Kısmetse bundan sonra bekarım

Güncelleme Tarihi:

Kısmetse bundan sonra bekarım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2010 00:00

Hande Yener, yaz başında çıkardığı albümüyle yaza damgasını vurdu. Ama yazı bitirmemeye niyetli. Şimdi 11 remiks şarkı ve sözü Sinan Akçıl’a ait sıfır parça Uzaylı ile yeni albümü ‘Hande’yle Yaz Hiç Bitmez’i çıkarıyor. “Yeni şarkımın enerjisi Bodrum parçasından daha yüksek” diyor

Albümden kısa bir süre sonra remiks albüm yapma fikri nereden çıktı?
- Yaz bitmedi, enerjim çok yüksek diye dertleniyordum. Birden remiksler geldi, albüme bir de yeni şarkı ekledik.

Yeni şarkı Uzaylı’nın hikayesi nedir?
- Enteresan şeyler gören bu devirdeki insanları anlatıyor. Hepimiz aşkın nasıl değişime uğradığını, değerlerin nasıl yer değiştirdiğini görüyoruz. Sonra maneviyatı özlüyoruz. Örneğin, bazen kariyerlerimiz için otomatikleşiyoruz. Sonra o şefkati ve duyguları yeniden özlüyoruz. Bu şarkı da sizi maneviyat ve aşka davet ediyor.

Klipte nasıl bir uzaylı olacak?
- Kavak Yelleri’ndeki İbrahim Kendirci bana eşlik etti. Herkesi ters köşe yapacağım. 13. Dev Adam benim, o kadarını söyleyeyim. (Gülüyor) Şarkılarım, videolarım ve konserlerimle insanları tetiklemeyi hedefliyorum. Beyin gücüyle güzel enerji yolluyorum.

Bu kadar enerji bir noktada yormuyor mu?
- Ölüm dışında hiçbir kayıp enerjimi düşüremiyor. Hatta bu enerjiyi dışarıya aktardıkça daha çok devleşiyor. Negatifi de yaşıyorum ama kısa sürede atlatıyorum. Ben içimdeki bu duyguları bastırıp ancak sabah saat 7’de uyuyabiliyorum.

Nasıl yani...
- Herkesin uyanmaya başladığı saatlerde “Tamam artık dünyaya ihtiyacım yok. Yeterince hayal kurdum” diyerek uyuyabiliyorum.

Sizinle birlikte olanın işi zor o zaman...
- Kimse bu yüzden birlikte olmuyor zaten! Genelde yanımdakiler çalışma arkadaşlarım. (Gülüyor).

Bu tempoya hangi erkek dayanır? Sabah o işe giderken uyuyorsunuz...
- Çok disiplinli biriyle zor zaten. Birbirimizi göremeyiz. Hayatıma soktuğum insan bizim ortamlarımızdan olmalı. Kısmetse bundan sonra bekarım! Sanırım ölene kadar da bekar kalacağım (Gülüyor).

LİSEDE SIRADIŞIYDIM SAÇLARIMIN YANLARINI KAZIRDIM

Nasıl bir ailede büyüdünüz?

- Dört kuşak İstanbul’luyuz. Annem babam aynı Otosan’da çalışıyordu, annem evlenince işi bıraktı. Ben 15 yaşıma geldiğimde babam emekli oldu. O süreçte annemle ayrıldılar.

Ayrılık sizi nasıl etkiledi?
- Annemle yaşadım. Bir de ablam var. O zamanlar ilk boşanan benim ailem gibi geliyordu. Uzun süre kabullenemedim. Bir yandan da ergenlik dönemine girdim. Sıradışıydım. Saçlarımın yanlarını kazırdım. Farklı giyinirdim. Alınan şeyleri kesip farklı hallere sokardım. Bu tuhaflıklar annemin beni psikoloğa götürmesine kadar vardı. Aniden sinirlenip ağlama krizleri geçiriyordum.

Bunların tek sebebi anne-babanızın ayrılması mıydı?
- Hayır. Şarkı söylemek istiyordum. Konservatuvar hayallerim vardı. Ama annemin öyle bir niyeti, benim de başka bir hayalim yoktu. Bu yüzden hayal kırıklıkları yaşadım. Genç kız olmanın gerginliği ve asilik de eklendi. Bu farklılıklar annemi korkuturdu.

OĞLUM BABASIYLA GÖRÜŞÜYOR AMA BİZİM DİYALOĞUMUZ YOK

17 yaşında evlendiniz. İlk aşkınız mıydı?

- Evet. Okul yıllarında bakışmalar ve ayaküstü konuşmalar yaşandı ama eşim benim ilk ciddi ilişkimdi. Bir arkadaşımın arkadaşıydı. Gümrük komisyoncusuydu. Aniden evlendik.

