Koltukaltı Kararması Nasıl Geçer

Güncelleme Tarihi:

Koltukaltı Kararması Nasıl Geçer
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 11:07

Biz Türk kadınları, istenmeyen tüylerimizi gerçekten istemiyoruz. Dünyanın pek çok ülkesindeki kadınlar, sadece tıraş ederek tüylerinden kurtuluyor olsa da Türk kadınları, tıraş etmenin yanı sıra klasik veya sir ağda, iğneli epilasyon, lazer gibi kalıcı yöntemlerle bu soruna çare bulmaya çalışıyor. Ancak cildin hassaslığına, tüylerin rengine veya sıklığına bağlı olarak yanlış yöntemle tüylerinizi almanız halinde, bu yöntemlerin bazı yan etkileri olabiliyor. Sir ağdanın gözenekleri genişletmesi, lazer tedavisinin özellikle yüzde, değişen hormonlara bağlı olarak kalıcı kahverengi lekeler bırakması bunlardan birkaçı.

Haberin Devamı

Yan etkilerden bir tanesi de; koltuk altında tüy olmamasına rağmen derinin kararmış gibi görünmesi. Özellikle yaz aylarında özgüven eksikliğine yol açan bu durum, aslında bir takım yanlış yöntemlerle tüyleri almaktan kaynaklanıyor. Eğer koltuk altınızı tıraş ediyorsanız, aynı erkeklerin yüzü gibi, tıraş ettiğiniz kıllar daha kalın ve koyu renkte olacağından cildiniz kararır. Yine eğer doğum kontrol hapı kullanıyorsanız, menopozda ek östrojen tedavisi görüyorsanız veya hamileyseniz lazer tedavisi de bu tip kararmalara neden olabilir. Bunun dışında şişmanlıktan kaynaklanan aşırı sürtünme sonucu cilt kalınlaşır ve renk değiştirir. Bir de işin hastalık kısmı var; koltuk altı bakterileri “eritrazma” denilen bulaşıcı bir hastalığa yol açar. Ancak bu hastalıkta deri önce pürüzlü ve kırmızı olur. Sonradan kahverengiye dönüşür.

Haberin Devamı

Peki koltuk altı kararmalarının çareleri neler? Öncelikle, yanlış yöntemlerle koltuk altınızdaki tüyleri alıyorsanız, hemen bırakın. Eğer şeker hastalığınız varsa, kararma bakterilerden kaynaklanıyorsa, obeziteden dolayı vücut bezleriniz yeterince iyi çalışmıyorsa, mutlaka doktor yardımı almanız gerekir.

Bunların dışında evde uygulayacağınız bazı doğal yöntemlerle, kararmanın önüne geçebilirsiniz;

-       Limon, içerdiği asitten dolayı doğal bir beyazlatıcıdır ve ilk akla gelen yöntemdir. Kalın bir limon dilimi ile banyodan önce koltuk altlarınızı ovun ve durulayın. İsterseniz limon suyuna, salatalık suyu ve bir miktar zerdeçal karıştırarak da bir karışım hazırlayabilirsiniz. Yine aynı aileden kurutulmuş portakal kabuğunu un haline getirip süt ve gül suyu ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Limonla birlikte kahverengi şeker de kullanırsanız, karışımınız doğal peeling yöntemine dönüşür. Ancak çok sert ovuşturmak, cildi tahriş eder. Dikkatli kullanılmalıdır. Banyodan sonra nemlendirici kremle cildi nemlendirmeyi unutmayın.

-       İkinci akla gelen yöntem; karbonat. Suyla karıştırarak karbonatı macun haline getirin ve koltuk altlarınıza sürün. Karbonatın gün içinde oluşacak ter kokusunu da önlediğini belirtelim.

Haberin Devamı

-       Patates, doğal bir beyazlatıcıdır. Rendeleyip sıkarak suyunu çıkartın ve bu sıvıyla koltuk altlarınızı temizleyin.

-       Sütün içerdiği yağ asiti, lor peynirinin içerdiği laktik asitle birleşince doğal bir beyazlatıcıya dönüşür. Bu karışımı bir miktar unla karıştırarak macun haline getirip kullanabilirsiniz.

-       Zeytinyağını kahverengi şeker ile karıştırarak, hindistan cevizi yağı ve E vitamini yağını ise direkt kullanarak, cildinizdeki kararmanın önüne geçebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!