Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Light meşrubatlar kilo aldırıyor

Kilo almaktan korkanların imdadına yetişen light içecekler ve tatlandırıcılar da kilo aldırıyor. Beslenme uzmanları, günde 1 litreden fazla light meşrubat veya yapay şekerle tatlandırılmış 8 fincandan fazla kahve ya da çay içilmesi halinde, vücudun daha fazla ensülin hormonu salgıladığını saptadılar. Bunun sonucu ise açlık hissi ve kilo alımı görülüyor.

Çay da kalbin dostu

Boston'daki Harvard Medical School bilim adamları, çay içenlerin daha sağlıklı yaşadığını ortaya çıkardılar. Çay tiryakileri ile çay içmeyenler arasındaki kalp ataklarını (Angina pectoris) inceleyen bilim adamları, günde en az bir fincan çay içenlerde kalp atak riskinin yüzde 46 düştüğünü söylediler. Çayın içerdiği bitkisel maddenin kolesterolün oksidasyonunu engellediğini söyleyen bilim adamları, ‘‘Kalbin bir numaralı düşmanı olan kolesterol ancak okside olmuş haliyle damarlara yerleşiyor, onları daraltıyor ve kalbe oksijen gitmesini engelliyor’’ diyorlar.

Yatak odasındaki gürültü kirliliği

50'nin üzerindeki her iki erkekten biri horluyor. Yapılan araştırmalara göre, bazı durumlarda horlamanın şiddeti 90 desibele kadar ulaşabiliyor. Bilim adamları bunun da yoğun bir otoyolun gürültüsüne eş değerde olduğunu söylüyorlar. Horlamanın birçok sebebi var... Ancak en sık görülenleri ise alkol, aşırı kilo, uyku ve sakinleştirici haplar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!