Klasiğe gönül verdi

Güncelleme Tarihi:

Klasiğe gönül verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Pop müziğin gündemde olduğu dönemde yaptığı ‘‘Soru Sorma’’ adlı Türk Sanat Müziği albümüyle dikkatleri çeken Pınar Özgür, sesiyle olduğu kadar güzelliğiyle de farkediliyor. Haziran ayından itibaren sahne tekliflerinden birine olumlu yanıt vereceğini belirten genç sanatçı, prodüktör kimliğine de ağırlık vermek istiyor.

Albümüne adını veren ‘‘Soru Sorma’’ adlı parçaya klip çeken Pınar Özgür, şimdi de Turgut Yarkent'in ‘‘Sevil de Sevme’’ adlı eserinin klip çekimi için kamera karşısına geçecek. Televizyon izleyicilerinin Fenerbahçe şarkısının klibinden de hatırlayacağı Özgür, koyu bir Fenerbahçe taraftarı. Sözlerini Atletizm Federasyonu Başkanı Fikret Çetinkaya'nın yazdığı ‘‘Fenerbahçe’’ şarkısının klibi için kulüpten hiç yardım almadan hazırlayan Özgür, masraflarını kendi karşılayarak kulübe hediye etmiş.

Ailesinden sanatçı olması yönünde her zaman destek gördüğünü ifade eden Özgür'e babası albüm yapması için bir de şirket kurmuş.

Genta Müzik adıyla kurulan şirkette hazırlanan albümün titiz bir çalışma sonucu gerçekleştiğini belirten genç sanatçı ‘‘Albümümü kendim hazırlattığım için taviz vermek zorunda kalmadım’’ diyor. Bundan böyle prodüktör olarak da kendini kanıtlayacağını belirten sanatçı, sesine ve disiplinine güvenebileceği yeni yeteneklere albüm hazırlayacak. Özel yaşamına çok dikkat eden Özgür, ‘‘Ben aileme karşı sorumluyum. Ailemi zor durumda bırakmamak için özel yaşamıma dikkat ediyorum’’ diyor. Sanatıyla bağlantılı olarak her türlü çalışmaya sıcak baktığını belirten genç sanatçı, dizi oyunculuğunun üstesinden gelebileceğini vurguluyor. Oyunculuğu ilk kez klip çekimleri için denediğini belirten Özgür, yönetmeni Kemal Başbuğ'dan çekimler sırasında sürekli övgüler almış. Müziğe olan ilgisinin çok küçük yaşlardan itibaren başladığını belirten Özgür, ilk okuldan hemen sonra Boğaziçi Musiki Vakfı'na girerek altı yıl eğitim almış. 1991 yılında İTÜ Devlet Konservatuvarı ‘‘Temel Bilimler’’ bölümüne giren Özgür, albüm yapmak için okulunun bitmesini beklemiş. Kendini gerçek bir Türk Sanat Müziği aşığı olarak niteleyen genç sanatçı, musiki eğitimi aldıktan sonra pop kaseti yapan genç arkadaşlarını ise eleştiriyor. ‘‘Kısa yoldan şöhret olmayı deniyorlar ve insanların diline dolanacak ticari şarkılarla çıkıyorlar. Sonra da her yanda musiki eğitimi aldıklarını övünerek kullanıyorlar’’ diyen sanatçı, vefasızlığın bir gün insana geri döneceğini düşünüyor.

Albümünde yeni eserlerin yanı sıra çok sevilen ‘‘Sevil de Sevme’’ ve ‘‘Kapıldım Gidiyorum’’ adlı iki eski parçaya da yer veren Özgür, bir tane de fantezi parça okumuş. Her zevke hitap etme kaygısıyla hareket ettiğini söyleyen sanatçı, kendi söz ve bestelerini ikinci albümünde kullanacağını belirtiyor. Türk Sanat Müziği albümü yapmak isteyen örneklerin giderek çoğalacağına inanan Özgür, kendisinin çok disiplinli çalıştığına dikkat çekiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!