Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2003 14:32

Varan Fedex işbirliği

Varan Kargo ile hava kargo taşımacılığı kuruluşu Fedex Türkiye, yeni bir işbirliğine giriyor. Yapılan anlaşmada, Varan Kargo şubelerine teslim edilen kargolar artık Fedex sayesinde yurtdışına ulaşacak. İlk olarak İstanbul Varan Kargo şubelerinde başlayan yeni uygulama, 2003 yılında Türkiye genelinde yaygınlaşacak.


Belalı virüsler

Türkiye´de e-güvenlik firması İnfonet tarafından temsil edilen Trend Micro, 2002´nin belalı virüslerinin listesini açıkladı. Klez, Funlove ve Elkern geçen yılın en belalı virüsleri oldu. 2002 yılında yaşanan virüs saldırılarının yüzde 70´inde bu virüslerin imzası bulunuyor. Toplam saldırıların yüzde 34´ü Klez virüsünce yapıldı. Klez, virüz gibi bulaşıyor. Fakat bir solucan ve truva atı gibi davranıyor. Saldırıların yüzde 21´i sahip Funlove ise firmaların bilgisayar ağları üzerinde yaşıyor.

Advantage artık tüm dünyada

HSBC Advantage Card kredi kartı Mastercard´ı seçti. Daha önce Türkiye´de beş bin Advantage üye işyerinde kullanılabilen Advantage Card, kredi kartı özelliğine kavuşuyor. Bu sayede Mastercard ile HSBC Advantage Card tüm dünyaya yayılıyor. Anlaşmayla HSBC Advantage Card, dünyada 210 ülkede 806 bin ATM ve 29 milyon işyerinde geçerli oluyor. Kredi kartının taksit özelliği ise sadece Türkiye´deki üye kuruluşlarda uygulanıyor. HSBC Advantage Card Türkiye´de 10 bin 823 ATM ve 438 bin 586 işyerinde geçerli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!