Nazım Hikmet 114 Yaşında!

Güncelleme Tarihi:

Nazım Hikmet 114 Yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 15:34

Çağdaş Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden Nazım Hikmet doğumunun 114’üncü yılında bir çok etkinlikle anılıyor.

Haberin Devamı

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz ve üyeler, Nâzım Hikmet’in eşi Vera Tulyakova’nın kızı, damadı ve torunu, oyuncu Tarık Akan, Nâzım’ın Bursa Cezaevi günlerinden arkadaşı Morris Gabay bugün saat 11.00’de Tarabya’da bir araya gelerek, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeşçesine” sloganıyla şiirler okuyup, denize karanfiller bıraktılar. Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, Fazıl Say öncülüğünde Nâzım Hikmet Korosu da yer aldı. 

NÂZIM HİKMET KÜLTÜR VE SANAT EVİ

Şişli Belediyesi'nin, yapımına 2013'te başladığı Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nin açılışı, şairin doğum günü olan bugün (15 Ocak) saat 18.00'de gerçekleştirilecek. Piyanist ve besteci Timur Selçuk'un küçük bir konser verecek.

Haberin Devamı

Kültür evinin yeni adresi; Halide Edip Adıvar Mahallesi,.Darülaceze Caddesi No:2 Şişli

 “…MEMLEKET Mİ, YILDIZLAR MI…”

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezinde, şairin doğum günü olan bugün (15 Ocak)  saat 20.00 de gerçekleşecek anma töreninde Kemal Kocatürk şairin şiirlerini okuyacak. Didem ve Sinem Balık ise Nazım’ın bestelenmiş şiirlerini seslendirecekler. Ayrıca gecede Nazım’ın hayatından kesintilerin sunulacağı bir sinevizyon gösterimi olacak.

BAKMADAN GEÇME!