Simge Sağın en çok dinlenen şarkıcı oldu

Güncelleme Tarihi:

Simge Sağın en çok dinlenen şarkıcı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 10:55

‘Miş Miş’ şarkısı ile büyük çıkış yakalayan pop müziğin başarılı ismi Simge Sağın’ın müzik piyasasında yükselişi devem ediyor. Son olarak 'Yankı' adlı şarkısı ile hayranlarına merhaba diyen Simge Sağın, 1.5 ayda 14 milyon dinlenme ile Türkiye’de müzik listesinde birinci sıraya yerleşti. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Popçu Simge Sağın'ın 'Yankı' adlı şarkısı 1.5 ayda 14 milyon izlenme sayısına ulaştı. Ayrıca iTunes Türkiye listesinde birinci sıraya oturdu. Simge 'Miş Miş' şarkısıyla adını duyurmuş, şarkı internette 100 milyon kez izlenmişti.

Simge, yalnızca sesi ve şarkısıyla değil, güzelliğiyle de dikkat çekmişti.

Simge Sağın en çok dinlenen şarkıcı oldu

Simge Sağın kimdir?

8 Ağustos 1981 tarihinde İstanbul ilinde dünyaya gelen en bilindik ismiyle Simge, Türk şarkıcı. 8 Ağustos 1981 gününde İstanbul ilimizde hayata merhaba demiştir. Eğitim hayatı ile ilgili kısa bir bilgi verecek olursak İstanbul Teknik Üniversitesi, Devlet Konservatuarı ses eğitimi bölümünden başarı ile mezun olmuştur.

Haberin Devamı

İlk profesyonel tecrübesini Zeynep Dizdar hanım efendinin orkestrasında görev alarak kazanmıştır. Daha sonraki süreçte ünlü şarkıcı Gülşen’e dört sene, Yaşar’a iki ve Serdar Ortaç’a iki sene sahnede vokalisti olarak eşlik etmiştir.

“Annem” isimli dizi için Kıraç ile yapmış olduğu düet ve Super Fm’in jeneriği gibi sahne tecrübeleri dışında pek çok jenerik ve dizi müziği çalışmasını seslendirmiştir. 2011 senesinde Erdem Kınay prodüktörlüğü ile karşımıza çıkan “Yeni Çıktı” isimli ilk EP albümünü çıkarmıştır. Albümün plak şirketi Kaya Müzik Yapım’dır. Albümden “Başı Dertte“, “Ödeme Zamanı” adlı şarkılarına klipler çekerek takipçilerinin beğenisine sunmuştur.  2014 senesinde prodüktörlüğünü kendinin yapmış olduğu “Bip Bip” adındaki ikinci EP albümünü izleyicilerin beğenisine sunmuştur.

Albümün yapımcısı olan plak şirketi (DMC) Yada bilindik ismiyle Doğan Music Company isimli firmadır.  Albümden “Bip Bip (Bayraşa Mix)” isimli şarkısına klip çekmiştir. Klip YouTube’da yaklaşık olarak 20 milyon üzerinde kişi tarafından izlenmeye erişmiştir. 2015 senesinde Ozan Bayraşa beyefendinin prodüktörlüğünü yapmış olduğu Riff Cohen şarkısı olan Dans Mon Quartier şarkısının sözlerini değiştirerek ve “Miş Miş” adındaki ilk teklisini çıkarmıştır. Teklinin yapıcısı olan şirket Yine DMC firmasıdır.

BAKMADAN GEÇME!