Kilis melek, Şırnak psikopat emniyet kıskanç, hostesler korkak

Güncelleme Tarihi:

Kilis melek, Şırnak psikopat emniyet kıskanç, hostesler korkak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2006 00:00

Arkadaşlık sitesi gayet.net üyelerine çözdürdüğü testlerle rekora imza atıyor. Sitedeki en popüler 5 testi toplam 457 bin kişi çözdü. Testlerin sonuçlarına göre en zeki Ankaralılar, en arıza Şırnaklılar. En çok ev hanımı, hemşire ve hostesler korkuyor, ordu mensupları ve sanayiciler en cesur. Şu an 18 yaşındaki her dört Türk evladından biri psikopat ama neyse ki yaş 30’lara geldiğinde bu oran yüzde bire düşüyor. İçimizde en kıskanç olanlar emniyet görevlileri, en mülayim ilimiz ise Kilis.

Kurulalı iki ay olmasına rağmen gayet.net arkadaşlık sitesi yarım milyona varan üye sayısıyla Türkiye’nin en popüler internet siteleri arasına girdi. Gayet.net’e olan bu rağbetin nedeni ise sitede çözülebilen testler. Bu testler sayesinde zekanızı, cesaretinizi ya da hafızanızın durumunu ölçebiliyor, sinema, futbol gibi konularda bilginizi sınayabiliyor ya da World of Warcraft bilgisayar oyunu, Starwars filmi, İstanbul gibi özel konularda ustalığınızı kanıtlayabiliyorsunuz. Aldığınız sonuçlar kendinizi tanıttığınız profilde yer aldığı için size şöyle bir bakan ne kadar şımarık, nasıl bir şoför, hangi yılların insanı olduğunuzu anlayabiliyor.

Testleri çözen insan sayısı yüz binlerle ölçülüyor. En tutulan test zeka testi. 154 bin kişi çözmüş. Sonra sırasıyla kıskanç mıyım, hangi yılların insanıyım, psikopat mıyım, sağcı mı solcu muyum gibi konuları merak ediyor insanlar.

Gayet.net’e üye olmak için detaylı bir form dolduruluyor. Dolayısıyla testlerin sonuçları yaşa, cinsiyete, memlekete, gelir durumuna göre dağıtılabiliyor. Çözen insan sayısı bu kadar çok olunca da farklı gruplar hakkında fikir yürütmek mümkün olabiliyor.

Gayet.net’in en çok rağbet gören testlerinden biri Psikopat mısınız testi. Verdiğiniz cevaplara göre testin sonucunda melek, zararsız, psikopat ya da seri katil çıkıyorsunuz. Buna göre Türkiye’nin en arıza ili Şırnak. Testi çözen her yüz Şırnaklı’dan 52’si psikopat çıkıyor. Şırnak’ı, sırasıyla Karabük, Tunceli, Rize ve Kars izliyor. En mülayim ilimiz ise Kilis. Kilis’in yüzde 63’ü zararsız, yüzde 13’ü melek çıkmış.

Psikopatlık 18 yaşa kadar yükselip, yaş ilerledikçe düşüş gösteriyor. Teste göre bugün Türkiye’de 18’inde olanların yüzde 24’ü psikopat ya da seri katil. Bu oran 30’lu yaşlardan itibaren yüzde bir ve altına iniyor. En mülayim meslek grupları ise sırasıyla insan kaynakları, ev kadını ve sigortacılar.

Türkiye kıskanç bir ülke. Toplumun yüzde 40’ı sadece kıskanç, yüzde 70’i ise kıskanç ve üstü çıkıyor. En kıskançlar emniyet görevlileri: Yüzde 32’si kıskanç, yüzde 45.5’i çok kıskanç. Kıskançlıkta emniyet görevlilerini sırasıyla manken ve ordu mensupları izliyor. En az kıskanç olanlar ise yöneticiler, finansla uğraşanlar, sanatçılar ve medya mensupları.

ZEKADA ANKARA ÖNDE İSTANBUL GERİ KALDI

İşte feministleri kızdıracak bir sonuç: Testleri çözen erkekler az farkla da olsa kadınlardan zeki çıkıyor. Erkek ortalaması 123.05, kadın ortalaması ise 121.79. İller bazında en zekiler Ankaralılar. Ankara’yı sırasıyla Eskişehir, Türkiye dışından çözenler, Kırıkkale ve İzmir takip ediyor. Zeka ortamasında İstanbul onuncu sırada. Sonuçlardan bir başka eğlenceli not: Evlilik isteyenler, istemeyenlere göre daha "az zeki".

Feministleri kızdıracak bir sonuç da Korkar mısınız testinden. En çok korkanlar sıralamasında ilk üç, kadın mesleklerine ait: Yüzde 41.3’le ev kadınlarını, hemşire ve hostesler izliyor. En cesurlar ise ordu mensuplarıyla sanayiciler. Sanayicilerin yüzde 39’u, silahlı kuvvetler mensuplarının yüzde 42’si testlerden korkusuz çıkıyor.

Kadınlar kıskanç olup olmadıklarını, erkeklerse korkup korkmadıklarını öğrenmek istiyor. Ayda 500 liranın altında kazananlar psikopatlık derecelerini, 10 bin liranın üstünde kazananlar ise cesaretlerini merak ediyor. Ortadirek kıskanç olup olmadığını, zekasını, korkup korkmadığını kısacası kendiyle ilgili her şeyi merak ediyor, gelir düzeyi yükseldikçe insanlar zekalarını daha çok merak ediyor.

NEDEN BU KADAR RAĞBET GÖRÜYOR?

Kurulduğu andan itibaren Türkiye’nin en popüler arkadaşlık siteleri arasına giren gayet.net’in yaratıcısı Metin Solmaz’a göre insanlar aslında testlerle değil, kendileriyle ilgileniyor: "Aynaya bakanların aynaya değil de kendilerine bakması gibi. "Acaba şu konuda durumum neymiş?" sorusuna cevap arıyorlar. Buna mizahı da ekleyip eğlenceli hale getiriyoruz. Gayet.net testlerinin başka bir işlevi de çözülen her testin bir profil unsuru olması. Yani aldığınız sonuçlar üye profilinize işleniyor. Çözdüğü testlere göre o kişi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İstanbul’u ne kadar biliyor, kıskanç mı, nasıl bir şoför, hayvanlara ilgisi ne düzeyde, Spike Lee’yi sever mi gibi. Testleri, kendisiyle tanışmak isteyenleri sınava sokmak için kullanan üyelere de rastlıyoruz: "Benimle tanışmak için zeka testinden şu kadar puan alman ve Hogwarts Giriş Sınavı’ndan "Bulanık" ya da "Safkan" çıkman gerekiyor. Sonuçları göremezsem cevap yazmıyorum!"

RAKAMLARLA GAYET.NET

Üye sayısı 417 binin üzerinde.

Üyelerin yüzde 55’i kadın.

Günde 45 bin kullanıcı bağlanıyor.

Her gün 10 bin yeni üye kaydoluyor.

Ayda 40 milyon sayfa gösteriliyor.

Her üç üyeden ikisi en az bir test çözüyor.

Üyelerin yüzde 70’i üniversite mezunu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!