"Music and Memory” Projesi, Mısırlı Ahmet ile ilk defa İstanbul’da!

Güncelleme Tarihi:

Music and Memory” Projesi, Mısırlı Ahmet ile ilk defa İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 11:23

Balkan müziğini tüm dünyaya sevdiren "Music and Memory” projesi, Belçika ve Bulgaristan gibi birçok ülkenin ardından ilk defa İstanbullu müzikseverlerle buluşacak!

Haberin Devamı

30 Mart Perşembe günü MKM Attila İlhan Salonu’nda gerçekleşecek olan konserde, farklı ülkelerden dünyaca ünlü müzisyenler, İstanbullulara unutamayacakları bir gece yaşatacak. Asya, Yakın Doğu ve Batı’nın buluştuğu bir kavşakta yer alan ve kültürlerin yoğun bir alışverişte bulunduğu Balkanlar, bu coğrafi avantajıyla kuşaklara yayılan bir süreçte sıradışı ve özgün bir kültürel kalıtım oluşturmuş durumda. Bu kıymetli geleneğin yaşamasını amaç edinen “Music & Memory” projesi Balkan ülkeleriyle Türkiye ve diğer Avrupa ülkeleri arasında bir köprü oluşturmakla beraber halihazırda var olan bu müzikal zenginliği genişletmeyi de hedeflemekte. Bu projenin son iki yılında Türkiye’den ve Balkan ülkelerinden müzisyenler Osmanlı İmparatorluğu zamanından bu yana gelen bu müzikal kültürle ilgili araştırmalarda bulunup bilgi paylaşımında bulunmaktalar.

Dinleyenleri, Balkanlar'a müzikal bir yolculuğa çıkaracak olan projesinin sanat yönetmeni ise onuncu yaşını kutlayan, dünyanın ilk darbuka ve ritim okulu "Mısırlı Ahmet Ritimhanesi" nin kurucusu Üstat Mısırlı Ahmet!

DÜNYACA ÜNLÜ MÜZİSYENLER AYNI SAHNEDE!

Haberin Devamı

Ritimleri tüm dünyaya yayılan darbuka üstadı Mısırlı Ahmet’e sahnede, Türk, Bulgar ve Belçikalı usta müzisyenler eşlik edecek. Gitarda Onur Aymergen, bağlamada Muhlis Berberoğlu, keman ve buzukide Serkan Gügül, Bulgaristan'dan akordiyon üstadı Petar Ralchev, kaval üstadı Nedyalko Nedyalkov, davulda da özel konuk olarak komplike ritimlerdeki ustalığıyla bilinen Belçikalı Stephane Galland, Mısırlı Ahmet’le beraber akıllara kazınacak bir konsere imza atacak! 

Geceye damga vuracak bir diğer performans da, üstat Mısırlı Ahmet’in “Ritimhane” öğrencileriyle beraber sahne almasıyla gerçekleşecek. Yakıcı melodiler, heyecanlı sololar ve dinamik ritimler bu sefer Mısırlı Ahmet önderliğinde, 60 öğrencisinin darbukaları ve dehollalarından salona yayılacak!

Etkinlik; ASBL Diogene, Mitra 2000, Çözüm, İstanbul Ritim Derneği, Mısırlı Ahmet Kültür & Sanat’ın ortak katılımıyla gerçekleşecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!