Polonya'nın son 25 yılı Millî Reasürans Sanat Galerisi’nde

Güncelleme Tarihi:

Polonyanın son 25 yılı Millî Reasürans Sanat Galerisi’nde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 15:42

Polonya-Türkiye arasında diplomatik ilişkilerinin başlamasının 600. yıldönümü nedeniyle ‘Shock Therapy: 1989 Sonrası Polonya’dan Dönüşüm Fotoğrafları Sergisi, Millî Reasürans Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

Sergi, Adam Mickiewicz Enstitüsü’ne bağlı dijital bir platform olan Culture.pl işbirliği ile düzenlenen kutlamalar çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Serginin küratörü Adam Mazur’un çeşitli kuşaklardan Polonya’nın en iyi fotoğrafçıların çalışmalarından seçtiği yapıtlar, Polonya fotoğrafının son yirmi beş yılıyla ilgili bilgi veriyor.

Adam Mazur ve Refik Akyüz’ün değerlendirme metinlerinin de yer aldığı, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitap, sergi süresince Milli Reasürans Sanat Galerisi’nden edinebilir.

Polanya Kültür ve Kültürel Miras Bakanlığı (Ministry of Culture and National Heritage) Adam Mickiewicz Enstitüsü ve Fundacja Nowy Dzialan Vakfı’nın işbirliğinde hazırlanan sergi, Millî Reasürans Sanat Galerisi’nde 15 Ekim-29 Kasım 2014 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.


Polonyanın son 25 yılı Millî Reasürans Sanat Galerisi’nde

“Shock Therapy: 1989 sonrası Polonya’dan dönüşüm fotoğrafları” sergisi, 38 milyon nüfuslu Polonya’nın genel ve son derece etkileyici belgesel portresini sunuyor. Sergi, Polonya’nın önde gelen fotoğrafçılarının, tamamlanmamış ve gerilimlerle dolu bir süreç olarak gördükleri dönüşümü konu alan fotoğrafları içeriyor.

Çeşitli kuşaklardan Polonya’nın dikkat çeken fotoğrafçılarının işlerini ve karşıt bakış açılarını sunan bu sergi, Polonya’nın son yirmi beş yıl içinde yaşadığı değişimin çapını ve niteliğini görme fırsatı veriyor. Sergiye katılan tüm fotoğrafçılar toplumsal sorunlara ilgi duyan belgeselci bir fotoğraf anlayışına yakın olmakla birlikte, hepsi bu özel görsel geleneği farklı ve kendilerine özgü bir yöntemle yeniden yorumluyorlar.

Sergi, ayrıca 1989 sonrası Polonya gerçekliğinin yeni imgesini sunan ve fotoğraf açısından son derece yoğun bir dönemden seçilmiş izlekleri de bir araya getiriyor.

Sergide Anna BeataBohdziewicz, Kuba Dabrowski, El?bieta Janicka, Witold Krassowski,

Haberin Devamı

Chris Niedenthal, Konrad Pustola, Szymon Roginski, Tadeusz Rolke, Wojtek Wieteska, Wojtek Wiczyk’ın yapıtları yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!