Sezen Aksu bu kez sahneye dinlemek için çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Sezen Aksu bu kez sahneye dinlemek için çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 12:26

Dünyanın en önemli orkestralarından Londra’daki ‘Royal Filarmoni’ Sezen Aksu şarkılarını çalacak... Yapımcı Mustafa Oğuz’la bu büyük organizasyonun arkaplanını konuştuk.

Haberin Devamı

Sezen Aksu’nun şarkılarını ilk kez dev bir orkestra çalacak. Hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Peki böyle bir fikir nereden çıktı?

Most Prodüksiyon’un sahibi Mustafa Oğuz, aslında uzun süredir bu düşüncenin kafalarında olduğunu şöyle anlattı: “Sezen Aksu’nun eserlerinin senfoni şeklinde yapılması fikri zaman zaman kafamızda dolaşırdı, Sezen’le konuşurken. Bir buçuk yıl önce Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, şirketin 20 yılı için çok özel bir şey yapmak istediğini söyledi. O bir hayal kurmuş; Sezen Aksu’nun eserlerini büyük bir orkestra çalsın diye...”

Sezen Aksu bu kez sahneye dinlemek için çıkıyor

Mustafa Oğuz

Oğuz, bu hayalin gerçeğe dönüşme sürecini de şöyle özetledi: “Geçen yıl Andrea Bocelli konserinin sonrasında, menajeri Andrea Primicerio ile bir araya geldik. Fikrini aldık. Bize çok yardımcı oldu. Pek çok alternatif vardı. New York, Moskova orkestraları gibi... Primicerio, Royal Filarmoni’yi önerdi. Londra’da toplantılar yaptık. Kabul ettiler. Sıra şarkıları seçmeye ve aranjmana gelmişti. Bu aşamada da Medina Turgul DDB’nin kurucusu Jeffi Medina devreye girdi. Dünyanın en iyi gitaristlerinden Erdal Kızılçay’ı önerdi. Kızılçay, 400 Sezen Aksu şarkısı içinden birkaç ay uğraşıp zorlu bir seçim yaptı ve 15 eser belirledi. Mustafa Oğuz’un verdiği sırlardan biri de şarkılardan ikisinin adı oldu; ‘Keskin Bıçak, Tutuklu’.’”

Haberin Devamı

Oğuz, Royal Filarmoni’nin şefi için de tercihlerinin Andrea Bocelli’nin şefi Marcello Rota olduğunu anlatarak, projenin böylece ete kemiğe büründüğünü söyledi.

Royal Filarmoni Orkestrası’na İstanbul Filarmoni Orkestrası da 50 kişilik bir koroyla eşlik edecek şarkılarda. Klarnet, ut gibi yerli enstrümanlar da kullanılacak. Sezen Aksu ise sadece seyirci koltuklarında yer alacak. Şarkılarda Erkan Oğur gibi sürpriz sanatçılar da orkestraya eşlik edecek.

Konser sırasında canlı ses kayıt yapılacak. Universal etiketiyle tüm dünyada CD’si çıkacak. DVD’si içinse konserin video kaydını yapabilecek teknik bir ekip aranıyor. Konser 2016 içinde Londra’da tekrarlanacak.

Haberin Devamı

11 Aralık’ta konserin biletleri Biletix’te, 330-880 TL. Yer: Zorlu PSM Saat: 21.00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!