Köylü Kızı’nın hayatı kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Köylü Kızı’nın hayatı kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2005 01:05

Türk Erotik Sineması’nın en çok aranan isimlerinden biri olan Yasemin Ünlü, jübilesini yapıyor ve acılarla dolu hayat hikayesini kitap haline getiriyor. 2002 yılında Kazdağı eteklerinde çektikleri ‘Köylü Kızı’ isimli erotik filmin jeneriğinde, Güre Belediye Başkanı ve ilçenin diğer ileri gelenlerine teşekkür yazısı yayınlanınca Belediye Başkanı Kamil Saka, ‘Ben bu filmin köy filmi olduğunu sanıyordum. Erotik film olduğunu bilmiyordum’ diye açıklama yapmıştı.

Bu açıklamadan sonra Türkiye’nin gündemine oturdu, ‘Köylü Kızı’ Yasemin Ünlü.

100’ün üzerinde film

Daha sonra kokain satmaktan tutuklanarak ve Türkiye’deki ilk Kürtçe erotik filmde rol alarak gündeme geldi. 7 yaşındayken tecavüze uğrayan, 15 yaşında bir akrabasıyla evlenen, 18 yaşında anne olan, boşanan ve 21 yaşında pavyona düşen Yasemin Ünlü, bugüne dek 100’ü aşkın erotik filmde rol almış. Ünlü, hayat hikayesini kitap haline getiriyor.

Sadece kaliteli olursa

Ünlü, İlyas Salman ve Serpil Çakmaklı’nın başrol oynadığı ‘Çığlığın Dağlarda Yükselir’ isimli filmde de rol almış. Ama bu filmdeki rolünde de tecavüze uğramış! ‘40 yılın başı adam gibi bir filmde oynadım, onda da tecavüz ettiler’ diyerek kaderiyle dalga geçen Yasemin Ünlü, bundan sonra yalnızca kaliteli yapımlarda rol alacağını söylüyor.

Benim Adım Yasemin

Bugün 37 yaşında olan Yasemin Ünlü’nün yaşamını, İzmir’de Fügen Yılmaz kaleme alıyor. Kitabın kapak resmini ise ünlü ressam Yaşar Çallı çiziyor. ‘Benim Adım Yasemin’ ismiyle yayınlanacak olan kitabın girişinden bir bölüm ise Ünlü’nün bataklıkta çırpınarak geçirdiği hayatının sanki bir özeti;

Ne eller tanıdım ben

‘Ünüm bu ülkeyi bile aştı, resimlerim elden ele dolaştı. Ne eller tanıdım ben. Hoyrat eller, para sayan eller, kamera tutan eller, içki ısmarlayan eller, beni döven eller, koğuşun anahtarını sallayan eller... Saçlarımı şefkatle okşayacak ellerden bile ürktüm ben, güvenemedim.’

Kapağı Yaşar Çallı çizdi

Benim Adım Yasemin adlı kitabının kapağı (üstte) için poz veren Yasemin Ünlü, aynı zamanda Yaşar Çallı’nın ‘Gelin Hamamı’ isimli tablosu için de nü pozlar veriyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!