Kumdan gelen güzellik

Güncelleme Tarihi:

Kumdan gelen güzellik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2011 10:35

Hande Üresin (solda) ve Sahra Işık, TVF Plaj Voleybolu Ligi’nde Ataşehir forması giyiyor. Ama izleyicileri spordaki başarıları kadar güzellikleri de çekiyor. İki sporcu aynı zamanda modellik de yapıyor. Biri Best Model finalisti, diğeri Erberk Ajans’la üç yıllık sözleşmeli. İkisi de güzelliklerini yaptıkları spora bağlıyor

Haberin Devamı

SAHRA IŞIK (20) Boy: 1.80 Kilo: 58 Vücut ölçüleri: 85-68-90

Vücudumu bu spora borçluyum 

Doğma büyüme İstanbulluyum ama aslen Selanik göçmeniyim. 20 yaşındayım. Babam çok otoriterdir, beni kıskanır ama en önemlisi yaptığım her işte ailem yanımdadır. Dedem milli güreşçi, babam da güreşçiydi. Ama aile konservatuvarda okumam için uğraştı. Beden eğitimi hocam İrfan Durgun beni voleybola yönlendirdi. Bu spora başladığım andan itibaren kendi kendime “bu benim hayatım” dedim. Maça çıktığım zamanlar her şeyi unutuyorum. Sakatlanmadığım sürece, çocuklarım olana kadar oynamak istiyorum. Hatta çocuklarımın benim voleybol oynadığımı görmesini istiyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü’nden okul takımı seçmeleri için gelmişlerdi. 400 kişi arasından ilk 12’ye kalıp altyapıda voleybola başladım.
Altı sene Fenerbahçe, iki sene BJK, iki sene ES voleybol (A bayan), iki sene Şişli Spor Kulübü’nde neredeyse her pozisyonda oynadım. Yazın gittiğim turnuvalarla plaj voleyboluna adım atmış oldum. Plaj voleybolu çok daha zor ve teknik istiyor. Kondisyonunuz çok iyi olmalı. Kum çok yorucu. Plaj voleybolu oynadıktan sonra salona geçip antrenman yaptığımda kendimi inanılmaz kuvvetli hissediyorum. Bu sporda en önemlisi yetenekli olmak. Eğer aklınız ve tekniğinizi kullanırsanız çok iyi oynarsınız.  Vücudumu bu spora borçlu olduğumu söyleyebilirim. Güç bakımından plaj voleybolu her ne kadar erkekler için uygun olsa da görsellik bakımından kadınlar için.

Haberin Devamı

TÜM DİKKATLER ÜZERİMİZDE 

Her zaman mutlu olduğum yer voleybol ve sevdiklerimin yanında olmak. Fakat başka işlere yönelince, özellikle podyuma çıkınca çok mutlu olduğumu fark ettim. Her zaman dikkat çekiyordum. 17 yaşımdan beri etrafımdaki herkes “manken ol” diye ısrar etti fakat hayatımda voleybol olduğu için düşünmedim. Geçen sene sporla ilgili yaşadığım ufak sorunlardan sonra, plaj voleybolu liginde oynamaya karar verdim. Bu şekilde mankenliğe de zaman ayırabilirdim. Ajanslarla katalog çekimlerine başladıktan sonra  ‘Best Model of Turkey 2011’de finalist oldum. Yarışmadan sonra daha fazla dikkat çektim, reklam ve dizi teklifleri gelmeye başladı. Bence güzellik-spor-kadın, hepsi birbirine bağlı. Kendinize ne kadar bakarsanız, o kadar güzelsiniz. Spor yaptığınızda vücudunuzdaki yağlar kasa dönüşüyor. Kusursuz fiziğe sahip olabiliyorsunuz. Erkek arkadaşlarımın hepsi hem voleybolcu hem manken olmanın çok çekici olduğunu söylüyor. Bir erkek başka nasıl bir kız ister? “Benimle evlenir misin?” bile diyenler oldu açıkçası. ‘Seksi ve sporcu kız’ olarak anılmak, her şey dozunda olduğu sürece rahatsız etmiyor.

