Raul Midon CRR'de

Güncelleme Tarihi:

Raul Midon CRRde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 11:12

Dünyaca ünlü sanatçı Raul Midon, Allaturca MPM'in organizasyonuyla 21 Kasım'da CRR'de müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

'Mükemmel' kelimesinin karşılığını bütünüyle veren ipeksi tenor vokali ve usta gitar tekniğiyle dünya çapında büyük bir yıldız haline gelen Raul Midon, caz, blues, folk ve R&B türlerini sıra dışı bir yorumla harmanlıyor ve kuşkusuz müzik dünyasına yeni bir soluk getiriyor.

Raul Midon CRRde


New York Times'ın "O, gitarını orkestraya, sesini ise koroya dönüştürebilen tek kişilik bir grup..." sözleriyle övgüye boğduğu Midon, 1966 yılında görme engelli olarak New Mexico'da doğdu.

Enrique ve Julio Iglesias, Shakira, Jennifer Lopez, Christina Aguilera ve Ricky Martin gibi isimlere vokalistlik yaparak başladığı kariyerine solo olarak devam etmek üzere 2002 yılında New York'a taşındı ve Arif Mardin'in dikkatini çekmeyi başardı.

2005 tarihli ilk stüdyo albümü State of Mind, Stevie Wonder, Jose Feliciano ve Jason Mraz gibi ünlü isimlerin de katılımıyla kısa sürede efsaneleşti. Midon sonraki yıllarda Herbie Hancock, Queen Latifah ve Snoop Dogg gibi isimlerle çalışmalarını sürdürdü. Midon özel bir yazılım tekniği ile kaydedilen son albümünün kayıtlarını ve prodüktörlüğünü de bizzat kendi üstlendi. Albümün kayıtlarında, caz ikonu Bill Waters, R&B şarkıcısı Lizz Wright, Kamerunlu cazcı ve basçı Richard Bona ile genç ikili the Bailen Bros sanatçıya eşlik ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!