Kurban Bayramı çocuğa nasıl anlatılır

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı çocuğa nasıl anlatılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2012 00:00

Kurban Bayramı önümüzdeki hafta. Peki, siz gerekli hazırlıkları yaparken çocuklarınızın hazır olup olmadığını hiç düşündünüz mü?

Haberin Devamı

Her yıl birçok çocuk kurbanlık hayvanların kesilmesini izleyerek psikolojik yara alıyor. Uzmanlar bir yandan canlıları sevmeyi öğretirken diğer yandan hayvan kesiyor olmayı çocuklara uygun bir dille anlatmak gerektiğini söylüyor. Ama nasıl?
Pedagog Elif İpek’e göre bayram; paylaşmayı, birlikte yaşamayı, birbirimize sahip çıkmayı öğütleyen bir gelenek ama kurbanlık hayvanın kesilişini izlemek tüm çocuklar için tam bir travma. Durum hem içedönük hem de dışadönük çocuklar için farksız.

Peki çocuklara ne söylenmeli?
Onlara bayramın manevi anlamda da ne olduğunu anlatmanın önemine değinen Çocuk Gelişimi Uzmanı Öznur Simav Durusoy uyarıyor: “Konu çocuklara, yaş grubuna uygun anlatılmalı. Bayramın sadece hayvan kesmek olmadığı, insanların yakınlaşmalarına vesile olduğu, kurban kesemeyecek kadar ekonomik yetersizlikte olanların ya da kesmeyenlerin ikram olarak gelen kurban etlerini kabul etmeleriyle aralarında bir yakınlık doğacağı anlatılmalı.”

Kitap okusun

Haberin Devamı

Yapı Kredi Yayınları’ndan yepyeni bir kitap raflarda; Küçük Prens Astronom’un Gezegeni. Kitap, Küçük Prens Astronom’un Gezegeni’ne ulaştığında gezegen halkının içine düştüğü zor durumu çözmeye çalışmasını anlatıyor. Fiyatı 9 TL.

Serüvene atılsın

6 Ocak 2013’e kadar Genç İstanbul Modern Blobterre atölyelerinde 6-12 yaş grubundaki çocuklar benzerlerini görmedikleri canlılar ve nesnelerle dolu fantastik bir dünyaya davetli.
(212) 334 73 41.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!