Kral ailesi beğendi, Jaguar ayakkabı Arabistan’a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Kral ailesi beğendi, Jaguar ayakkabı Arabistan’a gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2007 00:00

İngiltere veliahtı Prens Charles’tan, Başbakan Recep Tayyip Erdogan’a kadar bir çok ünlü isme el yapımı ayakkabı üretimi yapan Jaguar markasıyla geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gelen Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in akrabaları da ilgilendi.

Ankara’da Sheraton otelde konaklayan Kral Abdullah ve akrabalarının oteldeki Jaguar mağazasından ayakkabı satın aldığını söyleyen Jaguar Ayakkabıları CEO’su Ahmet Polat, "Suudi Arabistan’dan bizi aradılar. Ayakkabıları çok beğenmişler. Kendi ülkelerinde turistlere yönelik 15 mağaza açıp bu ayakkabıları satmak istediklerini belirttiler. Bizde önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmayla bu bölgedeki pazara girmeye hazırlanıyoruz" dedi.

İNGİLİZ MARKASI SANMIŞLAR: Kral Abdullah’ın aile fertlerinin ayakkabıları alırken İngiltere’de üretildiğini düşündüklerini ancak merkezin İstanbul’da olduğunu öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını anlatan Ahmet Polat, şöyle konuştu: "Bizi başta İngiliz markası sanmışlar. Mağazadaki bir broşürü alıp Suudi Arabistan’a döndüklerinde internet sitesinde merkezi İstanbul olarak görünce çok şaşırmışlar. Hatta ’Bilseydik İstanbul’a gelip anlaşmayı imzalardık’ dediler. Önümüzdeki günlerde Kral’ın akrabaları İstanbul’a gelecek ve anlaşma imzalayacağız. 15 tane Jaguar mağazası açmayı planlıyorlar. Suudi Arabistan’daki turistlere yönelik bir çalışma olacak."

ATÖLYEDE 80 KİŞİ ÇALIŞIYOR: İstanbul’da 80 kişilik bir atölyede el yapımı üretilen Jaguar ayakkabılarının birçok ünlü isim tarafından kullanıldığını vurgulayan Polat, yıllık üretimin 48 bin çift olduğunu söyledi. Bugün 35 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin altını çizen Polat, "40 bin çift ihracat yapıyoruz. Şimdi Japonya pazarına da adım attık. Sırada Suudi Arabistan’da mağaza açmak var. Ancak üretime ek yatırım yapmayı istemiyoruz. Çünkü el yapımı bir ürün üretiyorsanız bu çok tehlikeli olabiliyor" dedi.

350 YTL’DEN BAŞLIYOR: Ahmet Polat, tüketiciye yönelik yeni bir proje de geliştirdiklerine dikkat çekerek, "960 model içinden tüketici kendi koleksiyonunu yaratsın istedik. Bu çeşitleri sunup istediği kalıba, renge ve konsepte göre üretim yapacağız. Bugün ayakkabı fiyatlarımız 350 YTL ile 750 YTL arasında değişiyor" dedi. İtalya’nın Milano ve Floransa şehirlerinde de mağaza açmak istediklerini söyleyen Polat, "Yurtdışında el yapımı ayakkabılara talep çok fazla. Sağlığına dikkat eden ve marka sevenler Jaguara ilgi duyuyor. Bugün dünyanın birçok ülkesindeki ünlü isimler ayakkabılarını bizden alıyor" diye konuştu.

Türk ayakkabıları yurtdışında astronomik fiyatlara satılıyor

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, 38’in ci Uluslararası Ayakkabı ve Moda Fuarı’nın (AYMOD) açılışında, ayakkabı sektörünün Türkiye’nin toplam ihracattaki payının yükselmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bu yılki ihracatta yüzde 40’lık bir artış gözleniyor. Ayakkabı sektörü içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen can havliyle ihracata sarılıyor. Bizim de hükümet olarak sıkıntılarınıza yönelik bazı çalışmalarımız var" dedi. Türkiye’de üretilen ayakkabıların yurtdışındaki yerel markalar adı altında yüksek fiyatlara satıldığını anlatan Tüzmen, "Avrupa’nın birçok bölgesinde bizim ayakkabılarımız astronomik fiyatlara satılıyor. Bu Türk üreticisinin kalitesinin bir göstergesidir" diye konuştu. Bu arada Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Ali Murad Kızıltaş, son dönemlerde ayakkabı sektöründe ihracatın oldukça arttığına dikkat çekti. Kızıltaş "Ancak bu girdi maliyetleriyle dünya çapında rekabet edebilirliğimiz azalıyor." dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!