Yıkıldık ey halkım...

Güncelleme Tarihi:

Yıkıldık ey halkım...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 11:57

Ressam Fulya Turan, Ankara Atlas Sanat Galerisi’nde açtığı ‘Yıkıldık Ey Halkım Unutma Bizi’ başlıklı sergisinde ‘umutsuzluğa teslim olmadan’ hayatımızın her alanını kaplayan ‘yıkım’ olgusuna eğiliyor.

Haberin Devamı

Bugüne kadar beş kişisel sergi açan Turan, Ankara Atlas Sanat Galerisi’ndeki yeni sergisi ‘Yıkıldık Ey Halkım Unutma Bizi’de ‘Beyaz Yaka’yla başlayan, ‘Entropi’ ve ‘Ox-y-Moron’ projeleriyle çeşitli açılardan ele aldığı toplumsal/öz eleştirilerine bugünün verileriyle devam ediyor. Yıkım, yaşam alanımıza ait her yerde olduğu gibi desen, renk, espas, ritim gibi plastik dilin olanaklarıyla sanatçının eserlerinde de her yerde. “Her yerde yıkım var. Yaşam alanımız altüst oldu. Geriye dayatılan kes yapıştır hayatlar, o hayatlara hapis insanlar, umut dolu geçmişin gölgeleri, anıları ve geleceğin umudu kaldı. İdealler artık çok uzak zamanlara ait ve nefes alabilmek için utanmadan meşrulaştırdık bugün eleştirdiğimiz ama çoktandır parçası olduğumuz düzeni. Oysa zamanın yönü geleceği gösterebilirdi. Ayrılmadan, ayrışmadan gelebilirdik bugünlere” diyen Fulya Turan, resimlerinde gene de umutsuzluğa teslim olmuyor, gerçek hayatta olduğu gibi, resimlerde de hala zamanın yönünün geleceğe dönebileceğine ve ayrışmadan bir gelecek kurulabileceğine ilişkin ipuçları mevcut...

Haberin Devamı

Fulya Turan’ın ‘Yıkıldık Ey Halkım Unutma Bizi’ başlıklı sergisi 27 Kasım’a kadar Ankara Atlas Sanat Galerisi’nde görülebilir. Cinnah Cad. No:19/1 06690 Çankaya/ Ankara.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!