Moskova çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Moskova çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 09:31

37. Moskova Uluslararası Film Festivali, bu yıl ilk kez “Cinema of Turkey-Yesterday and Today” adı altında özel bir Türkiye bölümü açılıyor.

Haberin Devamı

Yapımcı Elif Dağdeviren’in kurduğu ve direktörlüğünü yaptığı Cinema of Turkey platformu tarafından seçilen 10 Türk filmi, 37. Moskova Uluslararası Film Festivali kapsamında 19-26 Haziran arasında Rus sinemaseverlerle buluşacak.

Moskova çıkarması

Muhsin Bey

Türkiye sinemasını temsilen belirlenen filmlerden ilki, usta yönetmen Ömer Lütfi Akad imzasını taşıyan “Gelin-Düğün-Diyet” üçlemesinin ilk filmi “Gelin”. Yavuz Turgul’un yazıp yönettiği “Muhsin Bey”, Uğur Yücel’in senaryosunu yazıp yönettiği “Soğuk”, Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı “Uzak”, 2010 tarihli Tolga Karaçelik filmi “Gişe Memuru”, Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği “Kelebeğin Rüyası”, Kaan Müjdeci’nin yönettiği “Sivas”, Erol Mintaş’a geçen yıl Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi İlk Film ödülü kazandıran “Annemin Şarkısı”, Tayfun Pirselimoğlu imzalı “Ben O Değilim” ve ünlü yönetmen Derviş Zaim’in yönettiği 2014 tarihli “Balık” da festivalde gösterilecek Türk filmleri arasında.

Haberin Devamı

Moskova çıkarması

Elif Dağdeviren

Dağdeviren, Türk sineması açısından bir ilk olan organizasyonla ilgili şunları söyledi; “Türk sinemasının dünyayla buluşmasına verdiğimiz önem, bizi Moskova Uluslararası Film Festivali gibi saygın ve köklü bir festivalin içinde özel bir bölümü gerçekleştirme onuruna kavuşturdu.”

BAKMADAN GEÇME!