Kış mevsimi gözleri de etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Kış mevsimi gözleri de etkiliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 07, 2007 09:48

Kış aylarında cildimize, saçlarımıza dikkat edip özen gösterdiğimiz gibi gözlerimize de özen göstermemiz gerekiyor. Çünkü onlar da kış aylarının olumsuz koşullarından etkileniyor.

Haberin Devamı

Uzmanlar özellikle kış aylarında konjonktivitten kar körlüğüne kadar birçok tehlikenin bizi beklediğini belirtiyor. Bu yüzden koruyucu önlemler alarak gözlerimizi kışın kötü şartlarından korumamız öneriliyor.

Bir şeye dikkatlice baktığınızda dakikadaki göz kırpma sayısının düştüğünü siz de fark edebilirsiniz. Dolayısıyla ofisinde bilgisayar başında çalışan birinin hele de kaloriferli ya da klimalı bir ortamda gözlerinin kurumaması mümkün değil. Dikkatli çalışılırken daha az göz kırpıldığı için gözler gözyaşı ile yeteri kadar ıslatılmıyor.

Havanın kuruması gözyaşının da daha hızlı buharlaşmasına yol açıyor. Bu yüzden bilgisayarları yoğun kullananların kuru göz sendromu ile sıkça karşılaşmaları olası. Gözlerde kuruluk hissi, batma, kızarıklık, bazen batma sonrası aniden sulanma (refleks sulanma) görülen belirtiler arasında... Bu durumda alacağınız en acil önlem, kalorifer üzerine koyduğunuz ıslak havlularla ortamın havasını nemlendirmek ya da doktorunuzun yazdığı suni gözyaşı damlasından kullanmak...

Kar körlüğüne dikkat!

Haberin Devamı

Rüzgar, soğuk ve güneş ışınlarına karşı kışın da güneş gözlüğü takmak gerekiyor. Çünkü güneş gözlüğü hem rüzgar karşısında, hem de toz karşısında mekanik bir engel oluşturuyor. Ayrıca göz çevresindeki ince cilt dokusunu da koruyor. Ancak mutlaka kaliteli bir güneş gözlüğü seçmeli ve özellikle gözlüğün UV filtresi olmasına dikkat etmelisiniz.

ÃœRÃœN MARKET

Cildinizi stresten arındırın

Lancome, yeni ürünü Hydra Zen Neurocalm’le cildi stres, hava kirliliği gibi metropol hayatının olumsuz etkilerinden koruyor. Ürün aynı zamanda savunma mekanizmasını onararak cildin nem tutmasına yardımcı oluyor. Bitki özleri içeren formülüyle de stresle savaşıyor ve cildi hava kirliliğine karşı koruyor. Hydra Zen Neurocalm, mutluluk molekülleri içeren Beta endorfinler ile de zenginleştirilmiş.

YaÅŸlanmadan Evelle

Evelle, sağladığı besin takviyesi ile pürüzsüz ve genç bir cilt, parlak ve sağlıklı saçlar, güçlü tırnaklar vaat ediyor. Çeşitli vitaminlerin ve minerallerin karışımından hazırlanan ürünle yaşlanma süreci doğal yollarla yavaşlatılabiliyor. Ürün, doğanın en iyi hammaddelerinden seçilmiş 10 etkin bileşenden oluşuyor ve krem, losyon formatındaki günlük cilt bakım ürünlerini tamamlayıcı bir ürün olarak lanse ediliyor.

Bronz güzellik

Haberin Devamı

Bu yaz sezonunda, son derece doğal, yumuşak, uçuk pembeler göze çarpıyor. Geçen yazın göz alıcı parlak renkleri, yerini renksiz parlatıcılara veya çok uçuk renkli ve pırıltılı rujlara bırakmış durumda. Bronzluğunuzu daha da öne çıkarmak istiyorsanız, Max Factor’ın Lipfinity ürünü cildinizin rengini daha da belirginleştiriyor. Üstelik başka ürün kullanmayı da gerektirmiyor.


İstanbul’daspa fuarı

Tüm dünyada güzellik ve sağlık alanında önemli bir trendi yakalayan spa kavramı, Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Mart ayının başında ikincisi düzenlenecek olan spa fuarında ise bu alanda geliştirilen yeni teknolojilerin tanıtılması amaçlanıyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Spa&Luxury Show 2007" 2-4 Mart tarihleri arasında yapılacak. Turizm alanındaki profesyonelleri ve spa meraklılarını ağırlayacak olan fuar, Türkiye’nin en prestijli spa otelleri, beÅŸ yıldızlı tesisleri, marka otelleri ve birçok kozmetik firmasının katılımıyla Ä°stanbul Hilton Convention Exhibition Centre’da gerçekleÅŸecek.Â

Büyük hastane ve spa merkezlerinin yeni teknoloji ve sistemleriyle yer alacağı fuar, bu büyük yatırımların uluslararası pazara açılması ve iki kıtanın birleştiği İstanbul’un sağlık turizmi adına da bir merkez olması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!