Köy okulu için verdiği pozlar internete düştü

Güncelleme Tarihi:

Köy okulu için verdiği pozlar internete düştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2005 11:34

Manken Tuğba Özay, fotoğrafçı Zeynel Abidin Ağgül’ün çektiği fotoğrafları bir albümde toplamış, albüm satışından elde edeceği geliri de okul yaptırmak için kullanacağını söylemişti. Ancak pozların internete düşmesi, seksi mankeni isyan ettirdi.

Manken, sunucu ve şarkıcıların, fotoğraf ve videolarını izinsiz olarak internette yayınlayan web siteleri çığ gibi büyüyor. Fotoğraf ve videoları ücretsiz yayınlayan sitelerin dışında ücret talep eden siteler de var. 170 bin resim ve 2.500 videonun yer aldığı iddia edilen bir internet sitesi, manken Tuğba Özay’ın 116 fotoğrafının yer aldığı, piyasada 150 YTL’ye satılan ve gelirinin bir köy okulu yapımı için harcanacağı söylenen, ‘Best Of Tuğba Özay’ adlı albümün tamamını izinsiz olarak yayınlıyor. Sitenin üyelik bedeli aylık 19.95 Euro.

ERİŞİM HAKKI KURNAZLIĞI

Site sahibi, talep ettikleri üyelik bedelini, siteye erişim hakkı bedeli olarak gösteriyorlar ve hiçbir yasal sorun yaşamıyor.

Tuğba Özay, olayı öğrendiğinde ‘Bu resmen soygunculuk’ diyerek tepki gösterdi.

- Bir internet sitesi, Best Of Tuğba Özay katalağonuzda yer alan fotoğrafları yayınlıyor ve ücret talep ediyor. Haberiniz var mı?

Hayır. İlk defa sizden duyuyorum. Bu resmen soygunculuktur. Ben bu katalogdan elde edilen geliri bir hayır işi için kullanacaktım. İki sene sürdü bu çekimler. Tam da ikinci baskısı yapılırken bu olaya çok üzüldüm.

- Siz ve sizin gibi birçok mankenin videolarının yer aldığı iddia ediliyor sitede?

Televizyon programlarından aşırdıkları görüntülerin üstünde oynayıp yayınlıyorlardır. Bunu daha önce de duymuştum. Benim resmi web sitemin adresi www.tugbaozay.tv Bazı uyanıklar com, org, net uzantılı adresleri satın alıp benden 50-100 bin dolar para istiyorlar. Veremeyince sağdan soldan aşırdıkları fotoğraflarımı bu sitelerde yayınlıyorlar. Bu özel hayata tecavüzdür.

- Site hakkında yasal bir işlem başlatacak mısınız?

Avukatlarıma hemen talimat vereceğim. Ancak bu site kimindir, nerededir, adresi belli midir? Bunlar belli olmayınca hakkımızı arayamıyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!