Shrek Müzikali yakında Zorlu'da

Güncelleme Tarihi:

Shrek Müzikali yakında Zorluda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 10:47

‘Güzel prenses ancak yakışıklı prensle evlenir’ mitini yıkan Shrek’in sevgilisi Prenses Fiona aşkı için yeşil bir deve dönüşmüştü. “Benim neyim eksik” dedim, Shrek müzikalinin kulisine sızıp makyaj ekibinin yardımıyla Fiona’ya dönüştüm.

Haberin Devamı

Onlarınki gerçek anlamda devlerin aşkı: Shrek ve Fiona’dan bahsediyorum. 2001’den beri hayatımızda olan animasyon filmin başkahramanı Prenses Fiona’nın öyküsünü bilmeyen yok ama hatırlatalım: Fiona, gerçek aşkı onu her şeyiyle kabul eden, kaba saba, ağzı bozuk dev Shrek’te bulmuştu. Hikâye o kadar sevildi ki, devamı çekildi de çekildi. Üstelik sinema yetmedi, müzikali bile yapıldı. Broadway’de kapalı gişe oynayan Shrek Müzikali, 10 konteynerlik dev prodüksiyonu ve 60 kişilik kadrosuyla İstanbul’a geldi. 22 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde toplam 22 kez sahnelenecek müzikal öncesinde kulise girdim. Makyaj ve peruk ekibinin odalarına sızıp beni Sibel’den Fiona’ya dönüştürmeleri için yalvardım!

 

Haberin Devamı

Shrek Müzikali yakında Zorluda

Makyaj ve peruk ekibinin odalarına sızıp beni Sibel’den Fiona’ya dönüştürmeleri için yalvardım!

 

‘Shrek’ müzikalinin makyajdan sorumlu devlet bakanının ismi Loryn, peruk bakanı ise Hailei... Hailei aynı zamanda ‘Phantom of the Opera’nın da peruk sorumlusu. Orijinali David Bryan Brown’a ait olan perukları oyuncuya uygulama görevi onun. Fiona’nın 60 saatte saçların tel tel dikilerek yapıldığı özel peruğunu benim kafama da o geçirdi. Fiona’nın yeşil dev kulakları olduğu için benim insan kulaklarımı kapatarak takılan peruk bile beni Shrek’in karısına dönüştürmeye başlamıştı.

 

 

FONDOTENİM ‘OGRE YEŞİLİ’

 

Shrek Müzikali yakında Zorluda

 

Sıra makyaja geldiğinde yemyeşil fondöteni görünce her ne kadar gülsem de biraz tırstığımı söylemeliyim. İşin sonunda Prenses Fiona olacağım derken sefil bir kurbağaya benzemek de vardı. Loryn beni rahatlattı, yeşil fondötenin Las Vegas’lı bir kozmetik şirketi tarafından ’Ogre Yeşili’ olarak özel üretildiğini, yıkayınca hemen çıktığını söyledi. Göz kapaklarımı beyaza boyayıp, güzel bir eye-liner çekti. Dudaklar tabii ki kırmızıya boyandı. Her ne kadar yeşil olsa da Fiona da bir kadındı. Son olarak elmacıkkemiklerim de kızartıldıktan sonra hazırdım. Çuval kadar büyük kostümümü giyip dev ellerimi takabilirdim. “Bir şey unuttuk” dedi Loryn: “Koca bir burun takmazsan Fiona olamazsın.” “Benim burnum zaten yeterince büyük, küçükken delikleri küçülsün diye mandal bile takmışlar ama işe yaramamış” diyorum. Loryn’ı kandıramıyorum. O dev plastik burnu yapıştırıveriyor. Ve yeterince çirkinim ama yakından, çok yakından bakarsanız çok güzelim. Artık ben bir Fiona’yım. Nerede benim Shrek’im?

 

Haberin Devamı

Shrek Müzikali yakında Zorluda

 

 

NASIL BAŞLADI?

Steven Spielberg, William Steig’in kitabı Shrek’in haklarını 1991’de satın aldı. 1995’te beyazperde uyarlaması için çalışmalar başladı ve ilk film 2001’de toplam 484.4 milyon dolarlık gişe hasılatıyla kendi arenasında bir rekor kırdı. Akademi Ödülleri tarihinin ilk ‘En İyi Animasyon Film Oscar’ını kazandı. Hatta Shrek’in Hollywood Bulvarı’nda kendine ait bir yıldızı bile var. Ve kaçınılmaz olarak tiyatro sahnesine uyarlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!