Küçük tasarımcılar odalarını düşledi

Güncelleme Tarihi:

Küçük tasarımcılar odalarını düşledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2005 00:00

Maison Française’nin, çocuklar için düzenlediği ‘Yaşadığın Yeri Kendin Yarat’ temalı Düşlüyo-ROOM çocuk tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmada Maison Française Özel Ödülü’nü Mustafa Koç’un büyük kızı Esra Koç kazandı.

Aylık dekorasyon dergisi Maison Française’nin, Çilek Genç Odası sponsorluğunda, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirdiği Düşlüyo-ROOM (Yaşadığın Yeri Kendin Yarat) 5-14 yaş arası çocuk tasarım yarışması 18 Kasım Cuma günü Mimar Sinan Üniversitesi’nde yapılan final ve ödül töreniyle sona erdi.

774 projenin katıldığı yarışmada, çocukların Mimar Sinan Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileriyle beraber gerçekleştirdikleri çalışmalar, final günü Mimar Sinan Üniversitesi’nde sergilendi ve 22 finalist projelerini anlattı. Geceye katılanların oylarıyla ise ödül almaya hak kazanan yedi kişi belirlendi. Yarışmada, iki kişiye verilen Maison Française Özel Ödülü’nü ise Caroline ve Mustafa Koç çiftinin kızları Esra Koç ve Tamar Öner aldı. Maison Française Özel Ödülü olarak, iki çocuğa da birer bilgisayar hediye edildi.

Yarışma jürisi M.S.G.S.Ü.’den Prof. Önder Küçükerman, Maison Française Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen, Çilek Genç Odası’ndan Zeynep Ertuğrul, Fulya Us Serdar, Prof. Dr. Şermin Alayanak, Yaratıcı Çocuklar Derneği Başkanı Didem Çapa ve İçmimar Derin Sarıyer’den oluşuyordu.

Mustafa-Caroline Koç çiftinin kızı Esra’nın hayalindeki oda da ödül alan tasarımlar arasındaydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!