Yeni sezonda kim, nerede?

Güncelleme Tarihi:

Yeni sezonda kim, nerede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 15:08

Hazır mısınız? Sezon başlıyor! Tiyatro sezonu dolu dolu kapıdayken, ‘tanıdık simalar’ı hangi sahnelerde, hangi oyunlarla izleyeceğimizi bir sayalım önce... Şimdiden iyi seyirler!

Haberin Devamı

NERGİS ÖZTÜRK – CEMAL TOKTAŞ
KEL ŞARKICI

Yeni sezonda kim, nerede

İkilinin geçen sene açtıkları ‘kabare’ bu sene Kadıköy’de inşa ettikleri kendi mekânlarında devam ediyor. Ekip, sezonu bir Ionesco klasiği olan ‘Kel Şarkıcı’nın kabare uyarlamasıyla açıyor. Seyirciyi şarkılı ve danslı rengarenk bir eğlenceye sokan oyunda Cemal Toktaş, Mehmet Akif Kızışar, Nergis Öztürk, Onur Dikmen, Onur Mahir, Serpil Göral ve Yeliz Kuvancı rol alıyor. Yönetim, Serpil Göral’a emanet. Öztürk ile Toktaş kasımda,  Mehmet Ada Öztekin yönetiminde prömiyer yapacak ‘Ölüm Hastalığı’nda da birlikte sahnede olacak. 

Prömiyer: 6 Ekim, Taşra Kabare

NAZAN KESAL - CANER CİNDORUK - HÜLYA GÜLŞEN
TORUN İSTİYORUM

Haberin Devamı

Yeni sezonda kim, nerede

 

Sinemanın üretken isimlerinden Nazan Kesal’ı sahnede en son üç sene önce Krek’in ‘Iska’sında izlemiştik. Bu sezon o da ‘karşıya’ geçiyor ve Moda Sahnesi’nin ‘çağdaş Alman yazarlar’ sevgisinin parçası oluyor! ‘Torun İstiyorum’da tiyatroyu da TV’yi de aksatmayan Caner Cindoruk ve Hülya Gülşen’le birlikte sahnede olacak. Thomas Jonigk imzalı oyun ‘aile’ ve ‘gelenekler’ üzerine kafa yoran bir kara komedi. Oyun, farklılıklara yaşam alanı bırakmayan totaliter anlayışların bir aile ve toplumun çeşitli unsurları içerisinde izini sürüyor.Kemal Aydoğan’ın yönettiği oyunun tam kadrosu şöyle: Nazan Kesal, Hülya Gülşen, Caner Cindoruk, Bülent Çolak, Münircan Cindoruk, Aslı Samat, Ahsen Özercan. 

Prömiyer: 28 Eylül, Moda Sahnesi

 

ECE DİZDAR - GİZEM ERDEM- TUĞRUL TÜLEK - İBRAHİM SELİM 
NEFESİNİZİ NASIL TUTARSINIZ?

Yeni sezonda kim, nerede

Haberin Devamı


DOT’un ‘çekirdek kadrosu’ diyebileceğimiz, rüştlerini hem tiyatroda hem de sinema ve TV’de çok kereler ispatlamış oyunculardan dördü, yeni oyunda bir arada: ‘Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?’ Savaş ve mültecilik üzerinden “Biz Avrupalıyız, bize bir şey olmaz” hissiyatını yerle bir edecek oyunun yazarı Zinnie Harris. Oyunun gerçeküstü bir kıvamı da olmakla birlikte, dibine kadar bugün yaşadığımız gerçekliği anlatıyor. Yönetmen sandalyesinde Murat Daltaban var. 

Prömiyer: Kasımda, Dotkanyonda’da.  

 

BESTE BEREKET - BAŞAK DAŞMAN HALE AKINLI - GONCAGÜL SUNAR
NEREYE GİTTİ BÜTÜN ÇİÇEKLER

Yeni sezonda kim, nerede

Sadece sinema ve TV’de değil tiyatroda da yoğun mesai harcayan dört oyuncu, geçen seneden beri faal olan ‘Mam-Art’ın ‘göç’ meselesine odaklanan bir oyunuyla karşımızda.  Mam-Art ilk oyunu ‘Özel Kadınlar Listesi’ ile çıtayı iyi bir seviyeye koymuş bir topluluk. Bu sene bizi bilinmeyen bir coğrafyada, bilinmeyen bir zamanda, bir mülteci kampına götürecek olan ‘Nereye Gitti Bütün Çiçekler’ ile sahnede olacaklar. Eve Ensler’ın oyununu  Tuğrul Tülek yönetiyor.

