Kırmızı Ruj Kullanma Rehberi

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı Ruj Kullanma Rehberi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 11:03

Kozmetik ürünleri arasında kadınların vazgeçilmezi, ruj! Özellikle de rengi kırmızıysa, hiçbir kadını o ruju almaktan vazgeçiremezsiniz. Ancak kırmızı ruju kullanmak, her kadının harcı değildir, bunu da biliyoruz. İşte kırmızı rujla ilgili bilmeniz gerekenler…

Haberin Devamı

Kırmızı ruj kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ten renginize uygun olan kırmızı tonunu bulabilmek. Sonrasında ihtiyacınız olan ise kırmızı ruju sürerken nelere dikkat etmelisiniz?

Hava değişimleri sebebiyle çatlayan dudaklarınıza, kırmızı ruju direk uygularsanız, çok kötü bir görünüm elde edersiniz. Çatlak dudaklara kırmızı ruj sürmeden önce kesinlikle, dudak nemlendiricisi sürmeniz gerekiyor.

Ruju sürmeden önce özellikle ince dudaklı kadınlar için geçerli olan bu maddede, dudaklarınızla aynı renkte olan bir dudak kalemi ile dolgu yapmalısınız. Kalemin dudaklarınızla aynı renk olmasına dikkat edin!

Kırmızı rujun dudaklarınızda kusursuz gözükmesini istiyorsanız, ruj fırçası kullanmalısınız. Küçük boy bir ruj fırçasıyla, dudaklarınızın ortasından kenarlara doğru sürerek, ruju uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Başta bahsettiğimiz gibi, kırmızı rujun renginin, teninize uygun bir ton olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde, kırmızı ruj sizde kötü bir görünüme yol açacaktır. Eğer açık tenliyseniz, mavi tonlar barındıran kıpkırmızı bir ton seçebilirsiniz. Buğday tenliyseniz, kan kırmızısına yakın olan tonlardan tercih yapabilirsiniz. Esmer ten rengine sahip kadınlar içinse en ideal kırmızı tonu, koyu renkli olanlardır. Yani ten renginizle aynı oranda bir kırmızı tercih etmelisiniz.

Rujunuz iddialı ancak makyajınızı tamamlamak için nasıl bir makyaj tarzı seçmelisiniz? Kırmızı ruja en çok yakışan tarz, eyeliner ile tamamlanmış minimal makyajlar oluyor. Eğer vintage tarzında giyindiyseniz de parlak tonlardan yardım alabilirsiniz. Kırmızı rujun makyajda en büyük düşmanı ise mavi tonlarında yapılmış bir göz makyajıdır, bu halden kesinlikle kaçınmalısınız. 

BAKMADAN GEÇME!