Komiğiz ama kedi videosu da değiliz

Güncelleme Tarihi:

Komiğiz ama kedi videosu da değiliz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2014 01:31

Yeni YouTube kanalı ‘Teknolojiden Anlamayan Adam’ karmaşık teknolojik ürünleri komik ve anlaşılır bir dille anlatmayı hedefliyor ve başarıyor

Haberin Devamı

Teknoloji meraklısı olmayan kitleleri karmaşık ürünlerle ilgili bilgilendirmeyi görev edinen program Teknolojiden Anlamayan Adam, ekimden beri YouTube’da yayında. Daha ilk haftadan YouTube’un dikkatini çekip ortaklık talebi alan kanalın arkasında iki deneyimli gazeteci var: BirGün Gazetesi Cumartesi ekinin başındaki Barış Akpolat ve Patika yapım şirketi sahibi teknoloji yazarı Timur Akkurt. Program sadece kolay anlaşılır değil komik olmayı da hedefliyor. Tabii abartmadan. Nitekim “Komiğiz ama kedi videosu da değiliz. Asıl amacımız kitlelerin teknolojiyle ilişki kuracak kadar durumu anlaması, kendilerine neyin lazım olduğunu bulabilmesini sağlamak” demeyi ihmal etmiyorlar.

Hızla evrilen teknolojik ürünler, ilgili kişiler dışında birçok tüketicinin kafasını karıştırmaktan öteye gitmiyor. Yeni çıkan ürün karşısında afallayanlar da hemen bir bilene başvuruyor. Bu bir bilen de genellikle yakın çevreden arkadaş ve akrabalardan oluşuyor. Teknolojiden Anlamayan Adam, bilenle bilmeyeni buluşturan, kısa sürede ürünü tanıtıp yaşanan krizleri ortadan kaldırmayı vaat eden, bunu yaparken de eğlenceli bir proje olma iddiasında.
Akkurt ‘teknolojiden anlayan’, Akpolat da ‘anlamayan’ adam rolünde. Kamera arkasında da yıllardır medyada önemli yayınlarda çalışmış deneyimli isimler var: Şenay Akkurt, Murat Türkbıkmaz ve Tunç Dindaş. Program iki kafadarın kendi aralarında gerçekleştirdikleri esprili sohbetlerden oluşuyor. İkili kâh bir sandalda telefon tanıtıyor kâh dağın başında bir internet uydusu kullanıyor kâh ocakta cep telefonu pişiriyor.
En çok karşılaştıkları soruysa “Denemeniz için gönderilen ürünler sizde mi kalıyor?” Cevap hayır. Ürünleri denedikten sonra firmalara gönderen ikili yaşadıkları deneyimin yanlarına kâr kaldığını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!