestikten sonra toprağa gömdüğünüz birçok bölgenin burada müthiş bir iştahla yendiğine tanık olacaksınız.


10. Bahtsızlara:
Facebook
Ve sonunda bayramda dönüp dolaşıp geleceğiniz yer burasıdır dostlar... Beni ekler misiniz? Yasak var ben ekleyemiyorum...


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!