Bir aşk evliliği miydi?
- Tabii evden kaçma isteği de olabilir ama bir sene sonra zaten 18 olacaktım. O yaşlara, o beyne ve kalbe göre bir aşk vardı. Çocuk aklımla, hayatımın erkeğini buldum, diye düşündüm.

Evlilik hayatınıza nasıl yön verdi?
- Gündüzleri tezgahtarlık yapıyor, akşamları evde yemek yapıyordum. Evlendiğim yılın sonunda çocuğum da oldu.

Beş yıl sonra neden boşandınız?
- 22 yaşında çatışmalar başladı. Anlaşamıyoruz, diyerek ayrıldık. Müziğe yoğunlaştım. Mağazada çalışırken bir gün Hülya Avşar geldi. Ardından beni Sezen Aksu’yla tanıştırdı ve müzik kariyerim başladı. İşe güzel yerde başlayınca “İstanbul’u gösterir misiniz? Gösteririz yavrum” durumuna düşmedim. Tabii bazı kötü teklifler geliyordu ama pes etmedim.

Eşinizle görüşmeye devam ettiniz mi?
- Hayır. Hiçbir diyoloğumuz yok. Ama oğlum babasıyla görüşüyor.

Bir daha evlilik olmamasının sebebi yaşadıklarınız mı?
- Kafa yapımı sürekli geliştirip değiştirmeye çalışıyorum. Eğer yanınızdaki kişi de sizinle birlikte değişirse, o zaman belki evlenilecek kişi olur. Bir noktaya kadar sizinle ilerleyip orada kalıyorsa, olmuyor.

AŞIKKEN ZAMANDAN HIZLI MELEKTEN DAHA MELEĞİM

Flörtöz bir kadın mısınız?

- Evet. Enerjimi sadece sevgilime değil herkese veririm, saklamam.

Sizi tavlamak zor mudur?
- “Kadının kalbi ele geçirilir” diye bir söz okumuştum. Aşk normal şekilde olmaz bence. Birinin kalbimi ele geçirmesi gerekiyor. O şekilde de aşık olabilirim.

Güzel sözler mi, kapıya güller mi... Sizi neler etkiler?
- Bunları geç, zaten çok gördüm. Zeki ve romantik olmalı. Doğru zaman ve kişi olması önemli. İşinde çok başarılı ve yetenekli olmalı. Bu bana seksi geliyor. Kendine bakan dinamik ve enerjik biri olması lazım. Müziği sevmeli.

Aşıkken enerjiniz nasıl oluyor?
- Çarpı 1000!. Zamandan hızlı, melekten melek ve çok daha cesur oluyorum.

Kadir Doğulu’dan sonra hiç aşık olmadınız mı?
- Hayır. Gün aşırı aşık olamıyorum!

Kadir Doğulu’yla neden bitti?
- Biz bir taraftan çok iyi dost ve arkadaştık. Birbirimizi sahiplenmiş bir çifttik. Ama ilişkimiz yorulmuştu. Pili bitti. Sadece arkadaş gibi olunca da çatışmalar başlıyor.

Görüşüyor musunuz?
- Oyunculuk yüzünden onun da işi gücü çok yoğun. Bu yüzden görüşemiyoruz.

Dizisini izlediniz mi?
- Her hafta takip edemiyorum ama gelişmeler var mı, bakıyorum. İlk bölüme göre büyük gelişme gösterdi. Rolüne çok yakışıyor.

Kemal Doğulu’yla çalışmaya devam ediyorsunuz. Sopa, Yasak Aşk ve en son Bodrum klipleri de için taklit dendi...
- Dünyada trendleri takip etmek lazım. Birisi bir şey kullandı diye sizin kullanmamanız saçmalık. Modayı takip ediyoruz. Britney Spears, Christina Aguilera ve Lady Gaga mayo giyiyor. Ben giyince onlardan görmüş oluyorum. Bunlar birbirinden görmüyor ama!

YATAK HİSSİ VERMEK İSTEMİYORUM

Sizi seksi bulan çok. Sizin bakış açınızla seksilik ne?
- Çıplaklığı seksi ve estetik bulmuyorum. Müziğime uygun görsellik sağlıyorum. Giyinip soyunmakla seksi olunmaz zaten. O sadece insana yatak hissi verir. “Ben bununla yatayım” hissi vermek istemem. İnsanlara güzel, hoş, stil insan dedirtmeyi seviyorum.

Kendinizi seksi buluyor musunuz?
- Evet. Spor yapmanın karşılığını görüyorum. Ayrıca doğal duruşunuz, videonuz ve cümlelerinizle seksi oluyorsunuz.

Peki klip ve fotoğraflardaki gibi vamp bir kadın mısınız?
- Vamplığı seviyorum. Çok cici-bici kılıkları kendime yakıştırmıyorum. Sert ve uçuk olmak, o yolda yürümek hoşuma gidiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!