Haberin Devamı

Prömiyer: 8 Kasım, garajistanbul

VAHİDE PERÇİN - YASEMİN ÇONKA - AÇELYA TOPALOĞLU
KADINLAR, FİLLER VE SAİRELER

Üç kadın oyuncu, bir kadınlık vaziyeti oyununda, Özen Yula’nın yönetiminde buluşuyor. Yunus Emre Gümüş imzalı ‘Kadınlar, Filler Ve Saireler’ aynı apartmanda birbirlerini tanımadan yaşayan üç kadın üzerine bir komedi. 

Prömiyer: 6 Ekim, BKM

ŞEBNEM HASSANİSOUGHİ - SERPİL GÖRAL
İVANOV: HAYIR, HAYIR, HAYIR

İki kadın oyuncu, yepyeni bir topluluk olan Perdebîrun’un ilk oyunu, bir Çehov metni olan ‘İvanov: Hayır, Hayır, Hayır!’da bir arada olacak. Yapımda Taşra Kabare’nin imzası var.

Prömiyer: Kasım, Taşra Kabare.

 

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU
BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ

Haberin Devamı

Yeni sezonda kim, nerede


Sekiz senedir ‘kapalı gişe oynamak’ klişesinin hakkını veren ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’, Erdal Beşikçioğlu’nun izleyeni soluksuz bırakan performansıyla bu sene de devam. Tatbikat Sahnesi sezona yeni ve eski oyunlarıyla dolu bir programla giriyor. Marquis de Sade’ın hayatının bir bölümünü anlatan ‘Tüy Kalemler’, Sam Shepard imzalı ‘Aşk Aptalı’, Civan Canova imzalı komedi ‘Erkekler Tuvaleti’, çocuk oyunları ‘Çirkin’ ve ‘Küçük Kara Balık’ fırından taze çıkacak... ‘Woyzeck Masalı’ ve ‘Mezarsız Ölüler’ de devam ediyor. 

Prömiyer: 1 Ekim (Bir Delinin Hatıra Defteri), Uniq Hall.

 

EN ‘YENİLER’ BU FESTİVALDE!

Haberin Devamı

Tiyatro sahnelerine istikrarlı bir şekilde yeni oyun yazarları yetiştiren ‘Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’ bu yıl ‘Peki ya Mutluluk?’ temasıyla karşımızda olacak. Genç yazarların sekiz aylık bir yoğun program sonrası yazdığı oyunlar profesyonel oyuncular ve yönetmenler tarafından sahneye konacak. 29 Eylül – 3 Ekim arasında düzenlenecek festival 29 Eylül akşamı 19.30’da,  Ronan Cheneau’nun ‘Yamyamlar’ adlı metninin Fransız Kültür Merkezi’ndeki oyun okumasıyla başlıyor. Festival kapsamında 10 yerli yeni oyun, sekiz kısa oyun ve beş yabancı oyun okuması yapılacak.

OYUN ATÖLYESİ İLE MÖ’YE YOLCULUK

Oyun Atölyesi sezonu Grigory Gorin’in yazdığı, Haluk Bilginer’in çevirdiği ‘Kundakçı’ ile açıyor. Muharrem Özcan’ın yönettiği oyunda Tuna Kırlı, Devrim Özder Akın, Deniz Oral, Tuğba Çom Makar, Evren Erler, Gözde Kırgız, Timuçin Başgül, Kerem Arslanoğlu, Mithat Ozan Küren, Serkan Ilgaz rol alıyor. MÖ 356’ya, Artemis Tapınağı yangınına gitmeye hazır olun! Ya sizce; kundakçı Herostratos terörist mi yoksa kahraman mı?

 

BAKMADAN GEÇME!