Krizden başarıyla çıkan dev adam

Güncelleme Tarihi:

Krizden başarıyla çıkan dev adam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2006 00:00

CA Türkiye’deki 11 yıllık başarılı kariyerini yeni ufuklara yelken açmak üzere bırakan Hakan Turgut başarılarını bir ölçüde kariyerinin başlangıcında verdiği önemli bir karara borçlu. İnsan ilişkilerine dair yeteneğini daha etkin kullanma ihtiyacı duyan Turgut, satış öncesi destek biriminden sıyrılarak daha ön planda olacağı satış bölümüne geçmeye karar vermiş.

Bu dönemde de CA’nın henüz mevcut olmayan çözüm ortakları ağını kurma ve satış yapılacak potansiyel müşterileri belirleme görevini devralmış. CA’nın giderek büyümesine paralel olarak Turgut’un sorumluluğu da zamanla bankalar ve Turkcell gibi büyük ölçekli müşteriler yönüne kaydırılmış. İstanbul Bölgesi Satış Müdürü olarak devam eden kariyerinin ardından da 2001 yılında CA Türkiye Ülke Müdürü olarak atanmış. Turgut, ülke müdürü görevine gelmesinin 2001 krizinin patlak vermesinden sadece 2 ay sonrasına denk geldiğini ve bu zor dönemin yükünü sırtlanmak zorunda kaldığını söylüyor. Yine de bu dönemin müşteri memnuniyetinin ve çalışan motivasyonunun sağlanması açısından kendileri için başarıyla verilen bir sınav olduğunu belirtiyor.

Krizin hemen ardından gelen zor dönemin atlatılmasından sonra başlayan yükseliş ise bu güne dek devam etmiş. Özellikle 4. mali yılda gerçekleşen yüzde 143’lik ve 5. mali yılda, bir önceki mali yıla oranla yüzde 40 artırılan kotaya rağmen gerçekleşen yüzde 115’lik satış oranları, bu başarının dikkat çekici örneklerinden. Turgut, başarılarındaki en önemli paydanın müşterilerinin ihtiyaçlarını daima ön planda tutmak, bu ihtiyaçları sezebilmek ve arkasında durabilecekleri çözümlerle karşılarına çıkabilmek olduğunu belirtiyor: "CA arka planda binlerce ürüne ve çözüme sahip dev bir firma" diyor Turgut; "Karşınızdaki müşterinin bunlardan hangilerine ihtiyacı olduğunu sezerek ağırlığı bu ürünlere vermek ise bizim başarımızdı. Bunu da dürüstlükten ödün vermeden, olmayacak şeyleri vaat etmeden, ilgilendiğimiz konularda konsantrasyonumuzu bozmadan başardık".

Hürriyet e.yaşam olarak CA Türkiye’nin başarılarını haberleştirirken, ön plana çıkmaktan kaçınan başarılı yönetici Hakan Turgut’a kariyerinde nice başarılar diliyoruz.

Kuleli’den CA kulesine

Liseyi Kuleli Askeri Lisesi’nde okuyan Turgut, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu. Okul ve askerliğin ardından 1993’te Netaş’ta Unix sistemleri ve Ingres veritabanı üzerinde çalışmaya başlayan Turgut, Türkiye’de yeni yapılanmaya başlayan CA’le Ingres veritabanıyla özel olarak ilgilenmesi sayesinde tanışmış.

Turgut, "CA o dönemde Ingres’ten anlayan birileriyle iletişim kurmaya çalışıyordu ve bu işten en iyi anlayanlardan biri de bendim, bu sayede CA’da teknik uzman olarak çalışmaya başladım" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!