Konteynerde İstanbul konservesi

Güncelleme Tarihi:

Konteynerde İstanbul konservesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2006 00:00

İstanbul, içinde farklı kültürlerden milyonlarca insanı barındıran, binlerce metrekarelik büyüklükte bir dünya metropolü. Kimilerinin hayali, kimilerinin ise kabusu. Sanatçı Ceren Oykut, birçok meslektaşına esin kaynağı olan bu koca kenti tüm karmaşıklığıyla, Tepe İnşaat’ın Maltepe’de yapımı süren Narcity inşaat alanı içinde kurulan 55 metrekarelik bir konteynere sığdırdı. Adına da "İstanbul Konservesi" dedi.

Tepe İnşaat, Maltepe’deki Narcity inşaat alanına, 55 metrekalerik bir konteyner yerleştirdi. Under Construction Güncel Sanat Mekanı, inşaat süresince çeşitli sergilere evsahipliği yapacak.

Mekandaki ilk sergi Ceren Oykut’un İstanbul Konservesi. Oykut, sergi için üç hafta boyunca her gün Emirgan Boyacıköy’den yola çıkıp, farklı yollardan, Maltepe’deki Under Construction’a geldi. Yol üzerinde tanık olduğu sahneleri, "İstanbul’un sıkıştırılmış tasviri" olarak konteynerin duvarına yansıttı.

Oykut’un siyah-beyaz çizimlerinde, sokakta halı yıkayan ev kadınlarından okul önünde maganda kurşunuyla öldürülen öğrencilere, bağırarak satış yapan işportacılara, kurban bayramlarında bağlandığı yerden kaçarak vatandaşları kovalayan kurbanlıklara, Kuran kurslarının önünde bekleyen küçük kız çocuklarına kadar değişen manzaralar var.

Serginin proje yöneticiliğini Zeynep Salman, küratörlüğünü ise Marcus Graf üstlendi. İnşaat alanındaki bu ilginç sergi 30 Temmuz’a kadar görülebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!