Haberin Devamı

HANDE ÜRESİN (21) Boy: 1.80 Kilo: 59 Ölçüleri: 89-64-95 

Elit ve estetik bir spor   

Doğma büyüme İstanbulluyum. Mutlu ve modern bir ailede büyüdüm. İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünde okuyorum. Babam eski boksörlerden. Türkiye ikinciliği var. Bir süre amatör futbol oynadı. Dayım voleybol oynamış. Ben ilkokuldayken bile spor akademisinde okumak istiyordum. 2002’de ortaokulda en yakın arkadaşımın da voleybola başladığını öğrenince zaman kaybetmeden Eczacıbaşı Spor Okulu’na başladım. “Ben bunu yaparım, ileride çok iyi bir yerde olabilirim” dedim. Karşıma engeller çıksa da, sakatlıklarım olsa da hiç vazgeçmedim. Eczacıbaşı Spor Okulu, FMV Işık Altyapı, Çanakkale Bayramiç Spor Bölgesel Lig Türkiye Şampiyonası’nda turnuvaya katıldım ve birinci olarak üçüncü lige yükseldik. Es Voleybol ikinci lig A Takımı ve şimdi Ataşehir Plaj Voleybolu takımında oynuyorum. Plaj voleyboluna çok sevdiğim, beni voleybola tekrar bağlayan yardım meleğim, aynı zamanda voleybol uzmanlık dersi öğretmenim Adil Ok abim sayesinde, geçen sene Nisan’da Adana Yumurtalık’taki Üniversitelerarası Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonası’nda başladım. O günden itibaren bir daha hiç vazgeçmedim, yazın bütün turnuvalara katıldım. Bu sporun kolay yanı yok denecek kadar az. Kumda yürümek bile zorken; koşuyor, sıçrıyoruz. Ben ilk maçıma çıktığımda ayağımda sanki ağırlık bağlı gibiydi. Ama bambaşka bir zevk. İki kişinin oynaması oyunu daha da zorlaştırıyor. Sorumluluk gerekiyor. Plaj voleybolu kesinlikle keşfedilmesi, önem verilmesi gereken bir spor. Başarılı olmak için önce hırs, inanç, özgüven, partner ine güven gerekli. Tabii fit bir fizik olmalı, hız ve kuvvet lazım.

Haberin Devamı

SPOR YAPAN KADINLAR DAHA ÇEKİCİ GELİYOR

Voleybolcuların fiziği çok güzel oluyor. Plaj voleybolunu kadınlara da erkeklere de çok yakıştırıyorum, bence çok elit ve estetik. Kum sayesinde daha sıkı ve kaslı bacaklara sahip oldum. Artık topuklu giydiğimde kaslarım belli oluyor. Basketbolu maalesef bir kadına yakıştıramıyorum. Çünkü genel olarak vücutları bize göre daha kalın, kaslı, hantal duruyor. İstisnalar vardır elbet ama bence bir kadın ince, narin olmalı. Topuklu giysem de giymesem de bulunduğum ortamda en uzun yine ben oluyorum. İnsanlar önce yüzüme sonra ayaklarıma bakıyor, topuklu giymiş miyim diye. Hiç şikayetçi değilim, biliyorum ki benim gibi uzun olmak isteyen birçok kız var. 1-0 öndeyim.
Fiziğim her zaman böyleydi. Ergenlik döneminde beş kilo aldığımı hatırlıyorum. En güzel fiziğe o zaman sahiptim. O zamandan beri aynı kilodayım ve bunun için hiçbir şeye dikkat etmedim. Fast-food çok yerdim mesela ama artık azalttım. Bir yaştan sonra daha dikkat edilmeli çünkü artık eskisi gibi halter idmanlarım olmuyor, selülite hayır! Üniversiteden önce ailem mankenliği denememi söylüyordu. Ajansa kayıt olmamı, reklamlarda, dizilerde oynamamı, dergilerde, marka kataloglarında yer almamı istiyorlardı. Geçen sene Erberk Ajans’la üç yıllık sözleşme imzaladım. Markalar için mankenlik yaptım ama çok teklif gelmesine rağmen defilelere ve markalarla çalışmaya pek vaktim olmadı. Voleybol her zaman ön planda. Spor ve modellik arasındaki bir bağ var. Önce vücudunuz çok güzel oluyor. Sıkı düzgün bacaklar, ince bel, geniş omuzlar, düzgün ölçüler... Hangi kadın bunlara sahip olmak istemez ki? Spor yapanın mutlaka diğer mankenlerden fiziksel farkı oluyor. Daha kaslı, düzgün bir vücuda sahip oluyorlar. Mesela benimle aynı boy ve kiloda olup, daha çelimsiz duran kızlar gördüm. Bu yüzden spor sağlık başta olmak üzere her zaman yararlı. ‘Seksi-sporcu kız’ olarak anılmak hoş değil. Seksi yerine, ‘güzel’ daha iyi. ‘Çok iyi ve
güzel voleybolcu’ diye anılmayı tercih ederim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!