Kumamı baştan yarat doktor yoksa üçüncü kadın geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kumamı baştan yarat doktor yoksa üçüncü kadın geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 00:00

Kendisini ‘Diyarbakır’ın Jeanne d’Arc’ı olarak tanımlayan Hamiyet Ariatta; Milano ve Roma’da okudu. Bir yandan Roma’daki vakıf üniversitesi Fatebene Fratelli’de medikal estetik eğitimini sürdürdürüyor bir yandan da “Diyarbakır’da yaşayacağım ve hizmet edeceğim” diye diretiyor. Böylece, eve üçüncü kadın gelmesin diye kumaya estetik yaptırmaktan medet uman kadınların derdine derman oluyor.

Haberin Devamı

Doğma büyüme Diyarbakırlı Hamiyet Ariatta (50), belki de Türkiye’nin ilk güzellik enstitülerinden birini 1987’de Diyarbakır’da açtı. Bununla da yetinmedi, bu enstitüyü Novara adıyla bir sağlık ve estetik polikliniğine dönüştürdü. Novara, adını Ariatta’nın İtalya’da yaşadığı Milano yakınlarındaki kentten alıyor. Eski eşi İtalyan olan Ariatta da İtalyan vatandaşı. Büyük oğlu Enrico İstanbul’da bilgisayar mühendisi, küçük Daniel ise annesinin yanında üniversiteye hazırlanıyor.
Bu iki katlı merkezde aralarında dermatolog, plastik cerrah ve medikal estetik uzmanlarının da bulunduğu yaklaşık 15 kişi çalışıyor. Buraya sadece yıllar önceki haline dönmek isteyen kadınlar değil; cilt lekeleri, epilasyon, akne, yara, ameliyat ve dövme izlerine veda etmek isteyen erkekler de başvuruyor.
Polis ve güvenlik görevlisi olmak için doğumsal ya da sonradan oluşan izleri yok etmek isteyen erkek sayısı az değil mesela. Fakat en dikkat çekenler gençleşmek isteyen köy ağaları ve din adamları.

Haberin Devamı

İTALYAN USÜLÜ ESTETİK

Şimdiye kadar binlerce insanı ‘neştersiz güzelliğe’ kavuşturan Ariatta günde 15-30 hastayla görüşüyor. Şırnak, Bingöl, Van, Hakkari ve Siirt’in yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir’den de hasta geliyor. İsimlerini açıklamasa da pek çok ünlünün yolunun da buradan geçtiğini söylüyor. “İstanbul’da cilt gençleştirmede en son çıkan cihazlardan Diyarbakırlılar aylar önceden faydalanıyor. Fiyatlar da büyük şehirlerden çok daha hesaplı. Bu teknolojinin maliyetiyse bizim için Diyarbakır sevdalısı olmanın bir bedeli” diyor Ariatta.
Diyarbakır’ı ‘İtalyan usülü’ estetikle tanıştırdığını söyleyen Ariatta’nın en büyük hayalisiyse bu şehri tıpkı İtalya’daki gibi bir estetik hastanesine kavuşturmak.

LAZER CİHAZLARINDAN BARİKAT

Peki buradaki gerginlikten ve sokakta patlayan bombalardan nasıl etkileniyor? “Elbette çok sıkıntı çektik. Şehirdeki eylemlerde dükkanlar zarar görmesin diye kapatılırken, biz de bu teknolojiyi korumak için barikat olarak kapının arkasına masa ve sandalyeleri, hatta lazer cihazlarını yığdık. Bir kere merkezin önünde patlayan bombada parçalanan bir vatandaşın parmaklarını toplamıştık.”
Daha eğlenceli hikayeler başına gelmiyor da değil: Mesela, Beytüşşebaptan Osman Dede... 20’sinde sevdalıyken koluna kazıdığı Esma ismini sildirmek düşmüş yollara. Çünkü 55 yıllık karısı Sakine Nine “Ya gider sildirirsin ya da bu eve adımımı atmam” diye ‘emir’ vermiş. Sakine Nine ertesi gün kendi dokuduğu iki kilimle soluğu Ariatta’nın yanında almış; “Allah senden razı olsun, kurtuldum o melanet kadının izinden” diyerek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!