Kısa Haberler

Güncelleme Tarihi:

Kısa Haberler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2011 00:31

Haberin Devamı

72’nci yaşını dağlarda karşıladı

Türkiye’de dağcılık sporunun duayen isimlerinden, Dağcılık Federasyonu kurucu başkanı, Kayak Federasyonu başkanlarından İsmet Ülker, 72’inci yaşını Erciyes ve Aladağlar’da karşıladı. Önceki hafta Erciyes Dağı’nın 3 bin 200 metre irtifadaki Çobanyurdu ve Aladağlar’ın 2 bin metre irtifadaki Sokulupınar yaylasında yürülüş yapan Ülker, kamplarda ve zirve yolunda karşılaştığı genç dağcılarla sohbet etti. Türkiye’nin önemli dağlarını, kış sporları merkezlerini tanıtan Dağlarımız adlı kitabı 2006’da yayımlanan Ülker ayrıca anılarını “Dağlarda 40 Yıl” adıyla kitaplaştırmıştı. Ülker, Turizm Bakanlığı Planlama ve Yatırımlar bölümünde görev yaptığı yıllarda Uludağ, Kartalkaya, Erciyes, Palandöken ve Davraz kayak merkezlerinin imar planlarının hazırlanmasında görev almıştı.

Haberin Devamı

Tatiliniz için çok ucuza ev  ya da oda kiralayabilirsiniz

Wimdu, yurtiçi ya da yurtdışı tatillerini ev konforunda geçirmeyi tercih edenlere, bunu otel maliyetlerinin çok altında gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Tatil, iş ya da herhangi bir amaçla seyahat edenlere, dünyanın 50 ülkesinde kısa dönemli ev ya da oda kiralama imkânı veren Wimdu’nun web sitesinde 20 binden fazla konaklama seçeneğine ulaşılabiliyor. Özellikle, aile ve grup tatilleri gibi 2 kişiden fazla olunan ve daha fazla özel alanın tercih edildiği durumlarda gecelik ortalama otel fiyatlarına oranla ekonomik alternatifler sunuyor. Moskova, New York, Paris, Hong Kong gibi gecelik ortalama otel fiyatlarının 500 TL’yi bulabildiği şehirlerde Wimdu ile gecelik 100-150 TL arası fiyatlara ev ortamında konaklama imkanı yakalanabiliyor. Wimdu sadece yerel ve ekonomik konaklama alternatifleri arayanlara değil, lüks ve özel tercihleri olanlara da hitap ediyor. Tatillerini müstakil evlerde, sitelerde veya özel tasarımlı ve mimarisi olan konutlarda geçirmek isteyenler de Wimdu veritabanından birçok seçeneğe ulaşabiliyor. Hatta Wimdu üzerinden tatil veya düğün gibi organizasyonlar için 27 odalı özel bir kale bile kiralamanız mümkün. www.wimdu.com

Haberin Devamı

Likya Yolu Maratonu 24 Eylül’de başlıyor

Argos Kültür Sanat tarafından düzenlenen, Likya Yolu Ultra Maratonu’nun ikincisi, 24 Eylül - 2 Ekim’de koşulacak.
Ultra Maraton, 42 kilometrelik normal maraton mesafesini aşan, patika, dağ, çöl gibi çetin parkur ve değişken zeminlerde düzenleniyor. Maraton toplam 509 kilometre uzunluğundaki tarihi yolun yaklaşık 240 kilometrelik bölümünü kapsıyor. Parkurun her gün bir etabı koşularak 6 günde tamamlanacak. Maraton, Fethiye Ölüdeniz’den başlayarak, Phaselis Antik Kenti’nde son bulacak. Maratonla ilgili detaylı bilgiye organizasyonun web sitesinden ulaşabilirsiniz. (www.likyayoluultramaratonu.com)

Frig Vadisi’nde atlı sanal gezi

Haberin Devamı

Eti Eskişehir Arkeoloji Müzesi, hazırladığı modelleme ile önemli tarihi, doğal ve kültürel varlıklara sahip Frig Vadisi’ni at üzerinde gezme imkanı sunuyor. Müze Müdürü Dursun Çağlar, “Frig Vadisi’nin Yazılıkaya, Seyyid Battalgazi Külliyesi, Doğanlıkale, Gerdekkaya, Kümbet, Bahşeyiş Anıtı gibi önemli eserleriyle ilgili bölgeyi gezme imkanı bulamayanlar için simülasyon hazırladık. At üstünde yapılan Frig Vadisi gezisine özellikle çocuklar ilgi gösteriyor” dedi. Gezi başladığı zaman duvara yansıtılan ekranda, at hareket ediyor. Kullanan kişi elindeki eğerler yardımıyla ata yön veriyor. Eğlenceli gezi yaklaşık 10 dakika sürüyor. (A.A)

UNO İstanbul Sailing Cup 2011 başlıyor

Haberin Devamı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan UNO İstanbul Sailing Cup, 17-18 Eylül’de Marinturk İstanbul City Port ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Marmara Yelken Kulübü ve UNO’nun organize ettiği Sailing Cup’ta birinci gün Pendik - Çınarcık rotasında mini inshore yapılacak, ikinci gün ise Pendik önünde şamandıra yarışlarında mücadele edilecek. Yarışa katılacak olan tüm tekneler, bu yıl da Marinturk İstanbul City Port’ta buluşarak aynı noktadan hareket edecek ve yarış süresince aynı iskelede bağlı bulunacaklar. Önceki yıllardan farklı olarak, IRC sınıfları dışında Sports Boat sınıfının da yarışta boy göstermesi bekleniyor. Ödül töreni 18 Eylül’de yarışların hemen ardından Marinturk İstanbul City Port’ta gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Tatil köyü gibi  huzurevi yapılacak

Yalova’nın Çınarcık İlçesi’ne tatil köyü gibi huzurevi yapılacak. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serap Şenocak, huzurevinin bungalov tarzı evlerden oluşacağını söyledi. Ana binanın yanı sıra tesiste 22 bungalov tarzı küçük ev bulunacak. 52 metrekarelik bahçeli, küçük evlerin içinde banyo, mutfak, salon yatak odaları yer alacak. Tesis, ana binayla birlikte toplam 120 kişi kapasiteli olacak. (A.A)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!