Yalıkavak sanatseverleri ağırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yalıkavak sanatseverleri ağırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 14:38

Art50.net’ten “Celebrities|Ünlüler” sergisi 30 Eylül’a kadar Avantgarde Collection Yalıkavak’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Avantgarde Collection Yalıkavak,? 17 Temmuz -30 Eylül tarihleri arasında Art50.net tarafından organize edilen “Celebrities “ sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide Ayna, Genco Gülan, Betül Aytaç ve Hadra Tanrıverdi’nin yağlıboyadan baskıya, fotoğraftan serigrafiye kadar birçok farklı teknikte üretilen eserleri bulunuyor. Mona Lisa’dan Marlyn Monroe’ya, Dali’den Zeki Müren’a kadar geniş bir yelpazedeki ünlüleri farklı şekillerde yorumlayan ve otelin farklı yerlerinde konumlandırılan eserler, oteli Yalıkavak’ta sanatseverlerin uğrak noktası yaptı.

Yalıkavak sanatseverleri ağırlıyor


Celebrities, ikon haline gelmiş dünyaca ünlü sanatçıların yine sanatçılar tarafından yorumlandığı bir sergi. Sergideki eserlere konu olan bu ünlüler, popüler kültürün öğeleri haline geliyor, isteyerek ya da istemeden görünüş, tavır ve sözleriyle dünyadaki trendleri belirliyorlar. Art50.net sanatçılarından Ayna, Betül Aytaç, Genco Gülan ve Hadra Tanrıverdi yarattıkları resim, serigrafi, baskı ve fotoğraflarda onları sanatseverlere yeni temsilleriyle sunuyorlar.

Popüler söz ve ikonlardan yola çıkan Ayna, grafitti ve paste-up tekniğini kullanıyor, ışıklı kutu ve neon ile ışığı da sanatına dahil ediyor. Ayna işlerini İstanbul dışında Lübnan, Almanya ve Pakistan’da kamusal alanlara yerleştirerek seyircilerin bu yansımaları kendi hayatlarında da görmelerini sağlamayı amaçlıyor.

GENCO GÜLAN SALVADOR DALI OLDU

Haberin Devamı

Çalışmalarının çoğunda kendi bedeniyle sanat eserine dahil olan Genco Gülan, bu sergide Salvador Dali olarak karşımıza çıkıyor. Marilyn Monroe, Van Gogh gibi ünlüleri dört gözlü olarak yeniden tasvir eden sanatçı, göndermelerle dolu Miki’de olduğu gibi algıyı bozuyor, karakterlere yeni kimlikler kazandırarak belleğimizi güncelliyor.

Yalıkavak sanatseverleri ağırlıyor

Haberin Devamı

Betül Aytaç dijital olarak yarattığı kolajlarına ipek baskıyla vücut veriyor. Üzerine kabartma şeklinde yerleştirdiği siyah beyaz karakterlere yakından bakıldığında bütünü oluşturan her parçanın bir ünlüye ait olduğu fark ediliyor: Monroe dudakları, Dali gözleri, Davud’un vücudu…

Hadra Tanrıverdi, ünlüleri, görsellerine müdahale ederek ünsüzleştiriyor. Bu sergide yer alan İç Hat serisinden iki eserde çok iyi tanıdığımız iki kadın sanatçının portrelerini yeniden kurgulayarak, onları sıradanlaştırıyor. Tuvallere eklediği keskin çizgiler, medyada metalaştırılan ya da yüceleştirilen bu kadınların aslında herkes gibi olduğuna işaret ediyor.

BAKMADAN GEÇME!